Jump to content
Guest Civic*6

Какъв усилвател Sony

Recommended Posts

Guest Civic*6

Усилвателят ще захранва единствено суба:СубуфърТук намерих един, но дали е подходящ?УсилвателИ изобщо как да се ориентирам сам. Примерно ако мощността на суба е 350W, какви характеристики на усилвателя да търся, защото има 2x едиколко си, 4x едиколко си, 1x...

Редактирано от Civic*6

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bat_gogo

красив суб си избрал :P , за усилователя ако ще захранва само един канал, само един говорител трябва да гледаш характеристикие му за 1х , трябва да не е повече ватове от суб-а, ако не искаш да издъниш говорителя като увеличиш на макс, важно е и какъв импеданс (колко ома) е говорителя и съответно усилователя трябва да е също толкова. Тези компоненти, които си избрал са напълно съвмесрими, само че усилователя е слаб за този суб и няма да можеш да използваш пълният му капацитет.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

За съжаление бат гого е прав, за този говорител ти трябва най-големия усилвател (XM-SD61X) понеже той храни до 300, а говорителя ти носи 380, е ако намери6 нещо от сорта на 350 W ще е тамън. Незнам по книгите какво пише, но е най-добре усилвателя да е по-слаб от говорителя, за да не гори последния. Така че търси нещо от 300 до 350 W.Късмет!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Civic*6

за този говорител ти трябва най-големия усилвател (XM-SD61X) понеже той храни до 300, а говорителя ти носи 380Е той струва 700 лева!!!Преди бях с Thunder TCA 2120 за 120 лева, но искам всичко да е Сони. Нема ли нещо до 200 лева?Това как е?УсилвателЯвно ми трябва нещо такова. Жалко, че не е Сони :PBlaupunkt

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Разгледай тук , тези усилватели са много добри.http://www.avitel-bg.com/articles.php?ArticleGroupID=5Ще ти свърши работа SRx2. Ако пък имаш възможност вземи си SRx 2S , ще е силен за тоя говорител , но ще го пълни без да се товари много , а пък някой ден ще можеш и за по-як да го ползваш. Навремето имах SRx2 , който хранеше една 12" JBL 250W номинал /1000W пик и се справяше учудващо чудесно !. Също много подходящ за по-хубавки елипси.А честно казано без да се засягаш , ама аз само като го видя тоя говорител и не бих го взел :P ....Моите уважения към Сони, ама прилича на детска играчка по-скоро , отколкото на него дето ще свири :P

Редактирано от Rust

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mario Pankov

Казах ли ви аз, че трябва да имаме аудио форум :P Гледай са, ако още не си купил суба, по-добре не го купувай. Сони не са добра марка за субуфери, за да свири силно ( но не качествено ) изисква голям обем. Около 40л ще са му добре. Иначе ако искаш качествен, изчистен бас ще ти трябва друг суб или два от тези като ако вземеш два от тези трябва да ги монтираш малко по-особено. Казвам ти го защото съм сменил 3 серии Сони - още от първия Хплод до този, който ти ми показваш. Сега, за подобен субуфер иначе е най добре да вземеш едноканален ( моноблок ) усилвател. Този, който си си избрал е слабичък, трябва да го вържеш на бридж, клас А/В е а и имай в предвид, че усилвателите на Сони греят много ( ще ти изключва като прегрее ). Клас А/В усилвателите консумират много електроенергия и за да не ти играе стрелката на оборотомера и да ти мигат фаровете ( на мен с един такъв ми мигаха при нов алтернатор ) ще трябва да купиш кондензатор, 1 фарад ще е напълно достатъчен. Насочи се към клас Д усилватели, аз за този субуфър ти препоръчвам Alpine MRP-M450 - страхотен усилвател е. Ще ти излезе към 300лв до България, можеш да си го купиш от www.ebay.com, търси продавач който се казва indoaudio - много добри цени, висок рейтинг и доставят до БГ :P Аудисонът, който ти препоръча колегата също е много качествен усилвател и няма да сбъркаш ако вземеш един. Иначе винаги гледай усилвателя да е малко по слаб от суба за да не го претовари. Ако си от СФ, като решиш да купуваш усилвател, ако искаш звънни един телефон, ще ти измислиме нещо - 0898 588 753 - Марио ;) Айде, успех!

Редактирано от Mario Pankov

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

Братле, до 200 лева ти трябва за усилвател или и за двете, защото ако е само за усилвател отиваш в Канброк, лепиш си една 12-ка и един усилвател за нея и си летец.Късмет!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Civic*6

Суба го имам отпреди, доволен съм, но пък щом казвате, че има по-добри марки-кои са? А усилвателя Thunder го махнах точно защото загряваше и ми изключваше. Имам един мераклия за суба, мога да го продам, ако ми препоръчате някаква по-добра комбинация :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Ами за суб , аз лично съм много приятно впечатлен от Infinity . Продава ги музикална къща Фактор. Намира се магазина на раковска. Последния модел 10" направо разцепваше за такава цена . Свиреше малко по-слабо от 12" вариянт , но пък по-хубаво . Говоря за готов subwoofer с case ... не само говорителя.Иначе една 12" или 15" Hertz от най-евтината им серия също ще свири доста добре !за тези става дума : http://www.avitel-bg.com/articles.php?ArticleGroupID=48Да не забравяме ,че и кутията играе огромна роля ! Та ако не е с оригинална ,да се внимава кой ще я майстори :)

Редактирано от Rust

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mario Pankov

За нов субуфер аз бих ти препоръчал на първо място Infinity, просто страхотен суб! А по принцип по, добре е да си направиш системката със усилвател и суб, не взимай готов продукт. Тъй като Инфинити се намира по-трудно, ето нещо което аз горещо ти препоръчвам - JBL 1202D - това е един наистина страхотен суб, европейската разновидност на Инфинити Реферънс. Всичко им е еднакво, прост явно от Harman Technologies са решили в Европа да се продава под марката JBL, а в САЩ като Infinity. Суба струва 149лв нов в Технополис. Двунамотков е и работи на 2 ома.Друго което ти препоръчвам е Hertz, който и да е от тяхната серия. Аз съм с Hertz ES300D и този субуфер е също много качествен. Двунамотков е също. Мой приятел има ES250 - 25см една намотка и надсвирва две 25см Сонита като това което си взел ( бившите ми ) и то със усилвател Магнат който на бридж го дават 200 вата, а Сонитата ги захранвах с по 170 вата всеки. Сам си прави изводите. Един ES250 струва в Авител 119лв, ES300D струва 160лв. Ако те интересува ES300D за 130лв, може да се разберем и да ти продам моя тъй като съм решил да си направя цялото озвучаване в колата JBL. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

За двунамотков говорител ще ти трябва по-сериозен усилвател , който да има добра мощност на 2 канала ! Да се внимава :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mario Pankov

Е, трябва му един моноблок ( нямам в предвид мебел за баня :) ), който да работи на 2 ома. Тва е. Той ще изкара по-висока мощност на 2 ома отколкото на 4 така или иначе.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PoweRG

тъй като съм решил да си направя цялото озвучаване в колата JBL. ;)

:lol:;);) Това трябва да се види/чуе!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mario Pankov

Нямаш проблем! Щом го направя ще се го чуете на някоя от срещите! Разликата ще е само в усилвателите, тъй като ще ползвам един 2-канален Soundstream на 2 ома ( ще слагам два суба ) и не знам още какъв ще е 4-каналният. На първо време ще ползвам един 4-канален Blaupunkt GTA 4 Special :lol: но ще го сменя със JBL GTO 75.4 веднага щом имам възможност. СД-то ще е Clarion или Alpine със сигурност, че са съм с Пионеер и хич не ме кефи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...