Jump to content
griefman

Сивик 8ма FK2, скърцане на задните амортисьори след некаране

Recommended Posts

Здравейте,наскоро ми се появи едно проблемче и бих искал да го споделя тук с вас, тъй като компетентността на българските Хонда представители по темата е доста ограничена и се надявам да имате повече яснота или поне в крайна сметка всеки да научи нещо ново.Описание на проблема:Когато оставя колата ден - два без да я карам и се кача, още преди да съм запалил, чувам гумено скрибуцане откъм задните амортисьори. Скрибуцането изчезва след като покарам колата 1-2 минути или ако предварително силно я разклатя натискайки багажника максимално надолу.Вероятна причина:Изключвам всякаква възможност да е от спирачките, тъй като напоследък умишлено я оставям без ръчна и въпреки това проблема продължава, а и с това гумено скърцане, надали е от тях.След като търсих доста из форумите и се натъкнах на един сервизел бюлетин от началото на 2011, който описва точно същото състояние. Тъй като откакто го видях доста по-целенасочено се ослушвам, ми се струва че наистина скрибуцането идва от самите амортисьори. Според Хонда проблема идва от това, че амортисьорите не са изчислени правилно и по-специално маслото им е твърде малко. Аз бих добавил, че напоследък доста често мия колата и отдолу, което може също до известна степен да е повлияло на състоянието на смазката. Решение:По описанието на Хонда, решението е да се добави специална грес на амортисьорите която да смаже "болното" място. Работата е там, че греста трябва да е специална, да се сложи със специална представка и да се внимава какво количество се слага, за да не се смаже повече от необходимо и да изтече маслото на амортисьорите.Аз следващата седмица ще ходя до Хонда(вече съм ги информирал за бюлетина от mothership-а, та дано вземат нещата присърце) и дано да са измислили някакво по-българско решение, защото тази грес и специалния адаптер се водят оригинални Хонда части и струват бая пари, а и ще отнеме време да пристигнат. Ето тук е въпростният сервизен бюлетин:http://db.tt/ceydf8WrА въпросите ми към вас са:Има ли някой такова скърцане, ходил ли е до Хонда или при някой друг майстор и като цяло някой знае ли какви са опасностите ако да речем смажа амортисьора с нормална грес или нещо подобно?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нашата понякога не се кара повече от седмица- но въпросният проблем не се наблюдава. ако има значение на 50 000 км съм --проблеми със скърцане не съм имал

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...