Essential 9 #1 Публикувано 10 Март, 2014 (Редактирано) Здравейте колеги, Имам следния проблем при движение на колата долавям странен шум идващ от предницата. От едната страна се чува като виене на лагер, а от другата нещо между виене и ромoлене, прeщракване?!? Шума и от двете стани се усилва с увеличаване на скоростта в даден момент затихва и ако се продължи ускорението пак се засилва. Също така при влизане в дълъг завой шума се засилва от натоварената страна. Мислех, че са лагери, но уви. Смених лагери, смених целите шенкели шума остана не се забеляза никакво подобрение или дори някакво изменение с шумовете. Бих искал да помоля за съвет къде би могъл да се крие проблема? Шума го има както когато се движи колата на скорост така и при изключване от скорост и при спрян двигател. Благодаря за вниманието. Поздрави. Редактирано 10 Март, 2014 от Essential Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
WAFFEN SS 31 #2 Отговорено 10 Март, 2014 Възможно е шума да идва и от самите гуми, пробвай да сложиш други 2 на тяхно място. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Essential 9 #3 Отговорено 10 Март, 2014 Пробвах, дори сложих по – малък размер джанта с по – висока гума и когато купувах гумите гледах и нивото на шум да е максимално ниско. Реално съм пробвал с 3 различни чифта гуми. Като и трите бяха с различни марки и цолаж. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
WAFFEN SS 31 #4 Отговорено 10 Март, 2014 Вдигни я на крик и завърти здраво колелото, да не би да е нещо от самите полуоски, или да опират самите накладки по дисковете ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ГОШКАТА 21 #5 Отговорено 10 Март, 2014 Koлега,провери си задните лагер главини-почти съм сигурен че в тях е проблема.Доста клиенти са били при мен с такива симптоми и..................................проблема е отзад.Вдигни колата на крик и заварти задното колело-не трябва да чуваш виене,ромолене ,бучене или др такива.После и от другата страна също. Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Essential 9 #6 Отговорено 10 Март, 2014 (Редактирано) Сменяx задни лагери главини преди 15 000км. Виеха и осезаемо шума идваше отзад, докато сега ясно чувам звуците от предницата. Не се бях сетил да провера задницата, защото скоро бяха сменени и дори не ги подложих на съмнение, но знае ли човек тогава нито аз ги сменях нито знам какви са ми сложили. Може да са се предали, дано си прав и няма някакви по – сериозни разправии. Благодаря. Редактирано 10 Март, 2014 от Essential Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове