dumbledore 0 #1 Публикувано 5 Юли, 2013 Здравейте!Тъй като съм нов шофьор и живея на място, до където се стига по около 300 м черен път, мисля, че Honda HR-V би била подходящ избор. Необходимостта от 4x4 и по-висок clearance е задължителна в случая, а доколкото виждам карането на HR-V повече прилича на лека кола, отклокото на SUV и това ще ме улесни като за начало.Въпросът, който най-вече ме притяснява обаче, е: как се намират части за автомобил, който не се произвежда от 2006 г. насам? Тъй като ще ми е първа кола, никога не съм се разхождал по сервизи и т.н. и не мога да си представя как бих могъл да си намеря качествени части за автомобил, който не е в производство.Всякакви предложения и разяснения ще са ми много полезни.Благодаря! :-) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
гената. 11 #2 Отговорено 6 Юли, 2013 ако искаш да си намираш лесно части купи си чисто нова кола, която е в производство в момента. Има хора, които карат 20 годишни коли, тях мислиш ли ги как са? Във всеки един магазин за авточасти се продадат дори и за 10 годишни коли части, спокойно. Иначе за избора, правилно си се насочил. Успех в търсенето. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
svesevo 9 #3 Отговорено 6 Юли, 2013 Здравейте!Тъй като съм нов шофьор и живея на място, до където се стига по около 300 м черен път, мисля, че Honda HR-V би била подходящ избор. Необходимостта от 4x4 и по-висок clearance е задължителна в случая, а доколкото виждам карането на HR-V повече прилича на лека кола, отклокото на SUV и това ще ме улесни като за начало.Въпросът, който най-вече ме притяснява обаче, е: как се намират части за автомобил, който не се произвежда от 2006 г. насам? Тъй като ще ми е първа кола, никога не съм се разхождал по сервизи и т.н. и не мога да си представя как бих могъл да си намеря качествени части за автомобил, който не е в производство.Всякакви предложения и разяснения ще са ми много полезни.Благодаря! :-)Здрасти колега,понеже и аз отскоро съм горд собственик на въпросният автомобил мога да ти споделя(бедният) си опит.Относно рез.части то тук където съм ги има в изобилие(масово поне 70% тук карат японски автомобили)а и ако малко разгледаш И-БЕЙ то сам ще се увериш че части бог дал...плюс това не са скъпи..аз си смених основните консумативи като масло,филтри,ангрен.ремък,водна помпа,феродо..и всичко това ми дойде доста сносно,имал съм досега само немски автомобили и да ти кажа няма голяма разлика в цената на частите....това от мен,иначе поздравления за избора и безаварийно каране! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dumbledore 0 #4 Отговорено 6 Юли, 2013 ако искаш да си намираш лесно части купи си чисто нова кола, която е в производство в момента. Има хора, които карат 20 годишни коли, тях мислиш ли ги как са? Във всеки един магазин за авточасти се продадат дори и за 10 годишни коли части, спокойно. Иначе за избора, правилно си се насочил. Успех в търсенето.И аз това се чудех :-/ Но все пак става дума за рядък модел живял само 7 години...Благодаря за съвета! :-) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
milen_sf 55 #5 Отговорено 6 Юли, 2013 (Редактирано) Ще ти споделя част от моите разсъждения по въпроса.Преди това погледни тази статия:http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/17430-kolko-pecheliat-avtokoncernite-ot-vseki-prodaden-avtomobil/comments/2/Ще си позволя да цитирам "За първите шест месеца с всяка продадена нова кола BMW печели средно 4 325 евро преди лихви и данъци...", "Отвъд горната класа изненадващо лидер е Chrysler с печалба от 1 436 евро за продаден автомобил.", "...най-големия европейски автоконцерн Volkswagen с 916 евро печалба на кола и лидера в света Toyota, който печели по 845 евро на автомобил.", "Opel отчита средна загуба от 939 евро, а Peugeot-Citroen - 789 евро. Сравнително добре на този фон се справя друг такъв производител – Renault, който отчита лека печалба (Ebit) от 65 евро с всяка продадена кола." Хонда най-вероятно са на загуба поради последиците от бедствията. От тази информация на всички им е ясно защо толкова много автомобили се произвеждат постоянно при такава малка печалба.Отговорът се крие във въпросът ти-"...части и поддръжка?"Сериозните и трайни печалби се базират, върху продажбата на авточастите и поддръжката.Избрал си марка и модел автомобил, който има добра репутация в България, която до голяма степен, се е формирала и на база поддръжка (авточасти и цената им). В момента преглеждам сайтовете за продажби на автомобили у нас и виждам, че Honda HR-V се продава средно в над 50 обяви, докато CR-V се среща в три пъти повече обяви. Това мен ме успокоява достатъчно за да избера който и да е от двата модела и да нямам притеснение за поддръжката им с необходимите части.Според мен единствената съществена дилема пред теб би трябвало да бъде, кой от двата модела да избереш.Аз лично те подкрепям в изборът ти на ХОНДА!Успех! Редактирано 6 Юли, 2013 от milen_sf Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dumbledore 0 #6 Отговорено 7 Юли, 2013 svesevo, milen_sf, благодаря ви за отговорите, съветите и пожеланията! :-) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
christo 14 #7 Отговорено 7 Юли, 2013 (Редактирано) Здравейте!Тъй като съм нов шофьор и живея на място, до където се стига по около 300 м черен път, мисля, че Honda HR-V би била подходящ избор. Необходимостта от 4x4 и по-висок clearance е задължителна в случая, а доколкото виждам карането на HR-V повече прилича на лека кола, отклокото на SUV и това ще ме улесни като за начало.Въпросът, който най-вече ме притяснява обаче, е: как се намират части за автомобил, който не се произвежда от 2006 г. насам? Тъй като ще ми е първа кола, никога не съм се разхождал по сервизи и т.н. и не мога да си представя как бих могъл да си намеря качествени части за автомобил, който не е в производство.Всякакви предложения и разяснения ще са ми много полезни.Благодаря! :-)Здрасти колега,понеже и аз отскоро съм горд собственик на въпросният автомобил мога да ти споделя(бедният) си опит.Относно рез.части то тук където съм ги има в изобилие(масово поне 70% тук карат японски автомобили)а и ако малко разгледаш И-БЕЙ то сам ще се увериш че части бог дал...плюс това не са скъпи..аз си смених основните консумативи като масло,филтри,ангрен.ремък,водна помпа,феродо..и всичко това ми дойде доста сносно,имал съм досега само немски автомобили и да ти кажа няма голяма разлика в цената на частите....това от мен,иначе поздравления за избора и безаварийно каране! Здравей колега ( svesevo )от кой град си в кипър ? може да си направим среща някой ден :)/> Редактирано 7 Юли, 2013 от christo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
svesevo 9 #8 Отговорено 7 Юли, 2013 Здравейте! Тъй като съм нов шофьор и живея на място, до където се стига по около 300 м черен път, мисля, че Honda HR-V би била подходящ избор. Необходимостта от 4x4 и по-висок clearance е задължителна в случая, а доколкото виждам карането на HR-V повече прилича на лека кола, отклокото на SUV и това ще ме улесни като за начало. Въпросът, който най-вече ме притяснява обаче, е: как се намират части за автомобил, който не се произвежда от 2006 г. насам? Тъй като ще ми е първа кола, никога не съм се разхождал по сервизи и т.н. и не мога да си представя как бих могъл да си намеря качествени части за автомобил, който не е в производство. Всякакви предложения и разяснения ще са ми много полезни. Благодаря! :-) Здрасти колега,понеже и аз отскоро съм горд собственик на въпросният автомобил мога да ти споделя(бедният) си опит.Относно рез.части то тук където съм ги има в изобилие(масово поне 70% тук карат японски автомобили)а и ако малко разгледаш И-БЕЙ то сам ще се увериш че части бог дал...плюс това не са скъпи..аз си смених основните консумативи като масло,филтри,ангрен.ремък,водна помпа,феродо..и всичко това ми дойде доста сносно,имал съм досега само немски автомобили и да ти кажа няма голяма разлика в цената на частите....това от мен,иначе поздравления за избора и безаварийно каране! Здравей колега ( svesevo )от кой град си в кипър ? може да си направим среща някой ден /> В Лимасол съм колега...лошо няма за срещата ама днес нещо не ми е денкарах си "малко по-така"и едно тъпо ченге ме застигнас мотора си и вика абе гоня те от 2-3километра ту от едното ту в другото платно....и бате вади там тази омразната машинка която прилича на касов апарат и познай......буммммм 85 еврака и 2 точки...викам недей и точки бе понеже са ми кът...пък той...аз мислех да ти взимам и книжката за 40 дена ама като те видях че си с колан и хенсфри ти се размина...пак му викам абе вкрайна сметка що ме глобяваш за привишена скорост(как ще я докаже няма радар)...вика-не...затова,че като съм се движел от ляво на дясно и съм сменял платната не съм давал сигнал......да го е.ааааааа в ченгето тъпо,точно пък кипърец да ми каже товате който не знаят кво е това листовка..както и да е.....здраве да е..иначе колега ок.пиши или се обади ако си в Лимасол-99998784 ще пиеме по кафе Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
christo 14 #9 Отговорено 7 Юли, 2013 Здравейте! Тъй като съм нов шофьор и живея на място, до където се стига по около 300 м черен път, мисля, че Honda HR-V би била подходящ избор. Необходимостта от 4x4 и по-висок clearance е задължителна в случая, а доколкото виждам карането на HR-V повече прилича на лека кола, отклокото на SUV и това ще ме улесни като за начало. Въпросът, който най-вече ме притяснява обаче, е: как се намират части за автомобил, който не се произвежда от 2006 г. насам? Тъй като ще ми е първа кола, никога не съм се разхождал по сервизи и т.н. и не мога да си представя как бих могъл да си намеря качествени части за автомобил, който не е в производство. Всякакви предложения и разяснения ще са ми много полезни. Благодаря! :-) Здрасти колега,понеже и аз отскоро съм горд собственик на въпросният автомобил мога да ти споделя(бедният) си опит.Относно рез.части то тук където съм ги има в изобилие(масово поне 70% тук карат японски автомобили)а и ако малко разгледаш И-БЕЙ то сам ще се увериш че части бог дал...плюс това не са скъпи..аз си смених основните консумативи като масло,филтри,ангрен.ремък,водна помпа,феродо..и всичко това ми дойде доста сносно,имал съм досега само немски автомобили и да ти кажа няма голяма разлика в цената на частите....това от мен,иначе поздравления за избора и безаварийно каране! Здравей колега ( svesevo )от кой град си в кипър ? може да си направим среща някой ден /> В Лимасол съм колега...лошо няма за срещата ама днес нещо не ми е денкарах си "малко по-така"и едно тъпо ченге ме застигнас мотора си и вика абе гоня те от 2-3километра ту от едното ту в другото платно....и бате вади там тази омразната машинка която прилича на касов апарат и познай......буммммм 85 еврака и 2 точки...викам недей и точки бе понеже са ми кът...пък той...аз мислех да ти взимам и книжката за 40 дена ама като те видях че си с колан и хенсфри ти се размина...пак му викам абе вкрайна сметка що ме глобяваш за привишена скорост(как ще я докаже няма радар)...вика-не...затова,че като съм се движел от ляво на дясно и съм сменял платната не съм давал сигнал......да го е.ааааааа в ченгето тъпо,точно пък кипърец да ми каже товате който не знаят кво е това листовка..както и да е.....здраве да е..иначе колега ок.пиши или се обади ако си в Лимасол-99998784 ще пиеме по кафе Брат щом те е спрял моторист няма отърване , ако е някой дъртак с кола иди ела ама моториститие са мн нагли ! Не ходя често в лимасол но може да измислим нещо 96335529 Ицо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове