Jump to content
Guest alpinab

Моля за мнение: D16y3 -113 Hp.

Recommended Posts

Guest alpinab

здравейте колеги, намерил сам си една хонда 96 година- английски сивик с мотор D16Y3 -113 Hp.отзад на колата пише 1.6 i LS (не е В-Тек мотор)Искам да попитам за отзиви ако някой има такава защото се чудя дали да я купя.Интересуваме колко харчи при балансирано каране градско/извънградско,и как се държи колата при високи скорости дали има тяга? как и е еластичността при изпреварване при високи предавки .. пъргава ли е за конете си.благодаря предварително.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ивайло Петков

...как и е еластичността при изпреварване при високи предавки ..

Въпреки, че опитът ми е с 1.4, смея да твърдя, че "еластичността при изпреварване при високи предавки " не е от силните страни на марката.Т.е. ако това точно ти е проблема няма да останеш доволен.Силата на Хонда е при изпреварване при ниски предавки. :) По другите показатели няма да имаш забележки.А най-добре я пробвай и си прецени. Редактирано от Ивайло Петков

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bat_gogo

моята е 1.4, 90кс, и смея да трърдя че със 113кс, ще доста по забавно :blink: , наистина силата на мотора е в ниските предавки, но какво можеш да очакваш от малолитражен мотор :(, въпреки това е доста динамичен мотор, по колата нямам забележки, пълниш резорвара и караш, интериора е много удобен и комфортен, добър избор е! Разхода при D16Y3 незнам какъв е, при мен е 6,5/10-11, но аз съм доста нервен шофьор в града :huh:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ashes

моята е 1.4, 90кс, и смея да трърдя че със 113кс, ще доста по забавно :blink: , наистина силата на мотора е в ниските предавки, но какво можеш да очакваш от малолитражен мотор :(, въпреки това е доста динамичен мотор, по колата нямам забележки, пълниш резорвара и караш, интериора е много удобен и комфортен, добър избор е! Разхода при D16Y3 незнам какъв е, при мен е 6,5/10-11, но аз съм доста нервен шофьор в града :huh:

Смея, изцяло да се съглася с колегата! За разходите, дотук за 10000 км, имам за смяна само заден амортисьор и сменен заден маншон, маслото не е мръднало. Такива ми ти работи... Абе, не лоша колицата :P !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest GIGGS

Аз имам отскоро 1,6/113 (D16Y3) и съм доволен от поведението на колата. Имал съм и по-пъргави коли, но усещането в тази е различно - всичко е сякаш на мястото си, балансирано до прецизност - хода на педалите, лекия волан, скоростите ... - всичко. Ускорението й не е нещо изумително за класа си, но достатъчно (а и винаги можеш да подобриш тези показатели :blink: ). Разход на градско около 9 като зависмостта от тежестта на десния крак остава. Извънградско все още не съм я карал достатъчно за да я засека. Има добра реакция и в ниски обороти, което липсва на някои прехвалени немски и френски "бегачки".В малкото време от покупката досега се кефя всяка минута на решението си, а на колата всяка секунда :huh: Изборът е само твой - аз направих моя и всяка сутрин се ухилвам като й видя черното дупе.

Редактирано от GIGGS

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

колегите с д14-ки не са съвсем прави ... хонда като марка никога не се е славила с еластичност поради простата причина ,че еластичност се мери на ниски обороти , с д16(в случая y3) ще изпревариш ско не толкова то поне по-бързо отколкото с кола с 2л 115 коня двигател ,но няма да стане на 5-та ... просто маниера на каране трябва да ти се смени защото тука изпреварване се прави на 2-ра ил 3-та :blink: и докато изпреварваш имаш чувството че колата ще ускорява до безкрайност(но все-пак над 6200 об. започва да издъхва на 3-та) аз имам по-стара модификация на същия двигател и колата си е доста пъргава въпреки че е кончерто , над 170 вярно започва да ускорява бавно , но то може да се очаква ...разхода доста варира , като при 160-180 може да стигне 10-11 извънградско , но може и да е много нисък ако се кара разумно

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest alpinab

мерси на всички, ще се кара 1.6 като гледам . Поздрави.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...