Guest p0nka7a #1 Публикувано 19 Януари, 2007 Много ми е интересно какво стана с това мито? Има ли - Няма ли ? Скоро 1 познат си купи Ибиза 97 и и плати митото ,но може нещо да са го испостили знам ли ! Нямаше да има а кво стана ?Някой вкарвал ли е кола след новите намредби ?!Навсякаде е исписано рзлични твърдения из нет-а Някой ако има инфо нека сподели. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Restless #2 Отговорено 19 Януари, 2007 http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=8831човека не е платил мито... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest iwo #3 Отговорено 20 Януари, 2007 вкарвай нещо с колкото се може повече коне и не му мисли Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Concerto #4 Отговорено 20 Януари, 2007 Много ми е интересно какво стана с това мито? Има ли - Няма ли ? Скоро 1 познат си купи Ибиза 97 и и плати митото ,но може нещо да са го испостили знам ли ! Нямаше да има а кво стана ?Някой вкарвал ли е кола след новите намредби ?!Навсякаде е исписано рзлични твърдения из нет-а Някой ако има инфо нека сподели.До няколко дни мога да ти дам по-точна информация. Тъст ми и баджанака бяха в Германия и си докараха по една кола. В понеделник или вторник ще ги регистрират. Тъст ми е купил от частно лице, баджанака от автокъща! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Antony #5 Отговорено 20 Януари, 2007 Абе ти кажи че и мен ме интересува Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ShEfA #6 Отговорено 20 Януари, 2007 До колкото разбрах, коли над 10 годишна възраст, не плащат мито стига да са в техническа изправност, проверена още в държавата от която е закупена колата. Не се плаща ДДС, а митото не се плаща, защото се подразбира, че ако някой си е купил преди време Японската кола, той вече го е платил. Това е за мен като разбиране, може да греша... но 10-те години са собствено наблюдение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest naYavorTa #7 Отговорено 20 Януари, 2007 А някои да знае каква е ситуацията за внос на кола от Швейцария?Че както не е в ЕС...а и колата японска... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest slus4o #8 Отговорено 20 Януари, 2007 А някои да знае каква е ситуацията за внос на кола от Швейцария?Че както не е в ЕС...а и колата японска... Според мен нещата са си постаро му, промоцията важи само за ЕС Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest p0nka7a #9 Отговорено 20 Януари, 2007 Ами айде колега ше чакаме да видим как ще ни информираш та и ние да яхнем повечко коне Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest blueeye #10 Отговорено 20 Януари, 2007 вкарвай нещо с колкото се може повече коне и не му мисли До колкото знам акциза за мощности над 120 KW не е премахнат.Иначе се бях наточил на един CIVIC Aerodeck 1.8 Vtek, ама е 124 KW Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Concerto #11 Отговорено 21 Януари, 2007 (Редактирано) Значи тъст ми е регистрирал колата още в петък. ауди а4 купена е директно от някакъв немец в някакво селце, край Берлин. Платил е само таксите за номера в КАТ-Габрово, никакво мито, никакво ддс . Искали са му немския талон и договор за покупко-продажба като документи. Похвали се още, че преглед трябвало да минава чак м. август т.г., защото от 01.01 в БГ вече важи и немския TUV. Редактирано 21 Януари, 2007 от Concerto Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest The_fastest #12 Отговорено 22 Януари, 2007 Значи тъст ми е регистрирал колата още в петък. ауди а4 купена е директно от някакъв немец в някакво селце, край Берлин. Платил е само таксите за номера в КАТ-Габрово, никакво мито, никакво ддс . Искали са му немския талон и договор за покупко-продажба като документи. Похвали се още, че преглед трябвало да минава чак м. август т.г., защото от 01.01 в БГ вече важи и немския TUV. Много Добре ! Остава някой да внесе и Японска кола и да разкаже...За митото става въпрос ( акциза ЗАСЕГА е по стария закон ) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest p0nka7a #13 Отговорено 22 Януари, 2007 Значи тъст ми е регистрирал колата още в петък. ауди а4 купена е директно от някакъв немец в някакво селце, край Берлин. Платил е само таксите за номера в КАТ-Габрово, никакво мито, никакво ддс . Искали са му немския талон и договор за покупко-продажба като документи. Похвали се още, че преглед трябвало да минава чак м. август т.г., защото от 01.01 в БГ вече важи и немския TUV. Много Добре ! Остава някой да внесе и Японска кола и да разкаже...За митото става въпрос ( акциза ЗАСЕГА е по стария закон ) The Fastest не прочети ли саседната тема на 1 колега който си е вкарал Д15Б2 Сивик няма мито няма нищо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest 8100rpm #14 Отговорено 28 Януари, 2007 (Редактирано) Скоро бях в митницата там ми казаха че трябва само да им донеса документ от предишният собственик за колко пари съм я купил от него колата е 6г вти и мисля че ще е доста по евтино отпреди като я регистрирам ще ви кажа каква е ситуацията Редактирано 28 Януари, 2007 от 8100rpm Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest D16A8 #15 Отговорено 28 Януари, 2007 Пише, че е платил човека само за номера, ами екотаксата, нали щеше екотакса да има, 200 кинта? Това не е ли плащал? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Founder #16 Отговорено 28 Януари, 2007 (Редактирано) колеги един приятел си вкара нисан преди 2 дена а един комшия си докара мергел.говорих и с двамата за това - и се оказа , че нито единия , нито другия е платил мито .нито такси и т.н.в момента май ситуацията е доста омотана и сега е момента да се вкарват коли ..за това дерзайте докато можете и си вкарвайте тви-та и вт-та Редактирано 28 Януари, 2007 от Founder Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Concerto #17 Отговорено 29 Януари, 2007 След като за нова кола в Европа (в това число БГ) веднъж е платено мито, акциз независимо дали е от Япония, САЩ или Марс , то не би трябвало да се налага такова при повторната й продажба в рамките на ЕС или конкретната държава! Колкото и да не им се иска на данъчните и държавата ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest The_fastest #18 Отговорено 29 Януари, 2007 ....The Fastest не прочети ли саседната тема на 1 колега който си е вкарал Д15Б2 Сивик няма мито няма нищо Хм, къде гледам и аз? Мерси ! Явно добрите новини все пак съществуват - айде сега някой и акцизна да вкара че и "бегачките" в семейството да се увеличат П.С. По последни данни от сайта на АВА - акциза е по СТАРИЯ закон ,т.е. ИМА си го още ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Майната #19 Отговорено 29 Януари, 2007 даааам прицелил съм се в нещо акцизно, но чакам и аз някой да ме светне с този въпрос Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest vartan #20 Отговорено 1 Февруари, 2007 Не е много по темата ама да попитам.Сега като влезнахме в Европа какво става с тези коли които са на инвалид и какво става ако се случи нещо на инлавлида .Еми тва е въпроса. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest r2d2 #21 Отговорено 1 Февруари, 2007 Не е много по темата ама да попитам.Сега като влезнахме в Европа какво става с тези коли които са на инвалид и какво става ако се случи нещо на инлавлида .Еми тва е въпроса.Чака6 3те години и после издирва6 наследници да ти напи6ат договор и я регистрира6.(В някой случай това с наследниците си е е**ло майката.) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове