Jump to content
Guest MaXo

Разход на Сивик 5ген Хечбек 1.5 моноинж

Recommended Posts

Guest Dragi4

Maxo мисля ве4е ти е ясно колко гори Хондата и няма смисъл пове4е да се пи6ат глупости,а и по4ти никой в тоя форум не го е.е колко горяла Астрата.Така 4е 6то не обяви6 темата за из4ерпана

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MaXo

Ми аз не се бутам да ви пиша за разхода на Астра ... просто обичам да печеля спорове!!!:) Еми заключете я ... аз каквото ми трябваше разбрах!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Трябва малко повече да прочетете за C20XE мотора на Опел ;) Казах ви, че по всяко време може да се возим ... но направи ли под 9 градско ... и около 5.5 извънградско ... бензина за возенето си го плащате вие. ;) А аз ви предлагам да се повозим на Хонда без значение колко харчи ... просто аз плащам... ;) 12 на 100 при 160 хахаха ... и какво го сравняваш тоя умрял мотор c18nz с Ц20ХЕ? :) Да ти кажа, нямам впечатления за каране 150-160 ... или съм карал с 220+ или съм карал с 90 ... 150-160 ми е неква тъпа скорост ... нито пестиш бензин ... нито караш бързо .... демек едно никво такова. ;) Но при 150-160 предполагам, че ще е около 7-8 на 100 ... като, ако е 8 ще съм доста изненадан. ;)

Интересуваш се от разход при 130-140 км/ч, казваш, че астрата гори 6-6.5 при такава скорост. И в същото време ти е тъпа скорост ?!?Разхода от 16/100 мога да го потвърдя. от астрата не тече бензин, двигателя е в добро състояние, изгорелите газове също, ламбдата работи и контролира сместта. Спирачките не задържат, кара се на 5та предавка, гумите са стандартни и напомпани нормално.Вярно скоростта е 10-20км/ч по-висока от заявената, но и разхода е двоен!Между другото, при 220+ колко гори астрата? И за колко време изминава 100 км?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest garooo

Аз съм навит за тест ама ако Астрата даде разход извънградско 6-6.5 ми подаряваш СРХ-са си ;)

6.5 при 150-160 както каза колегата ти, а до сега говорихте за плащане на бензина. За какво ти е CRX сега с такава въряща и икономична Астра или по-точно Опел? Колегата не ти иска Опела ако паднеш в спора както виждам, явно на друг му изтичат очите ;)
Що пък да не му искам Хондата?Пък какво ще я правя си е лично моя работа ;) Дидоне къде да го дам тоз разход 4л при постоянно каране 100км/ч бре?Тва е моментния разход при каране със 100км/ч на абсолутно равен път....без баири и наклони...намери ми равен път и отиваме да ти покажа....Казах по-нагоре минал съм 1300км със 75литра айде направете ги ако искате 80литра...умножавайте делете и ще получите средния разход.Средната скорост е била между 80км/ч-120км/чА относно това че Хондата е по-икономичния градски автомобил никъде не споря :) Аз имам разход в града 10литра при нормално каране....И не съм като повечето от вас заклет сектант.....оооо бог ХондаХаресвам и Хонда и Мазда и Опел(някой модели) и Ауди и мн. други ама смятам че нещата понякога опират до моментни нужди,финансови възможности и куп други причини....Стига сте били като кон с капаци и само в една посока да гледате....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

добре де питахте нещо,получихте отговор какво искате повече ?а в кой бог вярваме си е наша работа все пак си е хонда форум и си дискутираме наши си неща а не разхода на една астра.нека ние си чупим главите с нашите коли а,вие се радвайте на .....знам ли кво.ооооооо бог хонда :););)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MaXo

Интересуваш се от разход при 130-140 км/ч, казваш, че астрата гори 6-6.5 при такава скорост. И в същото време ти е тъпа скорост ?!?Разхода от 16/100 мога да го потвърдя. от астрата не тече бензин, двигателя е в добро състояние, изгорелите газове също, ламбдата работи и контролира сместта. Спирачките не задържат, кара се на 5та предавка, гумите са стандартни и напомпани нормално.Вярно скоростта е 10-20км/ч по-висока от заявената, но и разхода е двоен!Между другото, при 220+ колко гори астрата? И за колко време изминава 100 км?

Ами за Астрата ми е тъпа скорост да ... аз на нея и се кефих и като давах газ давах пълната газ ... а на някоя 90-100 коня кола какво да и давам пълната газ. :) А бе душа стиа си ми дуднал празни приказки .... кажи ми кога идваш да слагаме някой лев и да проверим как са нещата .... но теста ще е с наша Астра ... а не с някаква починала твоя ... да почива в мир!!!;) пиши ми кога правим тест ... тия 16/100 да ги видим хахахаха ти не си добре!!! Празни приказки не желая ... идваш и тестваме!!!Иначе си мълчиш и се правиш на форумен герой!!!220+ за колко време ще изминеш 100км ... еми сам не можеш ли да си сметнеш? ;) Колко гори ... не знам ... не съм засичал като карам с 220+ не ми е много до разхода. ;) Казах ви да заключите темата и готово ... ебаси дървените философи сте ... предложих ви 100 пъти да тестваме като не вярвате ама на вас ви е по-добре да си пишете глупости ... а като ви се отговори да се оплаквате, че ви се е отговорило а това било Хонда форум... некви такива неадекватни изпълнения!!!Като не ви се вярва си е ваша работа ... ама като пишете глупости нали не очаквате да седим и да си траем.... аз не мога така.;) ЗАКЛЮЧЕТЕ ТЕМАТА!!! Редактирано от MaXo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Еха, вчера се появи, днес вече ми казваш какво да пиша и какво не? Отваряш тема, а ми казваш да не ти пиша - какъв е смисъла от темата тогава? Само ти да пишеш ли ?!?Пари аз няма да ти дам, понеже нямам излишни. И най-малко ме интересува колко гори твоята астра - казах и преди, че не отричам твоя разход при твоя начин на каране. Единственото, с което не съм съгласен, е тона, който държиш. Но това си е твой проблем, на мен това няма да се отрази, няма да те сънувам тази нощ.Питаш за разход - колегите с такава кола ти отговориха за разход. Аз нямам точно такава кола, но ти казах моя опит от различни коли какъв е. Това, че не ти харесва, си е твой проблем. Явно ти създава проблем темата ти, щом настояваш да се затвори.Засега не виждам причина да се затвори, тона е в рамките на нормалното с малки изключения.п.п. Ако не вярваш на някои от числата, които съм ти дал, ще те извикам, когато имам път, да те повозя и да платиш бензина. Все пак ти си човека с въпросите, логично е ти да платиш за отговорите, а не тези, които ти отговарят :) п.п.п. Попитах те за времето, което изминаваш даден път, понеже това е по-точен критерий за скоростта, с която си се движел, отколкото (моментно) показание на километража, особено като на опел не са от най-точните. Аз за това и казвам 150 км/ч, защото това е средната скорост на пътуването ни. А не казвам 185, колкото моментно (доста често) показваше километража. Но си прав да не ми отговаряш, все пак темата е за разхода на D15B2. Въпреки че прозвуча странно да не си засякъл разход, изглеждаш като човек, който си води точно сметки за разхода.Лек ден от мен, и по-полека, по форумите и на пътя ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MaXo

Явно ти създава проблем темата ти, щом настояваш да се затвори.Засега не виждам причина да се затвори, тона е в рамките на нормалното с малки изключения.п.п.п. Попитах те за времето, което изминаваш даден път, понеже това е по-точен критерий за скоростта, с която си се движел, отколкото (моментно) показание на километража, особено като на опел не са от най-точните. Аз за това и казвам 150 км/ч, защото това е средната скорост на пътуването ни. А не казвам 185, колкото моментно (доста често) показваше километража. Но си прав да не ми отговаряш, все пак темата е за разхода на D15B2. Въпреки че прозвуча странно да не си засякъл разход, изглеждаш като човек, който си води точно сметки за разхода.Лек ден от мен, и по-полека, по форумите и на пътя :)

Ами нали оревахате света, че се пишело за Астра ... мен не ми пречи ... ама викам да са ви мирни главиците просто да я заключите като ви пречи. Аз пък казвам, че най-грешни са километражите на Хондите ... аре сега докажи ми обратното!!! Сега явно и за това искаш да спорим а? Правил съм 7000об на 5та ... километража сочи 240км/ч ... гуми 195/50/15 ... при сток гуми 205/50/15като сметнеш реалната с гуми 195/50/15 трябва да е била 233.29642км/ч ... на километража пише 240 ... отклонение 7км/ч!!!С гуми отклонението става в порядъка на около 2км/ч .... ама аз пак не съм голословен като теб .... мога и клипче да ти покажа!!!Мога и да те кача в колата и да ти го докажа ...иначе калкулатор за скоростите на опел има на vmax.de!!! Друго ... когато карах с 240 ... една друга японска кола зад мен движеше заедно с мен и на километража стрелката сочила 250. ;) Ето ти клипче ... може сам да си сметнеш колко е точен километража... ако имаш съмнения за това колко е точен оборотомера.... нямаш грижи и него може да проверим хехеhttp://www.vbox7.com/play:3ecfe714Гумите бяха 195/50/15 .... ЧИСТО НОВИ .... да не вземеш да напишеш, че са се изтъркали и са си намалили обиколката, от което следва да лъже километража още повече .... и може да си направиш сметка при 205/50/15 дали лъже .... понеже стандартно са на 205/50/15.... седи добре с тия гуми ... не е като да си на 13/70/175 .... при същия разход;) Редактирано от MaXo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

абе човеко, ти по прицнип ли си такъв заядлив, или ти прави кеф да разваляш доброто настроение във хонда форума? ако беше се зачел във форума, щеше да знаеш какво ми е мнението за километражите, на хонда и по принцип. с километражи съм си изкарвал хляба известно време, така че не съм 'голословен'. в случая ти си голословен за хонда километражитесмятам, че излизаме сериозно от темата на разговора, но точно в момента съм отворил една статия чета, сравнение: http://www.hondaworld.ru/honda_article_24.htm, излиза, че не са толкова грешни километражите на хонда. да не те заблуждава 'хонда' в името на сайта, това е преписана статия от Авторевю, там много често замерват точността на километражите. Точно от там, а и от алгоритмите, които опел залагат в електронните си табла за смятане на грешка на километражите са ми изводите специално за опел.между другото и аз съм си правил сметки, по оборотомер (замерен и той на електронен стенд), по предавателни числа и диаметър на гумите, скоростта излиза +- 1-2 км/ч, колкото е грешката от визуалното замерване по километраж. но това не означава, че като тръгна от чирпан за софия (200км) и карам с 200км/ч по километраж и оборотомер, ще стигна за 1 час във София :)та да се върна на темата, не искам да споря и за това (въпреки че мога), просто съвсем тихо и в прав текст те попитах колко ти гори астрата при 200+ км/ч и за колко време минаваш дадено разстояние. исках да направя сравнение с моя разход при подобни (предполагам) скорости, както и на други коли, които съм карал или съм се возил. Не знам защо започна да се защитаваш, не те нападам!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MaXo

Баце мен не ме интересуват впечатленията ти за ОПЕЛ ... мен и Опелите слабо ме интересуват .... аз съм фен конкретно на Опел Астра c20xe .... и коментирам техните километражи!!!Ето дадох ти клипче ... казах ти къде има калкулатор с диф и предавателни числа ... с размер гуми ... написах ти аз с какви гуми съм бил .... сметни отклонението ... ама го смени за гуми 205/50/15 ... и ще видиш, че отклонението е в порядъка на около 2км/ч ;) Разход не мога да ти кажа при 200 ... просто не съм карал точно с 200 и не съм си поставил за цел да мерим разход .... ама ако искаш може да го направим тоя тест ... спираме на магистралата ... пълним до горе с туби ... тръгваме и караме с 200 заедно около 10км ... след това слизаме и доливаме. :) Ти засичал ли си ЦРХ-а колко гори при 200 точно?

Редактирано от MaXo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Майната

ай сиктир с тия астри вече.......... :) ееегати осрахте и тука!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MaXo

Ми заключи де ... или тропни с краче и забрани да се пише повече за Астри в тая тема ... аз нямам нищо против!!!:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

първо казваш, че при 130-140 гори 6-6.5/100, после казваш, че ти е тъпа скорост и не ти е интересно ... но знаеш колко гори при тази скорост !?! казваш, че ти е по-интересно да караш с 220+, но сега казваш, че и с такава скорост не си се движил ?!? да не излезе накрая, че и астра не си карал, а си стоиш пред компютъра и се заяждаш по форумите :)

на този клип нищо не се вижда, много подскача камерата. направи снимка като

Публикувано изображение

и тогава може да се коментира километража. между другото тази снимка съм я правил с телефона, а си е супер на фокус ... да не излезе, че CRX-а е по-комфортен от астрата, въпреки че е с KONI

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MaXo

По-комфортен е няма спор хаахаха .... я да бягаш да се лекуваш!!!А бе душко как казвам, че не съм се движил с 220+ като даже и клипче ти пуснах :);) За 130-140 не ми трябва да съм карал и засичал за да предположа колко харчи ...

Ето ти снимка бе баце ...

Публикувано изображение

Я кажи от къде си се спуснал с Хондата за да направиш 230? ;) Пак празни приказки .... не ми отговори ще тестваме ли нещо или само ще си пишем?

Клипче ми пусни не снимка... ;)

Там където е снимано и тоз на задната седалка се клати и не може да снима добре ... ти ако беше минал там с тази скорост щеше да си фитка с тоя ЦРХ с кони.;)

Моята снимка е свалена от клипчето ... демек качеството е доста занижено и фокуса също ... снимално е от човек на задната седалка ... демек от разстояние .... а ти снимаш предполагам на улицата с вдигнати предни колела и от 10см. хехе;)

Редактирано от MaXo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

По-комфортен е няма спор хаахаха .... я да бягаш да се лекуваш!!!А бе душко как казвам, че не съм се движил с 220+ като даже и клипче ти пуснах :);) За 130-140 не ми трябва да съм карал и засичал за да предположа колко харчи ...

Ето ти снимка бе баце ...

Публикувано изображение

Я кажи от къде си се спуснал с Хондата за да направиш 230? ;) Пак празни приказки .... не ми отговори ще тестваме ли нещо или само ще си пишем?

Клипче ми пусни не снимка... ;)

абе ти имаш ли лична карта ? що не ходиш на занималня да си учиш домашните за училище ?

има ли някой в тоя форум който да пише като теб ?откаде на каде ще казваш на човек когото не познаваш "душко" ква душа може да ти е той ?немога те разбера къв си такъв.ако имаш 16-18год ходи на курва да распуснеш малко много си напрегнат.ако ги нямаш тея години облекчи се ръчно ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

така като гледам, ти имаш нужда да се лекуваш, особено поведението по форумитене знам от къде идваш, но тук не си говорим така и не се обиждаме, когато нямаме какво да кажемпак те питам, като се движиш със 220+, колко литра гориво ти изгаря за този участък, в който караш с толкова, и за колко време го изминаваш. елементарен въпрос, и отговора е елементаренследващия път като фучиш покрай поршета и москвичи, можеш да си направиш това елементарно замерванеа дали и от къде съм се спускал като съм правил тази снимка, не е твоя работа. първо с тази снимка нищо не твърдя (освен че опела друса като каруца при скорост), не съм те убеждавал в способностите на колата ми и т.н.но ако имаш съмнения, срещу подходящо заплащане съм готов да те повозя колкото поискаш с 230 и по нагорнище дори. а участъка ми е достатъчно познат и съм го минавал доста пъти на скорост, и не съм 'фитка'. но явно астрата ти е размътила мозъка твърде много, нападаш без нужда, защитаваш се без нужда!казах ти, че нямам излишни пари и време, да науча нещо, от което нямам интерес!до сега смятах, че имаш реален интерес към форума, да научиш нещо полезно. но с последните си постове доказваш, че си тук, за да се заяждаш, и спирам да ти отговарям. освен ако нямаш наистина интерес да те повозя - пиши ми лично съобщение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MaXo

Ми нямам лична карта ;) а ти имаш ли годините за лична карта... а имаш ли запек .... а ушите щръкнали ли са ти .... а хвърляш ли кофата и можеш ли да пускаш пералнята. ;)

пак те питам, като се движиш със 220+, колко литра гориво ти изгаря за този участък, в който караш с толкова, и за колко време го изминаваш. елементарен въпрос, и отговора е елементаренследващия път като фучиш покрай поршета и москвичи, можеш да си направиш това елементарно замерване

Аз пак ли да ти отговарям бре .... колко пъти да ти пиша, че при това каране не съм си гледал разхода .... ако искаш си го запиши и си го сложи в джобчето на ризката. ;) Поршето и Мициту пътуваше заедно с нас ... демек не сме снимали понеже минаваме Порше ... то си беше около нас през цялото пътуване ... просто бяхме тръгнали заедно за Калояново.... чаткаш ли ... не е снимано щото един вид минаваме Порше хахаха... това само ти може да си го помислиш!!! Ами няма какво да ти пиша ... ако си от София да се разбираме кога!!!Ама не искам да се возя понеже ми се живее ... а в ЦРХ с кони и 230 ... нещо не ми звучи добре ;) Може да хванем бас кое върви повече и да се пуснеш с Астрата ... ако биеш плащаме ти бензина ... ако ли не ... ти плащаш ... просто хем да си направим кефа ние ... хем да ни е безплатно. :) Или ако искаш може да идеш там където съм снимал ... и да направиш същото .... за теб е елементарна задача ... все пак си с ЦРХ с КОНИ ... хехе ... сложи си каската!;)Ето още едно клипче .... аре ходи да го опиташ с КОНИ-то.... и сложи хубави гуми.;)http://www.vbox7.com/play:dd880ce0 Редактирано от MaXo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...