Jump to content
Speechless

Покупка на Хонда Сивик 6 ген хечбек

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте ! Предстои ми покупка на нов автомобил и след дълго маене и чудене съм се спрял на Хонда Сивик 6 ген. хечбел 95-00г. Но въпроса който ме гложде е кой мотор 1.4 i S или 1.5цата Vtec ,като единственото предимство което виждам в 1.4 е малкия данък , по-ниската цена и е по-масов и по-лесно се намира ,но все пак след доста четене из форума , клоня към 1.5 ВиТека , като разбрах ,че бил по икономичния и вървежен вариант. Бих ви помолил да ме открехнете за слабите места които да гледам при оглед и кои неща биха ми вдигнали цената за евентуален ремонт , като разбрах ,че цената на едно обслужване е около 350 лв.,което сравнително е прилична цена.

Редактирано от Speechless

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При моята 1.4is обслужването беше около 300 - 330 лв, при което имаше и пълна диагностика. Иначе аз бих ти препоръчал 116 hp мотора ( 1.6 май беше ), някой казват че 1.4 is е по-хубав, тъй като ремонта спрямо vtec-a е по-скъп, но все пак са си 26 кончета отгоре и на това купе ще се чувстват доста добре !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

При моята 1.4is обслужването беше около 300 - 330 лв, при което имаше и пълна диагностика. Иначе аз бих ти препоръчал 116 hp мотора ( 1.6 май беше ), някой казват че 1.4 is е по-хубав, тъй като ремонта спрямо vtec-a е по-скъп, но все пак са си 26 кончета отгоре и на това купе ще се чувстват доста добре !

Нещо не ми показва в Карспендинг данните , горе долу ,колко ти гори градско? Редактирано от Speechless

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Препоръчвам ти D15-ката много здрав и икономичен двигател (зависи колко ти е тежък крака де), слабо място са им катализаторите, защотото са на самия колектор и се пукат много лесно, но ако си вземеш от D16 4-2-1 или 4-1 колектор няма да имаш проблеми с това. Относно данните за разхода разгледай и тук: http://www.digitaltuning.bg/tuning/honda/civic/1.5-vtec-114-cv

Редактирано от sylveto

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...