Jump to content
Guest apple_jack

Промяна на показанията на километража от мили в км.

Recommended Posts

Guest apple_jack

Здравейте, показанията на таблото ми са в инч-паунд системата, скоростомера и оборотомера са ОК понеже показанията са в двете мерни единици, е дразни ме факта, че на очи се набива MPH вместо км/ч, но това не е голямата болка... Болката идва като почна да превръщам изминатите милите в км, да умножавам постоянно по 1.6 и за да си сметна разхода пада една математика:lol:. Възможно ли е да се промени предавателното число и показанията на километража да станат в км, предполагам че е възможно с някаква замяна на нещо си или в добрия случай да е настройка, но ми трябва съвет.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest blueeye

Предполагам че е възможно като вземеш съответното/те зъбно/и колело/а от кола с метричен колиметраж и ги поставиш при теб. Или замениш нацяло брояча. Според мен различното е в таблото (брояча), а в скоростите е едно и също. Така че май най-лесно е да си намериш или цяло табло (само "instrument panel"-a) или повредено такова от което да вземеш самом брояча.А най-лесно е да монтираш някъде наблизо един калкулатор :lol:

Редактирано от blueeye

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest apple_jack

Това с калкулатора ми хареса :lol:. То в CR-V то има място и за PC, ама нали знаеш като те дразни нещо, а знаеш, че може да се fix-не, и сън не ме хваща. Благодаря за идеята.Под съзнателно съм си мислил, че това, което се сменя е в скоростната кутия, ти ме успокои до известна степен, дължа ти спокоен сън тази вечер :).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest blueeye

Ммм, да поясня, че това за скоростите е според мен :lol: Най-логично ми се вижда разликата да е само в таблото. От технологична гледна точка няма смисъл да се правят различни скорости като така и така таблата са различни. По-добре (и ефтино) е само едното да еразлично. Ако някой е 100% сигурен нека да каже

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...