Jump to content
Guest semionov

Волана става по-твърд на студено

Recommended Posts

Guest semionov

Здравейте :)Искам да попитам хората, които карат Сивик 5г със серво, дали волана им става по-твърд през зимата и в по-студени дни? Защото при мен е така и се чудя дали е нормално. Смених си и хидравличното масло, но няма разлика.Даже забелязах, че като отида в сервиз и правят нещо на колата в хале, като я изкарам и е по-мек волана, защото е била на топло в халето.И на какво се дължи това - хидравличното масло се сгъстява на студено ли, или какво? И ако е така, ми се струва малко глупаво, защото едно от предназначенията на това масло е да си запазва характеристиките даже и в студени температури (маслото е оригиналното Хонда ПСФ). Какво остава за хората които карат в по-студен климат - Русия, Швеция и тн?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MonsterOOD

Колега аз съм с 5-та генерация и нямам такива проблеми като тебе. Да не би нещо гумите да са ти меки или проблем някакъв по хидравликата. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest semionov

Гумите не са меки.За проблем с хидравликата не знам дали има. Как мога да проверя? Нямам течове на масло, само това знам. И съм виждал, че маркуча, който съединява двата маншона в краищата на рейката е скъсан при единия маншон. Това проблем ли е?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Soichiro

Гумите не са меки.За проблем с хидравликата не знам дали има. Как мога да проверя? Нямам течове на масло, само това знам. И съм виждал, че маркуча, който съединява двата маншона в краищата на рейката е скъсан при единия маншон. Това проблем ли е?

Koлега,този скъсания маркуч,свързва двата маншона,за да се прехвърля въздуха от единия в другия при сгъване и разтягане на маншоните в завой.Така че не е проблем че е скъсан,освен че влиза мръсотия.А по проблема с волана-мисля,че въпреки казаното от теб за маслото,проблема е точно там.Докато помпата превърти маслото 1 път и би трябвало вече да е олекнал волана,защото налягането е жестоко.Съвет:независимо,че имаш хидравлика не е хубаво да се върти на място волана-тогава се товари много повече хидравликата,нищо че ти не го усещаш толкова-даже падат оборотите на двигателя.За мен ти нямаш проблем.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest semionov

Забравих да спомена, че волана е тежък даже в движение. И не олеква с каране. Карал съм коли без серво, както и други със серво, и воланите са им доста по-леки. Проблема не е голям, но ме дразни, и не мисля че е нормално.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Soichiro

Въобще помпата ОК ли е?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

при мен го има същото явление в много студени дни, но като покарам малко и изчезва. Явно просто от ниските температури течността си повишава визкозитета и става тегаво. Но като мине няколко пъти през помпата и се стопля и всичко се нормализира.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Iceman

И при мен е същото - не мисля, че имаш проблем!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

при мен го има същото явление в много студени дни, но като покарам малко и изчезва. Явно просто от ниските температури течността си повишава визкозитета и става тегаво. Но като мине няколко пъти през помпата и се стопля и всичко се нормализира.

Това е най -вероятната причина според мен :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest semionov

Може, обаче на един приятел на астрата му волана е по-мек, даже и в студени зимни дни, и ме дразни че неговата кочина е по-добра с нещо от моята :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

на астрата му волана е по-мек,

И защо реши че това е по хубаво? Иначе и моя май премръзва :beer: Ма аз понеже не карам икономично :punk: ефекта е краткотраен :Pп.п. Най простия и можеби не много-подходящ пример ама, с тая "по-хубава" хидравлика няма да усетиш че гумата ти е мека :tooth: Редактирано от johnyboy

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...