Jump to content
Guest MaXo

Разход на Сивик 5ген Хечбек 1.5 моноинж

Recommended Posts

Guest MaXo

Минимален разход извънградско?Разход нормално каране без ръчкане в София?Разход при каране около 130-150 по магистрала?Един познат ми разправя 4.5-5.0 при каране 70-80? :drunk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Майната

о Максо, ша са сетиш ти....... :fun: от ауди......на нисан......и накрая на омразното НРазход градско ще ти дава до 8 без периода на големите студове, изънградско -под 6 при нормално каране 100-120-130, а със 70-80 едва ли някой има нерви да кара постоянно извън града, та да засече точно но при изправна кола може под 5 да се падне, особенно ако е с икономичния VTEC-E ще падне спокойно на 4.5 :drunk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MaXo

Аудито е грозно иначе е добре ... Ниссанката си остава ... с нея сключихме брак ми се струва. :fun: Тази Хонда няма да е за мен ... за баща ми е ... ама той ми каза аз да избера каква да е колата ... той иска да кара икономично не да ръчка.Иначе то е ясно, че аз ще и навъртя повечето км понеже Ниссана ще лапа доста и само 100 октана. :drunk::fun: Ще се радвам на повечко мнения по въпроса ... и на хора с такива хонди ... сигурен съм, че сте много!!!:fun:

Редактирано от MaXo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

Добър избор си направил.Купето е добро а този мотор е икономичен и пъргав.Не създава особенни главоболия и лесен за поддържане.Освен това е може би най-разпространен и части за него колкото си поискаш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest west bam

Да и според мен избора ти е отличен да знаеш баща ти няма да сьжелява , че си му намерил такава колица :drunk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MaXo

Той кара малко ... и 95% от карането му е извънградско ... аз ще карам основно ... та извънградско дали ще харчи 5 или 6 не е болка за умиране ... градско е интересно какво се случва, поне аз ще я карам мнооо в градски условия.Защо толкова много питам за разхода ..... и сега идва момента в който ще ме нападнете ...защо ... защото ще се кара на МЕТАН :drunk::fun: .... и понеже там има проблем с бутилките ... искам да сметна каква точно бутилка да е ... една 40-50литра ... или 2 по 30 ... и така. :D Та трябва да знам с точност колко харчат и при мнооооого леко каране ... понеже не е много развита мрежата с метан станции та да си направя сметка каква бутилка да сложа, че като тръгна за морето или за Сандански(имам роднини там) .. да не се налага да карам и на бензин между зарежданията.А защо ще се кара на метан ... за да ни е евтино що ... доста по-евтино е и в бъдеще масово ще се премине към природния газ... аз кола за даване на газ си имам ... трябва ми да се возя евтино!!!Ето защо питам конкретно за моноинж ... иначе ако щях да карам на бензин щях да търся VTI ... или друго нещо. :P Сега моля ви да не ме нападате и да не се засягат колегите с такива Хонди, че ще метанизирам кола като тяхната. :fun: Ще и сложа аванс коректор и ще движи прилично и на метан ... Една бърза сметка ... ако харчи 8 бензин градско ... това са грубо около 14лв .... на метан ще харчи около 4кг метан което е около 4лв на 100. И все пак не трябва ли да смъква под 8 градско при леко каране ... аз си мисля за нещо около 7.0 градско ... чета едно момче със Ситроен ЗХ 1.4 засичал 7.5 в София ... тая Хонда се надявам да е по-малко баси.:) Другия вариант е да взема Swift 1.0 3цил ама това на метан ще погине ми се струва ... и максимална скорост 140-145 ... това ще ме измъчи на дълаг път ... чувам също, че този мотор бил надежден много, но пък и доста шумен.Обаче пак ще се заформи спор ... аз не го твърдя, че е така, но няколко човека с такива Swift-чета ми казаха 5на100 градско разход ... дори Даркоси са имали такъв едно време.:P Та до към 7 някой свалял ли е с 1.5 моно в София?Аз умея да карам много икономично ... и не заради леко каране ами просто се мушам мноо и целим зелената вълна ... та правя рекордно ниски разходи градско:fun:

Редактирано от MaXo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Майната

единствено колегата Ceko от Варна познавам, който има D15B2 за каквато питаш и кара на метан, обърни се към него -http://forums.hondabg.com/index.php?showuser=304Ето ти и тема в тази връзка - http://forums.hondabg.com/index.php?showto...?АН&st=15 :fun:И за да не спамвам след тебе постоянно един въпрос - ти да върви или да НЕ гори искаш? :fun: Понеже в съседната си тема питаш дали ще понесе нитро, ама нещо не вдявам да сриташ бутилката с нитро между двете тежки за метан........къв ще ти е кяра от това? От една страна товариш колата до скъсване, от друга страна и ръгаш лютата чушка в гъза и искаш да бяга :drunk: Нитро-метан :fun:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest STANCHO 1

МаХо в форума на хонда?? :drunk: -- един истински маняк Радвам се :fun:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MaXo

Е то 2те неща не пречат ... ако разбера, че понася 75 коня нитро примерно ... ще се запаля зверски по идеята!!!:drunk: Хем караш мнооо евтоно ... 3/4лв/100км ... хем когато ти е нужно да си бърз ... пускаш нитрото и си при мъжете. :fun::fun: Метана няма да е повече от 50-60кг ... и с него ще е по-лека от седан 5та генерация. :fun:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Майната

за нитрото не зная, но точно този двигател има потенциал да носи много на бой - вече доста фенове си сложиха пълни инжекции, дори и двувалови глави, генерации, валове......конете скачат над 130-150 в зависимост от тунинга, пържат се яко и до ся един не е изревал още :fun: предполагам си разбрал вече, че хонда е една от най-тунингованите марки, просто защото носи много издевателства :drunk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MaXo

Аз глава не моа да сменям и прочие упражнения понеже нали трябва да си остане моноинж ... метанов инжекцион е една торба пари .... ако е с всичко нужно!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MaXo

Аре бре няма ли още няколко поста за разхода да ми напишете, че да си правя сметка ква бутилка да взимам ако ще е Хонда колата....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Orlin

аз ще кажа, че до Златни Пясъци и обратно (1100км) колата изгори 60л. бензин като е карана от сестра ми (а тя определено не кара икономично, понеже е начинаещ). Градско немога да я засека, но върви към 8-9. Карам градско на газ (но не и зимата) и "гълта" 10л/100км. Много съм доволен от колата. Единствения "проблем" е, че е много ниска (проблем заради "перфектно" измислените изкусветни препядсвтия и "гладкия като стъкло" асфалт :hondarulez: ). Ако ти е мерак да караш евтино си сложи газова. За около 10 000 км градско каране се избива и няма да загубиш много от пъргвоста на колата :lol:

Редактирано от Orlin

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest stanio

Карам такава в Пловдив(сити едишън и е малко по икономична), лятото ми гори към 6-6.5 градско зимата качва над 7 бензин. Извън града към Пазарджик съм я свалял до 5.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MaXo

Сити едишън....нещо ебаваш ли се? :hondarulez: Да няма няколко варианта на D15B2?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest miHo

Сити едишън....нещо ебаваш ли се? smile.gif Да няма няколко варианта на D15B2?

д15б2 е само 1 варянт smile.gif.....сити едишън беше нещо с обурудването ...или просто надпис....сори за оффа ама беше времето когато гореше по 5-6-7 ся така лапа :hondarulez: Редактирано от miHo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Ebasi кви са ви икономи4ни колите :hondarulez: В коя посока е рафта с фантастикитеСори за офтопика ама..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Майната

има сити едишън и сигурно си има няква разлика.....или в програмата на ЕЦУ-то или в гърбиците на вала, японците не кичат ей-така с емблеми за да е шарено......... :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

Колеги взех да са плаша.Много ви горят колите бе...мойта лятото градско 4/100 с леко ръчка,зимата обаче главозамайващо скача на 4.2/100 и ма сабаря яко :hondarulez: п.п:Драго ми напомни за един виц....момче отива в една видеотека и пита...извинете къде е касетата "Д15-ка гори 5/100 градско"???На рафта с фантастиките....му отговорили :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MaXo

Сега ще ме светнете ли къде да търся надписа "сити едишън" :bg: .... и аз си мисля, че това е нещо свързано с било то оборудване или окачване .... или скорости примерно ... но моторите са едни и също предполагам. Аре пишете, че ще ви ставам колега най-вероятно .... днес бях при Даркоси да си говорим по въпроса и покарах Swift-а на един негов познат ... Swift 1.0 на газ ... поредния човек, който потвърди разход около 4.5-5 ... при това каза 5 на газ :hondarulez: .... по-мъртва кола не бях карал ... управлява се добре ... ама е МЪРТВА.Не знам дали нещо заради газовата ама имах други очаквания ... сигурно кара с аванс за бензин или изпарителя не е наред.... както и да е ... и багажника, и е по-малък ... та мисля, че реших колата да е Сивик. :lol: Единствено, ако получа супер оферта за метанова инж ... тогава може да се замисля за нещо друго.... имам си една слабост сред инж колите. ;) Драгич за Swift-вете и аз не вярвах ... ама поне 10 човека с такива коли ми казват 5 или дори под 5 градско. ;) Орлине 9 е много за тая кола градско бре ... то сега карам чат пат една Лада 1.5 ... тя горката харчи 9-10 газ градско..... таз хонда поне 2 литра се надявам да е надолу. :D Да не ти е тежък крака нещо ... или да се движиш само в идеалния център?

п.п:Драго ми напомни за един виц....момче отива в една видеотека и пита...извинете къде е касетата "Д15-ка гори 5/100 градско"???На рафта с фантастиките....му отговорили ;)

Аз не видях, някой да е написал нещо за 5/100 разход градско ... ставаше въпрос за извънградско .... а иначе градско нещо около 7 разход ми се струва да е нормален разход за тази кола ... при леко каране и движение Люлин-Младост ... тоз маршрут за мен е показателен за градското.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

а иначе градско нещо около 7 разход ми се струва да е нормален разход за тази кола ... при леко каране и движение Люлин-Младост ... тоз маршрут за мен е показателен за градското.

Сори колега аз не съм от София и не знам коя е тази отсечка.Аз съм от провинцията и всеки ГРАДСКИ разход под 8.5 в София ми се струва нереален.Може и да греша както казах съм от провинцията :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

а иначе градско нещо около 7 разход ми се струва да е нормален разход за тази кола ... при леко каране и движение Люлин-Младост ... тоз маршрут за мен е показателен за градското.

Може, ама по околовръсното :hondarulez: Тая кола знае и 2 и 200, на мен ми харчи 13-15 градско, ама аз не знам кво е леко :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Orlin

Орлине 9 е много за тая кола градско бре ... то сега карам чат пат една Лада 1.5 ... тя горката харчи 9-10 газ градско..... таз хонда поне 2 литра се надявам да е надолу. :bg: Да не ти е тежък крака нещо ... или да се движиш само в идеалния център? Аз не видях, някой да е написал нещо за 5/100 разход градско ... ставаше въпрос за извънградско .... а иначе градско нещо около 7 разход ми се струва да е нормален разход за тази кола ... при леко каране и движение Люлин-Младост ... тоз маршрут за мен е показателен за градското.

Моя маршрут е Овча Купел 2 - Изток и е в пикови часове (разстоянието е 13-тина км и се взима за един час). Прави си сам сметката дали проблема идва в крака ми (то поне да имаше каде да я настъпя :hondarulez: . Не игнорирам това, че съм млад шофьор и не съм свикнал с "перфектното" тръгване. Понякога я ръчкам до 2500 като тръгвам, но то зависи и от нервите :D ). Казах ти с газ как е. Един приятел (колегата "Gandalf") кара англичанка Aerodeck 90к.с. и разходите му са сходни с мойте. Ако наистина търсиш икономичност пробвай с газова. Според мен (както каза и "MYAMOTO") под 8.5 градско в София е абсуд с този двигател./joke к'во ти пука за разхода, включиш ли на втора и забравяш и за разход и за всичко :lol: /joke

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vodkin

София - градско 9/100, към морето 8/100 :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Така да ме е яд , че сивик-а ми отдавна не прилича на този от завода :D щях да му я дам на Махо да я покара една седмица да ви кажи и той какъв й е разхода :P Ама се тая , аз сигурно нарочно ви ебавам и си измислям , а и сигурно на касите на Лукойл или ОМВ са ме лъгали колко да им платя от съжаления или да ме ебават да си мисля , че карам икономична кола :P Кви са тея в софия под 8.5/100 е невъзможно :D абе се тая , Миямото стига с това провинцията Варна - Пловдив започват да се приближават до движението в София ;) Махо щях да ти предложа да купиш като на Майната сивик-а , ама ще го изкарат , че и той лъже за разхода :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Майната

.....7 градско!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest stanio

Сити едишън....нещо ебаваш ли се? :D Да няма няколко варианта на D15B2?

Не се ебавам бе човек, ще снимам ако искаш отзад тъпия надпис да видиш. Мисля че скоростите са по къси , а другото всичко си е същото.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Restless

.....7 градско!!!

не вЕрвам. Японците му дават 8.5 на градско, 6 на извънградско със 907 без някакви подобрения не си го представям... или ри спусканията гасиш двигателя и пускаш по инерция :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

.....7 градско!!!

Майна видя ли и ти лъжеш :D Абе дай да ги оставим да си карат колите и да заблуждават хората пък ние ще си пием бирата със спестените пари от малкия разход :D че тя мойта и сега гори 9/100 в Пловдив , ама ай понеже не съм сигурен ще ви кажа с точност след 100 км :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MaXo

Ако наистина търсиш икономичност пробвай с газова. Според мен (както каза и "MYAMOTO") под 8.5 градско в София е абсуд с този двигател.

Брато това за газта ... при мен метан ... е ясно!!!Въпроса е, че аз искам да разбера колко точно харчи понеже искам да сметна каква бутилка метан да сложа ... щото там е специфично.А за разхода без да разбирам от Хонди ... ако взема ще ви докажа, че може и под 8 градско ... ако крам аз. :D Просто трябва да ползвате 5та предавка повечко .... и да сте винаги в правилната лента ..... :D Редактирано от MaXo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Founder

господа, извънградско един црх д16а8/9 ако не се юрка дава разход около 6-6.5 - колегата Policeman ще го потвърди - лятото го засякохме след националнат среща.а един такъв сивик съм сигурен , че извънградско ще пада поне на 5.5

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MaXo

6-6.5 харчи Астра ГСИ 2.0 16клапана .... ама при каране с около 130-140 :D ... таз хонда как ще харчи повече бе баси .... ще вземете да ме откажете с тез постове ... 6.5 леко каране извънградско :PАко дам леко газ кво става 10+? Колко харчи при 140-150 каране по магистралата? Ако харчи много ще се откажа .... то трябва да го напълня с метанови бутилки ако лапа толкова ... Ауди 80ката 1.8 90 коня София-Сандански-София 6-6.5 разход на газ обаче!Аре да организираме тест в София за засичане на разхода на такава Хонда ... от мен бензина .. от вас някоя кола... + бензина ще почерпя нещо в някоя кръчма :P Сигурно всякакви сравнения с други марки са абсурдни за вас ... и карането на метан също.... ама аз се грижа за това, което ми е в джоба:D

Редактирано от MaXo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

6-6.5 харчи Астра ГСИ 2.0 16клапана .... ама при каране с около 130-140 :D

Ей тука вече са насра :D Сори ама тва не го вярвам

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

.....7 градско!!!

:D:D На час ли?За тоя разход ще те глобя на Бакаджика.........ако дойда :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

Колега,ти си болима-сърбима,ама не може ли да върви пък да гори 2-3 /100 :D Кви са тия разходи дет ги коментираме тука?Астра,Ауди......и т.н. Аз имам и Сивик и ЦРХ ,Сивика ми дава разход 9-10/100 газ в града,и 6/100 извън градско.Црх-а до 10/100 в и 6.5 извън града.И какво е това леко -нормално каране ?Който ми каже ,че не стряска Хондата си извън града или по светофарите малко ще ме поизлъже :D В крайна сметка не може хем да върви ,хем да не гори ,то такова животно нема :P Тънкият момент при нашите коли ,е че в големите скорости са доста по-икономични в сравнение с други марки :P За пример колкото и да съм настъпвал Црх-а не е качвал с повече от 1-1.5 л/100 (говоря за над 150-160км/ч) ,което нее много :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Restless

6-6.5 харчи Астра ГСИ 2.0 16клапана .... ама при каране с около 130-140 :D ... таз хонда как ще харчи повече бе баси .... ще вземете да ме откажете с тез постове ... 6.5 леко каране извънградско :DАко дам леко газ кво става 10+? Колко харчи при 140-150 каране по магистралата? Ако харчи много ще се откажа .... то трябва да го напълня с метанови бутилки ако лапа толкова ... Ауди 80ката 1.8 90 коня София-Сандански-София 6-6.5 разход на газ обаче!Аре да организираме тест в София за засичане на разхода на такава Хонда ... от мен бензина .. от вас някоя кола... + бензина ще почерпя нещо в някоя кръчма :P

данните за този двигател (Д15В2), доколкото си спомням:8.5 градско 5.5 (май) при 90км/ч 6-6.5 при 120км/чна www2.zr.ru - Условный расход топлива по европейскому стандарту, 7,2на Астра 2.0 там дават Условный расход топлива по европейскому стандарту, 6,8/12,1Предполагам първата цифра е някакво извънградско, втората... идея си нямамНа мен градско в София ми изгори около 8.5-9 , като определено не съм се старал да карам супер-икономично, 5-та в града никога не съм включвал досега :PПредишния собственик ми твърдеше че правилно карана дава 7.5-8 бензин или 8-9 на газ

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest OXYGEN

@MaXoАко искаш дай с моята да пробваме за този разход. Хем и аз досега не съм успял да я засека градско :D Иначе извънградско както ти бях писал в tuning.bg с 4 човека и багаж колкото събере, при 90-110 и 120-140 на магистралата даде 6/100.Е, 4 генерация е, но мотора си е пак D15B2. Ако никой с 5 ген. не се навие кажи и да я пробваме моята :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Аз си признавам , че не веднъж съм карал в градски условия само до 3000 оборота и съм се "влачил" на 5-та с 50-60 км/ч !!! Истината е ,че повечето от вас все още ви устройва разход от 8-9/100 и нямате стремеж за икономия или още по-малко поносимост от задминаващ ви голф(примерно) със 70 км/ч на газ :D А другите които не ги устройва този разход решават кардинално проблема с газово или метан защото пак нямат желание да пробват да карат икономично , а искат да юркат на газ защото колата пак си върви сравнително добре и те задминават голфове с 80км/ч , пък и не дават голява сума пари на бензиностанцията :D Айде сега си представете да не юрката колата с газово каквъ разход ще ви даде !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MaXo

6-6.5 харчи Астра ГСИ 2.0 16клапана .... ама при каране с около 130-140 :D

Ей тука вече са насра :D Сори ама тва не го вярвам
Ами мога да ти го докажа тоя разход ... както мога да ти докажа и 5-5.5 разход при каране 80-90 ....

В крайна сметка не може хем да върви ,хем да не гори ,то такова животно нема :P

Батка аз леко съм свикнал с по-бързи коли от този Сивик 90 коня .... та за мен това няма как да върви ... а ти дадох пример за вървяща и малко харчеща кола ... както и да е ... не ме мисли за хванат от гората ... това, че задавам някакви въпроси тук не значи, че и сам не съм много близко до отговора. :P

@MaXoАко искаш дай с моята да пробваме за този разход. Хем и аз досега не съм успял да я засека градско :P Иначе извънградско както ти бях писал в tuning.bg с 4 човека и багаж колкото събере, при 90-110 и 120-140 на магистралата даде 6/100.Е, 4 генерация е, но мотора си е пак D15B2. Ако никой с 5 ген. не се навие кажи и да я пробваме моята ;)

Ок пич ... е това е приказка ... обичам да си доказвам нещата с тестове;)

на Астра 2.0 там дават Условный расход топлива по европейскому стандарту, 6,8/12,1

http://www.catalog.auto.ru/catalog/cars/card/7817.html Пусни една тема в Опел форума ... колко ви харчат Астрите с C20XE мотор при каране с 80-90 извънградско.... и на теб ти казвам, че няма проблем да ви го докажа тоя разход ... но ще платите бензина ... което и аз предлагам да направя за някоя Хонда 5 ген. 1.5 моно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

добре де... при извънградско, много д15-ки са показвали разход около 5, но това е само галене на 5-та със 70-80. При 90-100 и галене, нормалния разход е около 5.5-6.5За градско ЛЕКО и ИКОНОМИЧНО каране, 7 е постижимо само през лятото, а осреднено може да се докара около 8-8,5 и 9 за не чак толкова ЛЕКО каране.Няма защо да се чепкате, мисля че горе долу се изясни колко харчи д15-ката :D а в случая на johnyboy, там играе един друг голям долен десен фактор :P около 47 номер :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...