Jump to content
daikina

Accord 2,2 CTDI проблем с VSA

Recommended Posts

Здравейте колеги,Днес пътувайки към морето (Лозенец) ми се случи следния проблем. Светнаха едновременно чека, индикацията за VSA и удивителната и за да е пълна картинката колата спря да върви (не ускоряваше при настъпване педала на газта). Случи се през ясен слънчев ден, докато карах с 80 км/ч на прав път. Гумите са почти нови (на 3 месеца и около 7000 км). Отбих от пътя, рестартирах, при което чека остана, а останалите индикации се скриха. Тръгнах, колата си набираше нормално, но след 15 минути (около 15 км) се случи отново. Пак отбих, пак рестартирах и пак тръгнах без проблем и за мой късмет вече бях на 3 км от Лозенец, където се настаних в хотела. Сега се чудя какво да правя, затова ще съм благодарен за всякакви мнения и препоръки.Нямам представа към кой да се обърна (от София съм) и за сега съм решил утре да звънна на Апостолов ЕООД. Само него успях да открия като сервиз. А за да стигна до Бургас си мисля да изключа VSA с идеята ако има проблем с тази система за стабилност поне да мога да си карам нормално, защото е много кофти (опасно си е направо), докато си караш по натоварен път в един момент да не можеш да ускоряваш!Предварително благодаря за препоръките и съветите ви.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Здравей!Не съм сигурен дали си прочел тази тема, а и проблемът ти може би е по-специфичен, но ето ти я все пак:http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=82820Смятам, че поне ще ти даде насока.Според мен това мнение е възможно да се отнесе и до твоя проблем:

Не се вкарвайте в тия страшни филми.Проблема може да е много тривиален и дребен.VSA системата не работи даже и при изгорели крушки на стоповете.Има място в София ,където теста е безплатен.П.П. в 90% от случаите е дефектирала "стоп машинка" на педала на спирачката.(тя е с 4 контакта...2 за стоповете и 2 за VSA модула)

В тази също са коментирани проблеми с VSA при Акорд VII:http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=34713Аз също бих потърсил официален сервиз на Хонда за консултация.Успех и бързо отстраняване на проблема!Не забравяй да споделиш разрешението на проблема. Редактирано от milen_sf

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за инфото и линковете. Ще пиша, когато стане ясно какъв е проблема.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Диагнозата е акселератор на педала на газта. С любезното съдействие на сервиза на ОМБРЕ въпроса се надявам да е решен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...