Jump to content
Guest darius

Как караме в България?

Recommended Posts

Guest darius

Колеги,който желае може да сподели за случки,премеждия и инфо за родните магистрали и пътища!За лоши шофьори,участъци с дупки,кат капани,максимална и оптимална скорост и т.н.Днес пътувах от София за Сл.бряг.На магистралата ме издуха едно Х5 и после едно А6.Като засилих на 160 и +където може, не след дълго ги настигнах...Като ме видяха газ, и пак изчезнаха...няма лошо просто на разклона на Пазарджик аудито зави с някакви си 200метра преднина,а Х5 на пловдивската отбивка беше на 500м пред мен...Извода ми е, че съм напипал оптимална скорост за леко мокър път(ако беше сухо -чао) и едва ли спортното каране е най-бързо в случея.........Като оная приказка със зайо и костенурката..... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Antony

Един път ме настига едно голфче двойка. Прави ми се на отворен и ми форсира яко, чак ще му изфръкнат буталата. Аз само го погледнах. Карах освен мен още трима човека а времето беше кофти. Имаше гъста мъгла а пътя беше мокър. На зелено ония тръгва с пилеж и изчезва в далечината. Малко по-нагоре го виждаме как е яхнал мантинелата половината в нащо платно, другата половина в другото. Някои хора нямат елементарна преценка за пътните условия и се мислят за недостижими и безсмъртни.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest V-tec

Няма значение с колко караш разликата примерно от Сф до морето ще ти е макс 30-тина мин а за тия 30 мин рискуваш доста така че карайте си умерено и си правете кефа а не с 200постоянна на тръни ;)Като ходих до морето с сивика само си ги зайгравах не ми правеше кеф да ги задминавам изчакам да тръгнат да ме изпреварват докато ми е на задника и аз дам гас и се съдира и не може да ме изпревари дигнеме примерно 170-80 и върна газта и ме изпревари а аз съм си направил кефа и го пускам да си ходи и пак си карам нормално :) .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

мда някъде бях прочел, че като караш по-бързо, стигаш 30 минути по-рано, и се чудиш какво да правиш тея 30 минути докато и другите дойдат. това ако караш в група :)на дълъг път съм забелязал, че се изморявам много по-малко ако карам 20 км/ч по-бавно. ако карам 20 км/ч по-бързо, слизам като парцал и деня свършва за менсега не говоря за София-Пловдив по магистралата, така ми е кеф да се юркам, има адреналин и тръпка. Но за 400-600 км до морето, адреналина ми идва в повече ... или май годинките ми идват в повече :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest hondari

Аз пък да си излея мъката......С бившата ми колица (японче-не беше хонда) съм карал по най различен ненормален начин. На моменти даже съм си правил гавра със съдбата и всички физици на куп. И все пак си оцелях. А пък в една дъждовна вечер около 18:00 ч. си карам нормално, правя ляв завой на едно кръстовище след като най-прилежно съм се огледал, тръгвам си аз като пич с 10-15км/ч И КАТО МЕ ШИБНА ЕДИН БАКШИШ НАПРАВО МИ СТЪЖНИ ЖИВОТА. Щото все пак колата шях да я продавам след 3 дни за да си взема една Хонда. Обаче шибания бакшиш ме прецака. Ами това сега я продавам на части и се надявам до 2-3 месеца да се кача в Хонда (дай Боже). :dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dimy

тва е нормално като се кчът на големите коли бмв ауди мерцедес и се обличат в безсмъртие :dry: най често тея шофери карат на газ спирачка имам един познат с една доста пипната мазда рх7 от хо стария мадел и любимото му занимание е да се ебава по пътищата с бмв-та и аудита - замен пълна постотия има няколко катастрофи като благодарение на едната при която е захапал волана е без предни зъби :D. но цитирам един приятел дето пътували до морето заедно та той разправяше \ караме си на магистралата с 170-180 и колегата чака да се заяде някой с него и малко след тунела оп един баварец 5-та серия доста наточен присветкани да се мръднем и чак ни свири колегата се дръпна в ляво и в момента на изравняването даде газ и бмв-то се дърпа до към 250 и умря. Пристигаме на слънчев и сядаме да ядем следмалко станах да си взиа чигарите от колата и някакав газар ме пита пич твоя ли е тая кола аз тоя с бмв-то, ми не на един приятел му отговорих и го заведох при него. Да му бяхте видяли физиономията като му каза колегата ,че колата е 1308 кубика\та за тва и аз не се ебава с другите никога незнаеш колко е луд другия и каква кола кара ы може да пострада някой съвсем невинен

Редактирано от dimy

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Harvester_of_Sorrow
Прави сте за тия олигофрени с "хубавите" коли!!! На път за Търново карам си аз със приятната скорост от 120 км и влизам в завой с препоръчителна скорост от 60 км!!! Става впрос за десен дълъг завой без никаква видимост! По средата на завоя един ОЛИГОФРЕН с БМВ 5 ме изпревари все едно бях спрял без да мисли какво би станало ако с/у него има някой друг! Точно след 10 мин го видях в Търново и беше спрял на ОМВ и си викам на акъла "добре де караш с 200 и повече за да стигнеш с 10 или 15 мин по-рано". Е ква ти е далаверата при условие че можеш да се размажеш като муха на челно стъкло!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 323f-fan

Прави сте за тия олигофрени с "хубавите" коли!!! На път за Търново карам си аз със приятната скорост от 120 км и влизам в завой с препоръчителна скорост от 60 км!!! Става впрос за десен дълъг завой без никаква видимост! По средата на завоя един ОЛИГОФРЕН с БМВ 5 ме изпревари все едно бях спрял без да мисли какво би станало ако с/у него има някой друг! Точно след 10 мин го видях в Търново и беше спрял на ОМВ и си викам на акъла "добре де караш с 200 и повече за да стигнеш с 10 или 15 мин по-рано". Е ква ти е далаверата при условие че можеш да се размажеш като муха на челно стъкло!!!

KILL"EM ALL :angry::guns::angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Soichiro

Караме ужасно в България.Всеки,който се качи в малко по-"дебел" автомобил започва да си мисли,че е хванал Бога за рога! И в комбинация с лоши пътища,става чудно! Повече няма да коментирам,защото започвам да се изнервям,а и темата е безкрайна! Ние нямаме култура на движение!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest west bam

Така е колеги по путищата е пьло сьс самоубийци за сьжаление :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Мене ме фащат нервите, връщам 2 предавки и смачквам десния педал. Накрая като пристигна там за където сме тръгнали слизам с усмивка, а пътниците пребледняли и повече никой не иска се качва при мене. :angry:Тия дето успяват да ме изпреварят са обикновенно поне с 50% повече коне на тон и поне 2 магистралки прашец.

Редактирано от PARADOX_sf

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest OXYGEN

Вижте на Рекламна пауза по Fox Live има една много яка реклама точно по тази тема - с един инструктор и как НЕ са ни учили да караме....Иначе да, не мога да отрека, че и аз имам моменти на умопомрачение, когато карам безразсъдно. Но се старая да е колкото се може по-рядко. И ако трябва да съм честен, винаги ми е по-приятно ако си карам спокойно, не бързам за никъде...Както каза Магнума, много по-малко се измарям от пътуването, по-евтино ми излиза...Друго което съм забелязал и ми е някво тъпо после - ръчкам яко из града, на светофара тръгвам с мръсна газ, сменям лентите, изпреварвам по-бавните....И кво, на следващия светофар като спра, дядото с ладата дето кара с 40 пак ме настига...И къв е смисъла???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest hondari

Мамка му да знаете, че сте много прави особено за ГРАДското каране :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

тръгвам с мръсна газ, сменям лентите, изпреварвам по-бавните....И кво, на следващия светофар като спра, дядото с ладата дето кара с 40 пак ме настига

Ми нали за това си купих Хонда :angry: Ако исках да ми е евтино и спокойно, щах да си карам жигулката :angry: Не че с нея не съм правил простотии, ма вие знаете за кво става въпрос :guns: Номера е да не притеснявате околните и да не правите това което не искате да ви правят на вас :guns: Редактирано от johnyboy

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mario Pankov

Аз карам с колкото може, колкото вдигне колата, с толкова. :) Иначе за към морето повече от 195км/ч не можах да вдигна :D За това пътуване ми трябва нещо дето да прай поне 250км/ч...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest darius

Да споделя разочарованието си от магистрала Тракия:Много кърпежи,гадно покрити канали по мостовете и м/у Бургас и Карнобат магистралата е нова,ама така духа,че не се кара нормално....да ... :thumbs1: и проектантите......(или там които са)Наблюдението ми е от една година и лято и зима......добре ,че нямаше сняг да замръзне ,да се пързаляме.......при застрахователите.....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...