qponeca82 12 #1 Публикувано 25 Юли, 2013 Здравейте колеги,запотяват ми се стъклата от вътре,сменил сам филтъра на купето преди два дена почистих стъклата със препарат стъклата и на следващият ден пак запотени (мазни стоят) Антифризът не е мръднал във казанчето.Хонда купе 98 6-генерация. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Version84 29 #2 Отговорено 25 Юли, 2013 Работят ли духалките при предното стъкло? Да не би да спираш външният приток на въздух? Имам същата кола и веднъж ми се беше отворил капака за филтъра на купето от където излизаше по-голямата част от входящият въздух.От това ми се запотяваха стъклата докато се усетя. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Драгойчо 439 #3 Отговорено 25 Юли, 2013 А, лъска ли си таблото с някакъв силиконов препарат? Защото някои от тези спрейове се изпаряват от жегата и предното съкло става точно такова - мяза на изпотено, но е мазно. Чисти се доста трудно, но пък после човек внимава какви препарати използва за освежаване на салона. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
qponeca82 12 #4 Отговорено 25 Юли, 2013 Натиснал сам копчето да вкарва въздух от вънка,а капака където затваря филтъра за купето уж е прилепнал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Version84 29 #5 Отговорено 25 Юли, 2013 А от въздуховодите на предното стъкло излиза ли нещо? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
qponeca82 12 #6 Отговорено 25 Юли, 2013 Не сам слагал ръката да проверя дали духа от там,ако не духа от там примерно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
qponeca82 12 #7 Отговорено 25 Юли, 2013 Колега само със мокри кърпички минавам таблото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Version84 29 #8 Отговорено 25 Юли, 2013 (Редактирано) Ако от там не духа стъклата ще се изпотяват. На кое положение пускаш въздуха в колата? Ако има предпоставки за конденз трябва да натиснеш копчето за обдухване на предното стъкло. За по-бързо изсушаване може да пуснеш и климатика. Редактирано 25 Юли, 2013 от Version84 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
qponeca82 12 #9 Отговорено 25 Юли, 2013 (Редактирано) Не сам обърнал внимание на къде духа но не е нормално постоянно да се пуска климата да,и стои едно мазно,а въздуха сам го пуснал от вънка да влиза. Редактирано 25 Юли, 2013 от QKUZA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Version84 29 #10 Отговорено 25 Юли, 2013 Има много голямо значение от къде духа когато ти се изпотяват стъклата. Естествено не е задължително да пускаш климатика всеки път когато ти се изпотят стъклата.Правиш го в случаите, в които искаш да изсъхне веднага. С препарат за стъкла и вестник се изчистват най-добре стъклата.Изчисти ги добре и когато ти се запотяват пусни подходящият режим на обдухване, затова имаш такова копче все пак. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
qponeca82 12 #11 Отговорено 25 Юли, 2013 Колега точно със вестник и препарат за стъкла ги минавам и на другия ден слизам и запотени мазни са и във тоя случай трябва въздуха да влиза от вънка и да духа на предното стъкло ли. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Version84 29 #12 Отговорено 25 Юли, 2013 С какъв препарат точно ги миеш,че са мазни? Аз съм случвал на кухненски обезмаслители които оставят мазно(парадокс нали).Смени си препарата с по-хубав и винаги когато ти се изпотят стъклата си пускай духалката за предното стъкло+външен въздух на 4-та степен. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
qponeca82 12 #13 Отговорено 25 Юли, 2013 ако направя бай пас да извадя маркуча където отива към радиатора за парното и по този начин да сам сигурен че не е от него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
LAMER 82 #14 Отговорено 27 Юли, 2013 Филтъра на купето сменял ли си? Знаеш ли в какво състояние е? 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
st1nki4a 13 #15 Отговорено 28 Юли, 2013 Колега май от някъде се изпарява антифриз и ти омазнява плозореца... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
qponeca82 12 #16 Отговорено 28 Юли, 2013 филтъра на купето е чисто нов,втори ден както сан изолирал радиатора на парното и стъклата не са ми запотени,мазни за сега де утре сутринта ще си проличи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове