Jump to content
Guest JeepersCreepers

Gsm

Recommended Posts

Guest JeepersCreepers

Както виждам тук има доста хора които разбират от мобилни телефони искам да попитам мога ли в домашни условия да си сменя imei номера на телефона? ако не някои може ли да помага?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Antony

Не съм много сигурен, но единприятел се занимаваше с далаверски работи. Сменяше imei-те на разни телефончета ежедневно. Имаше си приказка с управителката на някой от мобилните оператори в Петрич, и ги правеше тя. Съмнява ме малко да става в домашни условия но ще поразпитам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

май няма да стане ... просто така е направено че да не става в домашни условия , но ако ос-а ти позволява , знам че може да се пусне емулация ,т.е. да се излъже софтверно

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Antony

Има различни програми за подмяна на imei. Различни са всички телефони. Пиши каква марка е.

http://mobile.box.sk/manufacturer.php3?newsprj

Редактирано от Antony

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest koki

Зависи какъв модел ти е телефона. няма да стане в домашни условия,ако нямаш нужният хардуер,софтуер и квалификация. По добре си смени телефона ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

По принцип има смисъл да се сменя IMEI ако е краден телефона . Не мисля ,че на такива действия трябва да се помага. Ако все пак причината е друга ,ще се радвам да го науча !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mario Pankov

Аз имам малко приятелчета дето работят по заложни къщи, та те са ми казвали, че ИМЕЙ се сменя със разни програмки, но това нещо не било много сигурно. А колегата е прав, има смисъл само ако е краден тела

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest OXYGEN

Да има такива програмки, но май само Siemens можеше с обикновен кабел да се върже. А дори и да смениш IMEI-а, пак се разбира, че е сменен. Реално тези програми го сменят, само за да може като напишеш *#06# да ти покаже новия. Обаче нали се сещаш, че IMEI-а трябва да го има същия и на лепенката под батерията. А няма ли го, или не съвпада ли, при едно връзване отново към такава програма, веднага се разбира за смяната. При повечето програми си показва "Original IMEI" (който уж си сменил) и отделно IMEI-а, който си написал ти...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Идеята е като ти откраднат телефона да декларираш в оператора ,че този ИМЕИ е краден. Така като се пусне този телефон и се проследява. Ако го смениш - излиза друг и нямаш подобни проблеми.Една сутрин така вкъщи цъфнаха едни куки ... и какво се оказа - телефона на приятелката ми е бил краден /купен пак от заложна къща/ и понеже тя е звъняла първо на мен и хоп ! изненада ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest JeepersCreepers

Значи вижте сега хора тел а е Самсунг Е 730 който ми го продаде каза че вс е ок но скоро ми каза че са го дарпали за тоз тел /предупреди ме за да имам едно наум/ но ме е страх че ще цъфнат и затова ако се смени имеи я няма да може да го издирват вече по системата защото тои вече им угасва и става непроследяем и ако го продам ве4е няма да има проблеми който го вземе/сега вече неговоря ако се зака1и отделно дали ще се разпознае/но повече няма да буде издирван все едно е строшен тел а.Всеки който може да могне да ми пише ЛС моля!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CALYPSO^

Извинявай, че използвам темата, но като стана дума за Имей....То ако ти откраднат телефона, на кой трябва да се оплачеш, на полицията или на мобилния оператор, в смисъл, кой ще ти свърши работа?И също ако някой знае още подобни команди като *#06# , моля да ги сподели :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest JeepersCreepers

оплачи се и на 2мата по някой да свърши работа! Команди има много за различните тел в нет колкото си искаш само внимавай че аз лепнах некав ужасен вирус и се преинсталация:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

за NOKIA*#92702689# or *#WAR0ANTY# (ако се гледат буквите по бутоните)1. Displays Serial Number - гледай дали IMEI съвпада с тоя на лепенката на апарата2. Displays Month and Year of Manifacture (MMYY) - месец и година на производство 3. Displays (if there) the date of Purchase (MMYY)4. Displays the date of the last repairment - if found - НЕ ТРЯБВА да има някаква дата ако не е ремонтиран5. Makes you capable of transferring user data if you have the gear for it6. Shows how long the phone has been used to talk - показва на колко часа разговори общо е телефона - това не може да се изтрие*#06# - изважда ти само IMEI на телефона*#0000# - изважда ти версията на софтуера

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...