Jump to content
Guest Demon

Новата класация за Надеждност при автомобилите.

Recommended Posts

Guest Demon

Класация:

По-долу се класират автомобилите по, колко процента от 100 автомобила са имали нужда да посетят сервиз и автомобилите са на възраст от три до девет години.

Най-надеждни автомобили:

1 - Mazda (8.04%)

2 - Honda (8.9 %)

3 - Toyota (15.78%)

4 - Mitsubishi (17.04%)

5 - Kia (17.39%)

6 - Nissan (18.46%)

7 - Subaru (18.46%)

8 - Mini (21.9)

9 - Lexus (21.9)

10 - Citroen (25.98%)

11 - Daewoo (26.3%)

12 - Hyundai (26.36%)

13 - Peugeot (26.59%)

14 - Ford (26.76%)

15 - Suzuki (27.2%)

16 - Porsche (27.48%)

17 - Fiat (28.49%)

18 - BMW (28.64%)

19 - Vauxhall (28.77%)

Класация за най-НЕнадеждните автомобили:

1 - Jeep (46.36%)

2 - Land Rover (44.21%)

3 - Saab (41.59%)

4 - Alfa Romeo (39.13%)

5 - Renault (по 36.87%)

6 - Seat (по 36.87%)

7 - Audi (36.74%)

8 - Chrysler (34.9%)

9 - Skoda (32.12%)

10 - Jaguar (32.05%)

12 - Volkswagen (31.44%)

13 - Volvo (31.28%)

14 - MG Rover (31.12%)

15 - Mercedes (29.9%)

Цитат на оригиналната статия:

НАЙ-НАДЕЖДНИ СА АВТОМОБИЛИТЕ НА MAZDA

Фирмата Warranty Direct е провела изследване върху 450 000 автомобили на възраст

от три до девет години в САЩ и Великобритания, с цел да установи най-надеждния автомобил.

Както съобщава Channel4.com, най-малко случаи на повреда има при моделите на Mazda.

Публикувано изображение

Според статистиката на сто автомобили Mazda, има отбелязани само 8.04% повреди,

нуждаещи се от сервиз.

Според изследването на Warranty Direct след Mazda по надеждност идват отново

японски коли: Honda (8.9 %), Toyota (15.78%) и Mitsubishi (17.04%). Пета е корейската

Kia със 17.39%, след това отново японски фирми - Nissan (18.46%) и Subaru (18.46%).

Най-надеждния европейски автомобил е Mini (21.9), който дели девето място с Lexus.

Следват: Citroen (25.98%), Daewoo (26.3%), Hyundai (26.36%), Peugeot (26.59%),

Ford (26.76%), Suzuki (27.2%), Porsche (27.48%), Fiat (28.49%), BMW (28.64%),

Vauxhall (28.77%).

Публикувано изображение

На края на класацията, обявени за най-ненадеждни автомобили, са Jeep, при който

от 100 автомобила на възраст 3 до 9 години 46.36% или почти половината, имат

проблем нуждаещ се от сервизна намеса.

Преди Jeep, но също в края на списъка са Land Rover (44.21%), Saab (41.59%),

Alfa Romeo (39.13%), Renault и Seat (по 36.87%), Audi (36.74%), Chrysler (34.9%),

Skoda (32.12%), Jaguar (32.05%), Volkswagen (31.44%), Volvo (31.28%),

MG Rover (31.12%) и Mercedes (29.9%).

Последна промяна ( Wednesday, 24 January 2007 )

Link: НАЙ-НАДЕЖДНИ СА АВТОМОБИЛИТЕ НА MAZDA (www.automediapro.com)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Antony

Колкото и да ми се ще Хонда да е на първо място, трябва да призная че японското си е японско. Тея хора просто си знаят да правят коли. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest F18 Hornet

ха ха -къде е ? уважаваната баварска марка - да ги еба в надувковците -тука като седнат в такива все едно са с 4 мъде

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest VamPo

Японските и всички останали :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest h3ll1

спор няма - карал съм 6 коли до сега и по-здрава от японката няма (вкл. мицубиши, на което му блокирах двигателя след като минах 200 км с 1/2 литър масло). Имал съм 3 голфа и всеки месец инвестирах към 200-300 лв. в тях

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Concerto

"Немското си е немско" :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest beneton4o

Ахам ,то се знае :) ,ама впечатление прави и разликата между първите две места и третото-Toyota изостава на цели 5 пункта....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest eternity

хихи никъде не видях опел :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest GIGGS

Ако имах Ауди или Вааген щях да му изчопля емблемите от яд и срам ... особено на първото като се има предвид финансовото изражение на обслужването им. Да не говорим за позиционирането на "Мерцедес и всички останали" :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest hahy

хихи никъде не видях опел :)

На военна рампа са ги събрали пред НОРД ООД :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest didone

19 - Vauxhall (28.77%)- в Англия това е опела иначе японското си е японско :D:lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

10 - Citroen (25.98%)....... :lol: Тез пък как се добраха до това място :D Явно са платили :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ShEfA

10 - Citroen (25.98%)....... :lol: Тез пък как се добраха до това място :D Явно са платили :D

Е... за тази марка не можем да спорим, че внимават за сигурността и надежността. Все пак... те първи въвеждат много технологии, и все пак тяхна кола спасява живота на един важен Френски държавен глава, Президент ли беше не съм сигурен.. но при атентат, го стрелят в гумата и хидравликата автоматично я прибира нагоре... така колата кара на 3 гуми и успешно избягват на терористите. А от опит казвам... удариха ни на магистрала със 130... на колата и нямаше нищо, само счубен стоп и пръсната задна броня.... относно надеждността мисля, че можем да им отпуснем малко. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Soichiro

Всички тези данни са абсолютно логични и им вярвам,съдейки по това че продавам нови Мерцедеси и виждам какво става в сервиза ни.Има хора с автомобили на година и половина и не излизат от сервиза.Е питам аз как да ги продавам?!Но докато има хора,които си мислят,че немското е най-качествено,ще има ХЛЯБ! :lol: ТЕЛЕТААААААА

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 323f-fan
:lol::D:D ,Брей,как го измислиха тва нещо.Аз от 15години съм на японски кенефи и да не съм забелязъл такваз работа. :D Изъгах-първо имах една черна серия с голф 2 и ауди 80,не искам да се сещам,оттогава разбирам от коли :P:P:P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

................. и все пак тяхна кола спасява живота на един важен Френски държавен глава, Президент ли беше не съм сигурен.. но при атентат, го стрелят в гумата и хидравликата автоматично я прибира нагоре... така колата кара на 3 гуми и успешно избягват на терористите. .................
Гледах подробен документален филм за случая по Discovery. Президента се е возил в Ситроен, който даже не е бил брониран. Но много важно е да се каже, че стрелците са били абсолютни некъдърници. Освен това са пропуснали момента на засадата и шофьора му е успял да го измъне от там с бягство. Общо взето не е бил основно Ситроена причина за спасението му, а изцяло провалилите се некъдърни атентатори. При цялото си зверско въоражение + къртечница, те почти не са били засегнали автомобила при стрелбата. :D Колата е била технически здрава, както и пътниците в купето и. Освен това шофьора на президента е бил много добър и основно той е причината за успешното бягство от въпросната засада. Изгледах цялото предаване и никъде не изтъкнаха приноса на марката за неуспеха на въпросния атентат, той самия е бил един голям провал и всичките участници (по-скоро некъдърни неудачници) са били заловени.Иначе един приятел беше катастрофирал точно заради хидравликата и сложните системи на тези коли. Беше му отказало нещо по многото хидравлики и не могъл да помръдне автомобила на никъде, дори и да го спре, накрая спрял в оградата на едно училище. До ден днешен той се радва на случайността, че там е нямало деца в този момент. Но със сигурност има и куп случай, в които този автомобил и сложното му окачване са помагали на пътниците в купето.Не ми е за цел да ороня имиджа ситроена, а просто съвсем случайно съм запознат в много точни детайли с въпросния случай за който спомена.п.п. Всъшност както и да е, да не се разсейваме много от темата. Наистина си е постижение за френското автомобилостроене, че този автомобил е най-надежден от останалите им френски возила. Хората са казали, че когато фактите говорят и боговете мълчат. Щом е на това място в класацията, значи е заслужено и можем да си говорим каквото си щем и няма да има никакво значение :P Редактирано от Demon

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest IvoSi

хихи никъде не видях опел :lol:

Опел за америка и за англия се продава под марката "Vauxhall"!Но както каза колегата Японско и всички останали.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...