Jump to content
Guest p0nka7a

Мито

Recommended Posts

Guest p0nka7a

Много ми е интересно какво стана с това мито? Има ли - Няма ли ? Скоро 1 познат си купи Ибиза 97 и и плати митото :D,но може нещо да са го испостили знам ли ! Нямаше да има а кво стана ?Някой вкарвал ли е кола след новите намредби ?!Навсякаде е исписано рзлични твърдения из нет-а :D Някой ако има инфо нека сподели.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iwo

вкарвай нещо с колкото се може повече коне и не му мисли :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Concerto

Много ми е интересно какво стана с това мито? Има ли - Няма ли ? Скоро 1 познат си купи Ибиза 97 и и плати митото :(,но може нещо да са го испостили знам ли ! Нямаше да има а кво стана ?Някой вкарвал ли е кола след новите намредби ?!Навсякаде е исписано рзлични твърдения из нет-а :) Някой ако има инфо нека сподели.

До няколко дни мога да ти дам по-точна информация. Тъст ми и баджанака бяха в Германия и си докараха по една кола. В понеделник или вторник ще ги регистрират. Тъст ми е купил от частно лице, баджанака от автокъща! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Antony

Абе ти кажи че и мен ме интересува :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ShEfA

До колкото разбрах, коли над 10 годишна възраст, не плащат мито стига да са в техническа изправност, проверена още в държавата от която е закупена колата. Не се плаща ДДС, а митото не се плаща, защото се подразбира, че ако някой си е купил преди време Японската кола, той вече го е платил. Това е за мен като разбиране, може да греша... но 10-те години са собствено наблюдение.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest naYavorTa

А някои да знае каква е ситуацията за внос на кола от Швейцария?Че както не е в ЕС...а и колата японска...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

А някои да знае каква е ситуацията за внос на кола от Швейцария?Че както не е в ЕС...а и колата японска...

Според мен нещата са си постаро му, промоцията важи само за ЕС :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest p0nka7a

Ами айде колега ше чакаме да видим как ще ни информираш та и ние да яхнем повечко коне :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest blueeye

вкарвай нещо с колкото се може повече коне и не му мисли :D

До колкото знам акциза за мощности над 120 KW не е премахнат.Иначе се бях наточил на един CIVIC Aerodeck 1.8 Vtek, ама е 124 KW :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Concerto

Значи тъст ми е регистрирал колата още в петък. ауди а4 купена е директно от някакъв немец в някакво селце, край Берлин.

Платил е само таксите за номера в КАТ-Габрово, никакво мито, никакво ддс . Искали са му немския талон и договор за покупко-продажба като документи.

Похвали се още, че преглед трябвало да минава чак м. август т.г., защото от 01.01 в БГ вече важи и немския TUV. :blink:

Редактирано от Concerto

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest The_fastest

Значи тъст ми е регистрирал колата още в петък. ауди а4 купена е директно от някакъв немец в някакво селце, край Берлин.

Платил е само таксите за номера в КАТ-Габрово, никакво мито, никакво ддс . Искали са му немския талон и договор за покупко-продажба като документи.

Похвали се още, че преглед трябвало да минава чак м. август т.г., защото от 01.01 в БГ вече важи и немския TUV. :)

Много Добре ! Остава някой да внесе и Японска кола и да разкаже...За митото става въпрос ( акциза ЗАСЕГА е по стария закон )

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest p0nka7a

Похвали се още, че преглед трябвало да минава чак м. август т.г., защото от 01.01 в БГ вече важи и немския TUV. ;)

Много Добре ! Остава някой да внесе и Японска кола и да разкаже...За митото става въпрос ( акциза ЗАСЕГА е по стария закон )

The Fastest не прочети ли саседната тема на 1 колега който си е вкарал Д15Б2 Сивик няма мито няма нищо

;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 8100rpm

Скоро бях в митницата там ми казаха че трябва само да им донеса документ от предишният собственик за колко пари съм я купил от него колата е 6г вти и мисля че ще е доста по евтино отпреди като я регистрирам ще ви кажа каква е ситуацията

Редактирано от 8100rpm

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest D16A8

Пише, че е платил човека само за номера, ами екотаксата, нали щеше екотакса да има, 200 кинта? Това не е ли плащал?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Founder

колеги един приятел си вкара нисан преди 2 дена а един комшия си докара мергел.говорих и с двамата за това - и се оказа , че нито единия , нито другия е платил мито .нито такси и т.н.в момента май ситуацията е доста омотана и сега е момента да се вкарват коли ..за това дерзайте докато можете :rolleyes:и си вкарвайте тви-та и вт-та :rolleyes:

Редактирано от Founder

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Concerto

След като за нова кола в Европа (в това число БГ) веднъж е платено мито, акциз независимо дали е от Япония, САЩ или Марс :cool: , то не би трябвало да се налага такова при повторната й продажба в рамките на ЕС или конкретната държава! Колкото и да не им се иска на данъчните и държавата :tooth: !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest The_fastest

....The Fastest не прочети ли саседната тема на 1 колега който си е вкарал Д15Б2 Сивик няма мито няма нищо :tooth:

Хм, къде гледам и аз? Мерси ! Явно добрите новини все пак съществуват - айде сега някой и акцизна да вкара че и "бегачките" в семейството да се увеличат :cool: П.С. По последни данни от сайта на АВА - акциза е по СТАРИЯ закон ,т.е. ИМА си го още !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Майната

даааам прицелил съм се в нещо акцизно, но чакам и аз някой да ме светне с този въпрос :tooth:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vartan

Не е много по темата ама да попитам.Сега като влезнахме в Европа какво става с тези коли които са на инвалид и какво става ако се случи нещо на инлавлида .Еми тва е въпроса.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

Не е много по темата ама да попитам.Сега като влезнахме в Европа какво става с тези коли които са на инвалид и какво става ако се случи нещо на инлавлида .Еми тва е въпроса.

Чака6 3те години и после издирва6 наследници да ти напи6ат договор и я регистрира6.(В някой случай това с наследниците си е е**ло майката.)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...