Jump to content
Guest V K

След смяна на ангр. ремък се появиха странни шумове

Recommended Posts

Guest V K

Наскоро смених ангренажният ремък и ролката на двигателя (също така масла + филтри и антифриз). Това което започна да се набива на уши е един нов шум в двигателя - нещо като леко скърцане ( просто имам чувството, че нещо се трие ) което не се долавя лесно и преди смяната го нямаше. Чува се към 1500-2000 оборота. Но това не е всичко, днес сутринта като запалих се чуваше едно свирене (казаха ми че било от ремъка) за около минута. Това което искам да ви питам е трябва ли да се усеща каквато и да е промяна в шума на двигателя след смяната на ангр. ремък (аз мисля, че не трябва).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic

Наскоро смених ангренажният ремък и ролката на двигателя (също така масла + филтри и антифриз). Това което започна да се набива на уши е един нов шум в двигателя - нещо като леко скърцане ( просто имам чувството, че нещо се трие ) което не се долавя лесно и преди смяната го нямаше. Чува се към 1500-2000 оборота. Но това не е всичко, днес сутринта като запалих се чуваше едно свирене (казаха ми че било от ремъка) за около минута. Това което искам да ви питам е трябва ли да се усеща каквато и да е промяна в шума на двигателя след смяната на ангр. ремък (аз мисля, че не трябва).

Здравей,Ще ти разкажа за моя случай, не знам колко ще ти е полезен - повече е за информация.Купих си колата от италия - двигатела работеше много тихичко.Смених ангренажен ремък с обтегателна ролка (ремъкът беше някакъвси от 60лв. - ролката уж японска).Тогава се появи един лек шум все едно се чуват как зъбците на ремъка се търкалят по ролката. Просто съм сигурен, защото се забързва шума с оборотите - вече я карам така 30хил км. нямам проблем, но разбрах, че явно неоригиналния ремък може да бъде по-различен като материал и да създава този шум.Смених си после маслото - за съжаление не знаех какво ми е налято от италия - но с новото масло ми станаха по шумни клапаните - чува се точно към 2000 оборота тракане - лекичко, но дразнещо, защото съм перфекционист и знаех колко беше тихичка като я взех. Маслото което наливам е кастрол магнатек полусинтетика. Винаги съм ходил само при един човек и той ми е познат. преди карах опел и нямах проблеми, цялото ми семейство си кара колите там и няма проблеми, т.е. маслото е окей, но вероятно е много тънко - а в италия е карано с по-дебело и затова вероятно е уплътнявало шума на клапаните.Това е което мога да ти дам като информацияУспех. Редактирано от Dominic

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

D16 двигателите не са с хидравлични повдигачи, че да им влиея качеството на маслотоКлапаните се регулират най-добре на всяка смяна на маслотоРемъка ако скърца, значи скоро ще се скъса. Ако ролката скърца, скоро ще затегне и ще скъса ремъка.Аз не бих карал така

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic

D16 двигателите не са с хидравлични повдигачи, че да им влиея качеството на маслотоКлапаните се регулират най-добре на всяка смяна на маслото.

Аз съм D15, за колегата не знам.Колкото до клапаните - ти всеки път ли ги регулираш когато сменяш масло на 10 000км.?Не ми се вижда оправдано да се отваря всеки път капака....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest micro

Я провери и пластмасовия капак зад ремъчната шайба да не опира леко в нея

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...