Jump to content
Guest Pancho

Проблем с чистачките,който неможах да отстраня

Recommended Posts

Guest Pancho

Писах и в стара тема, но неможах да се справя с проблема.Чистачките си въртят, обаче при спиране от лоста спират ведна ,а не се пребират в изходно положение.В каквото положение ги изключиш на прозореца така спират. -свалих моторчето разглобих го да видя какво ще ме удари по челото, но ми се видя всичко на мястото.Пуснах го да върти обае си върти пак така лоста в кръгове и където го спреш спира.Дадох го на майстор. Моторчето е на 100% здраво.Нищо му няма.Казаха провери си инсталацията!!!Къде обаче е проблема?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ivaila

когато дадеш на контакт,без да включваш лоста на чистачките на един от кабелите който отиват към мотора трябва да имаш напрейение 12 в.имено то е за връщането в парвоначално положение.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mario Pankov

когато дадеш на контакт,без да включваш лоста на чистачките на един от кабелите който отиват към мотора трябва да имаш напрейение 12 в.имено то е за връщането в парвоначално положение.

Брей какви жени си имаме във форума. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest maskata

Писах и в стара тема, но неможах да се справя с проблема.Чистачките си въртят, обаче при спиране от лоста спират ведна ,а не се пребират в изходно положение.В каквото положение ги изключиш на прозореца така спират. -свалих моторчето разглобих го да видя какво ще ме удари по челото, но ми се видя всичко на мястото.Пуснах го да върти обае си върти пак така лоста в кръгове и където го спреш спира.Дадох го на майстор. Моторчето е на 100% здраво.Нищо му няма.Казаха провери си инсталацията!!!Къде обаче е проблема?

Имаш краен изключвател които се намира на оста на двигателя,тои точно за това служи когато изкючиш ключа на чистачките да ти ги върне в изходна позиция, виж към него трябва да ходи "+" когато дадеш на контакт, ако има "+" трябва него да разгледаш Най вероятно нямаш и импусен режим на чистачкитеп.с. Дано си ме разбрал че малко объркано съм го написал ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Pancho

Имаш краен изключвател които се намира на оста на двигателя,тои точно за това служи когато изкючиш ключа на чистачките да ти ги върне в изходна позиция, виж към него трябва да ходи "+" когато дадеш на контакт, ако има "+" трябва него да разгледаш Най вероятно нямаш и импусен режим на чистачкитеп.с. Дано си ме разбрал че малко объркано съм го написал :)
Ако има "+" какво да му гледам.Имам моторче с редуктор и някакви рингове вътре по които се плъзга едно чукче въртяно от оста на моторчето.То прави нещо ,но всичко си изглежда здраво.Моторчето върти,но като го изключиш не се пребират чистачките в изходно положение. МОже ли някой да ми каже кой цвят кабел да гледам ако има схема.Ако евентуално не идва + изключващ ако така мога да го нареча доколкото разбирам

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ivaila

ако имаш +,значе проблема ти е в контактора.точно в това чукче за което си писал.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Pancho

ако имаш +,значе проблема ти е в контактора.точно в това чукче за което си писал.

Леле ще се побъркам.Нали този + го гледам дали идва ,когато дам на контакт без да пускам чистачките.Обаче ако има или няма аз мера на кабел преди моторчето-от самата букса.ЧУКЧЕТО е след тази клема в редуктора на самото моторче.В какво чукче да ми е проблема? :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ivaila

то не е чукче,то сие самия контактор,понеже ти така го оприличи и аз така ти отковорих.провери ли парво дали имаш плюс.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Pancho

Така проверих нещата.Когато дадеш на контакт ,без да пускаш чистачките има '+' на единия от кабелите.Какъв е проблема тогава?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest maskata

Така проверих нещата.Когато дадеш на контакт ,без да пускаш чистачките има '+' на единия от кабелите.Какъв е проблема тогава?

Оста на двигателя е като ексцентрик и когато заработи натиска "така нареченото чукче" което дава втора маса на двигателя и се изключва когато чистачките се върнат в изходна позицияп.с Дай ми емайл да ти пратя схемата

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Pancho

Оста на двигателя е като ексцентрик и когато заработи натиска "така нареченото чукче" което дава втора маса на двигателя и се изключва когато чистачките се върнат в изходна позицияп.с Дай ми емайл да ти пратя схемата
ОК и къде може да е проблема?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...