Jump to content
Guest EvgeniM

Скорост и Обороти

Recommended Posts

Guest EvgeniM

Имам от скоро civic 1.4i нормално ли е според вас на 130 км/h на 5-та да вдига над 4000 оборота?На мен ми се вижда малко много вие как мислите ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

Имам от скоро civic 1.4i нормално ли е според вас на 130 км/h на 5-та да вдига над 4000 оборота?На мен ми се вижда малко много вие как мислите ?

малее тя тая по-къса и от моята скоростна кутия ;) я провери пак виж я на 5-та на всеки кръгли 1000 оборота с колко е 1,2,3,4К за да се види да не е от грешка в оборотомера или километража и кажи пак

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Soichiro

Според мен ДА,защото е по-слаб мотора.Така на 5-та мотора е в обороти,за да може да влачи купето.Аз имах Кончерто с Д 15Б2 и при 120км/ч беше с 3500 об.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Antony

Според мен ДА,защото е по-слаб мотора.Така на 5-та мотора е в обороти,за да може да влачи купето.Аз имах Кончерто с Д 15Б2 и при 120км/ч беше с 3500 об.

В същност оборотите на двигателя зависят пряко от предавателните чесла на скоростната кутия. Дори и при слаб агрегат, при дълги скорости ефекта ще е същия както и при 1,5 или 1,6 и така на татък. Разликата идва в това че 1,3 мотора му е нужно повече време да разварти оборотите за разлика от другите. Той ще се мъчи повече при рднакви предавателни числа от 1,5 например. Просто на него му варви по-къса скоростна кутия.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Имам от скоро civic 1.4i нормално ли е според вас на 130 км/h на 5-та да вдига над 4000 оборота?

Поред мен си за смяна на съединител :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

Имам от скоро civic 1.4i нормално ли е според вас на 130 км/h на 5-та да вдига над 4000 оборота?

Аз също съм със 1.4i и на малко над 4000 об. съм със 120 км/ч ... обаче на 4-та.Така че е вероятно съединител. Редактирано от iSpider

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

това 75 коня версията ли е?дай номера на кутията да го разследваме

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

това 75 коня версията ли е?дай номера на кутията да го разследваме

Да, 75-те коня е, но номера ... не го знам, може ли да ме упътиш къде да го видя?Edit:Това, което намерих е един въпрос в нета:Човека иска да смени скоростната кутия на Д14А3 с такава от Д14А2 (от МА8 - "англичанка"), за да имал по-голямо ускорение. Числата които е дал за "final drive" са:Д14А3 ск. кутия: 4.058Д14А2 ск. кутия: 4.437http://www.maxrev.de/gearbox-swap-t24708.htm Редактирано от iSpider

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Restless

може ли един ламерски въпрос? с какво оборотите подсказват за належаща смяна на съединител :P Моя двигател като при 100 на 5та е на 3000 оборота това нормално ли е?!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

може ли един ламерски въпрос? с какво оборотите подсказват за належаща смяна на съединител :P Моя двигател като при 100 на 5та е на 3000 оборота това нормално ли е?!

И аз не съм много запознат, но ето как бих си го обяснил:твоя случай: 3000 об. и си на 100 км., натискаш газта до достигане на 4000 об. и ги поддържаш. Така - при здрав съединител като стигнеш 4000 колата е на Х км/ч и си ги поддържа. Ако обаче съединителя ти приплъзва - скоростта ще се качва по-бавно от съответстващите й обороти, като в крайна сметка ще стигнеш тези Х км/ч при 4000 об., но не едновременно с достигането на 4000 об. по оборотомер, а малко по-късно.Въпреки всичко си мисля че още като си бил на 1-ва ще си усетил ако съединителя ти приплъзва - оборотите се вдигат бързо, а скоростта - по-бавно.П.С. Дано не написах някоя голяма глупост. :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

не е задължително съединителя да приплъзваако е така, то като даде пълна газ, оборотите ще се повишат бързо, без скоростта да се промении като пусне газта, оборотите ще паднат рязко до едно положение, и ще се задържат дълго тама номера трябва да го има, на лепенка на скоростната кутияп.п. ако е 4.437 и 0.7 на 5та предавка, при 4000 оборота прави 140 км/чнещо не е наред ... освен 5та предавка да е по-къса, например .77замери наистина на 1000 оборота на каква скорост си, на 2000, 3000, 4000 и 5000замери и на 1ва, 2ра и 3та при примерно 3000 оборота на каква скорост е колатастана ми интересна тази кутия!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

п.п. ако е 4.437 и 0.7 на 5та предавка, при 4000 оборота прави 140 км/ч

Ами да ти кажа честно - там някъде си ги прави, аз повече от 4500 на 5-та не съм вдигал никога, а макс. скорост, с която съм си карал колата е 150 км/ч и малко. Може да ми дава голяма грешка километража, не съм се засичал успоредно с друга кола.

Иначе това за което се сещам, но не съм 100% сигурен, е:

4-а, 2000 об./мин. - около 60 км/ч

4-а, 3000 об./мин. - 90 км/ч

5-а, 2000 об./мин - 80 км/ч (така влизам в тунелите на Витиня и го знам със сигурност)

5-а, 3000 об./мин - малко над 110 км/ч

На 3-а при 2000 съм на около 50, а при 3000 - около 70 мисля.

Знам че според тези данни, на теория, при 5600 (мисля) оборота, на които ми е макс. мощност, скоростта на 5-та предавка трябва да е бая над производствените 165 км/ч, но искам да вметна че към 150 на 5-та вече почти няма ускорение (само 75 коня са все пак).

П.П.

намерих си и една снимка на километража - това е на 5-а предавка:

Публикувано изображение

Редактирано от iSpider

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...