Jump to content
J's Racing BB8

Проблем с съединител-потъва

Recommended Posts

Здравейте.Смених течноста на съединителя обезвъздуших,но докато обезвъздушавах след изпускане на налягането педала потъваше и трябваше да го връщам и да го напомпя на ръка за да се вдигне.И сега докато карам и си отпусна крака на съединителя колкото да обере луфта и усещам,че педала потъва.Вчера докато си седях в колата и същата работа но тоя път продължих да си отпускам крака малко по малко и педала падна до долу.Върнах го на ръка и се оправи но пропада ей така като го натискам много леко.Другият проблем е,че като го натисна рязко няколко пъти и почва да пука се едно закача някаде и като го натискам леко се оправя.И последен въпрос-когато работи на място се чува нещо като свирене много гадно,когато си сложа крака на съединителя колкото да обере луфта и спира това от какво може да е ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Докато обевьздушаваш е нормално да го врьщаш на рька педала. Това че пропада по време на работа значи че или има вьздух в системата ,или ти е изпуснала помпа. Аз го обевьздушавам като сложа едно мьркуче на пробката и края на мьркуча го вкарам в бутилка с течност над нивото на пробката. Така няма как да влезе вьздух като е потопен в течноста в бутилката. А това че има шум в сьединителя и като надиснеш леко изчезва си мисля дали не ти шуми притискателния диск от омекнала диафрагма или нещо подобно. Относно помпите специално за долната има ремонтен сьс буталце и маншон и струваше кьм 20-25 лв . Виж дали вьтре в купето под мокета там кьдето влиза оста на помпата кьм педала дали няма омаслено от изпуснала помпа.

Редактирано от mom4i74

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно има още въздух в системата.

Това с пукането е интересно, но нищо не ми говори.

Свиренето може да е от аксиален лагер - увлича се и се върти по-малко, като обереш луфта започва да се върти с оборотите на мотора и спира да свири.

Сигурен ли си, че съединителя има достатъчно свободен ход? Публикувано изображение

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Другият вариант е да са ти заминали гумичките на горната помпа защото дефакто тя прави налягането. Редовен номер е като се смени течността и да протече помпата. Смяната на спирачна течност и на тази на съединителя е малко лотария при коли на нашите години.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво да разбирам под свободен ход.Отделя много ама МНОГО горе,но не приплъзва като я ръчкам (то не че има кои знае каква мощност,че да приплъзне ама :D )А помпата по едно време се чуваше едно като скърцане,се едно мяука :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...