change 1 #1 Публикувано 16 Юли, 2013 (Редактирано) Здравейте! Предстои ми смяна на маслото на скоростната кутия колата е HONDA HR-V 4X4 1.6 105 kс автоматик. Та въпроса ми е маслото което взех е на SWAG CVT Gearbox казаха ми че е от походящото за вариаторните кутии и специално за HONDA .Моля и за ваще мнения за да не оплескам нещата благодаря предварително Редактирано 16 Юли, 2013 от change Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
christo 14 #2 Отговорено 16 Юли, 2013 На твое място бих взел масло от хонда , аз съм с механична скоростна кутия и като сменях съединител си взех масло за кутията и диференциала от хонда , нищо друго не взимам от там но маслата на хонда знам че са накакви блендове и може лесно да си скапеш кутията с друго масло . Пък и твоята е CVT които са още по капризни , надявам се да не съм те объркал просто споделям мнение ! Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
change 1 #3 Отговорено 16 Юли, 2013 (Редактирано) а има ли вариант от хонда да ми дадат същото като това което съм взел защото ми казаха че е за хонда специално за автоматичните кутии но не пише хонда на тубата ,а само ч е е за вариаторни кутии ,а именно и за хонда просто искам да знам дали н е е същото тъй като сменям за първи път защото от скоро имам тази кола .С удоволствие бих приел всякакви съвети и опит относно тази маниполация защото утре ще става каквото ще става колата е в сервиза и по обед я почват дано не съм збъркал в избора на масло Редактирано 16 Юли, 2013 от change Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MIYAMOTO 449 #4 Отговорено 16 Юли, 2013 Хубаво е да не наливаш това масло което си взел.Оригиналното не е много по-скъпо от SWAG-a Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
christo 14 #5 Отговорено 16 Юли, 2013 Колега немога да ти кажа какво точно слагат вътре но знам че си правят някакви миксове и специлно маслото за мочта кутия беше като вода ( останалите масла за механична кутия 75в90 са доста гъсти ) ти решаваш дали да рискуваш , неискам да те плаша не е казано че с това масло което слагаш ще имаш проблеми просто си е риск Поздрави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове