Guest AMD #1 Публикувано 26 Декември, 2006 Здравейте колеги, първо Весела Коледа на всички,много здраве и успехи .Интересува ме разхода на Д13В2 двигателя ,защото моя вече втори път ме оставя на пътя !!! . Разчитам предимно на показанията на километража -първия път ми изгасна на 83 км при положение ,че съм налял към 12 л а днес изгасна на 63 .Всичките тези километри са градско. Възможно ли е нещо по карбуратора да е разбутано и от там да е проблема ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest PRO-DRIVER #2 Отговорено 26 Декември, 2006 Здравейте колеги, първо Весела Коледа на всички,много здраве и успехи .Интересува ме разхода на Д13В2 двигателя ,защото моя вече втори път ме оставя на пътя !!! . Разчитам предимно на показанията на километража -първия път ми изгасна на 83 км при положение ,че съм налял към 12 л а днес изгасна на 63 .Всичките тези километри са градско. Възможно ли е нещо по карбуратора да е разбутано и от там да е проблема ?по възможно е да ти е спукан резервоара (с т а к ъ в п р е р а з х о д ) си засе4и километража дали показва верно ако тие такъвъв разхода с д13 с изправен километраж и р езервоар със сигурност имаш проблем с мотора Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest RoadRaceR #3 Отговорено 26 Декември, 2006 Нещо не е в час машинката ! Моята ми качва зимата макс до 10 градско...а нормално гори около 9 ! Отиди на лекар ! !!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest kamenski #4 Отговорено 26 Декември, 2006 наистина ти е голям разхода ама наи добре пробваи да напалниш резервоара до горе да караш 100км и след това пак догоре така ще е наи точно ама почти е сигорно че нещо не е наред !!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest AMD #5 Отговорено 26 Декември, 2006 (Редактирано) И аз се съмнявах в километража,понеже бях сменял таблото с уредите сложих си пак стария километраж и пак същтото !!! Резервоара ако е спукан не трябва ли да намирисва на бензин и да прави локвички ПС:И това всичкото е без мазане в лютеницата Редактирано 26 Декември, 2006 от AMD Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Lubo #6 Отговорено 26 Декември, 2006 колега, и аз сам с Д13-ка и също се оплаквам от това нещо.и мойта гори много.... какво ли не правех,каде ли не ходех и не се оправи !!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest AMD #7 Отговорено 26 Декември, 2006 колега, и аз сам с Д13-ка и също се оплаквам от това нещо.и мойта гори много.... какво ли не правех,каде ли не ходех и не се оправи !!!мойта от скоро го прави този номер, преди нямаше проблеми Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest RoadRaceR #8 Отговорено 26 Декември, 2006 колега, и аз сам с Д13-ка и също се оплаквам от това нещо.и мойта гори много.... какво ли не правех,каде ли не ходех и не се оправи !!!А при Доктор Омбре ходи ли....??! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest vex #9 Отговорено 26 Декември, 2006 а дали не е възможно заради студовете, да караш предимно на смукач? както е при мен случая, докато стигна до работа още не е загрял двигателя за да затвори смукача, и така разхода ми е повечко. точно колко незнам, защото нещо ми писна да я засичам !!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest AMD #10 Отговорено 26 Декември, 2006 Когато стигна работа е стоплила-стрелката на темп е посредата а оборотите са към 900.Оставям я да стопля в движение - значи паля я и след малко тръгвам.В движение я карам максимум 2500 оборота Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest vex #11 Отговорено 26 Декември, 2006 не е в колко оборота я караш, а дали е пуснат смукача, защото тогава хачи !!!давам само предложение и не знам как стигаш средата на температурата, аз от както е студено, не ми се е вдигала температурата много над долната чертичка, а като тръгна да карам съвсем изтива дори ми се е случвало след като е загряла, като се пусна по българия, и спра на световара - държи обороти (смукач) за няколко секунди Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest AMD #12 Отговорено 26 Декември, 2006 Имах предвид ,че я натискам максимално до 2500 оборота.А в движение подавам много малко газ даже някога въобще не натискам !!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Майната #13 Отговорено 26 Декември, 2006 не е в колко оборота я караш, а дали е пуснат смукача, защото тогава хачи !!!давам само предложение и не знам как стигаш средата на температурата, аз от както е студено, не ми се е вдигала температурата много над долната чертичка, а като тръгна да карам съвсем изтива дори ми се е случвало след като е загряла, като се пусна по българия, и спра на световара - държи обороти (смукач) за няколко секунди термостат за смяна Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest blueeye #14 Отговорено 26 Декември, 2006 Нещо не е наред. Можеш да почнеш с проверка на свещите. Там може да се крие едно кило преразход. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest triegger #15 Отговорено 26 Декември, 2006 Не се притеснявай моята достига до 16/100 градско така са си.Акорда ми дава 11.Но аз съм намерил решение но ще го споделя с вас когато го осъшествя Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest enigma #16 Отговорено 27 Декември, 2006 пи4 на моита сам пахнал отпред пред радиатора картон които покрива 60% ОТ радиатора.загрява барзо и като спускам наклон не истива .пробваи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest krasimir_01 #17 Отговорено 28 Декември, 2006 пи4 на моита сам пахнал отпред пред радиатора картон които покрива 60% ОТ радиатора.загрява барзо и като спускам наклон не истива .пробваи Ne мисля че ти е нужен картон при читав термостат поне при мен няма ядове спускане изкачване постоянна температура Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest 1net #18 Отговорено 29 Декември, 2006 пи4 на моита сам пахнал отпред пред радиатора картон които покрива 60% ОТ радиатора.загрява барзо и като спускам наклон не истива .пробваи личен съвет, не рискувай да си прегрееш колата с тоя картон ( нищо че е зима). смени си термостата и забрави за подобни проблеми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Civic_4g #19 Отговорено 10 Януари, 2007 разхода ми е 9-10 в това времекарам предимно на къси разстояние и почти винаги е студена мисля че това е разход в нормите Д13Б2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest _Daniel #20 Отговорено 13 Януари, 2007 разхода ми е 9-10 в това времекарам предимно на къси разстояние и почти винаги е студена мисля че това е разход в нормите Д13Б2Аз също имам Д13Б2 - в момента ми харчи към 11 в София, но минавам всеки ден през задръствания(някой път няма и къде да паркирам и пак обикалям доста). В началото си мислех, че нещо не е наред. Карах я на няколко майстора (включително Омбре) и всички казаха, че на колата и няма нищо. Говорих с познати, който също карат доста в София (Голф 3 и Сеат) и те също ми казаха, че им харчи някъде там. Затова вече си мисля, че толкова си харчи по принцип, и не вярвам на приказаки за 7-8 газ градско. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest vex #21 Отговорено 13 Януари, 2007 Аз също имам Д13Б2 - в момента ми харчи към 11 в София, но минавам всеки ден през задръствания(някой път няма и къде да паркирам и пак обикалям доста). В началото си мислех, че нещо не е наред. Карах я на няколко майстора (включително Омбре) и всички казаха, че на колата и няма нищо. Говорих с познати, който също карат доста в София (Голф 3 и Сеат) и те също ми казаха, че им харчи някъде там. Затова вече си мисля, че толкова си харчи по принцип, и не вярвам на приказаки за 7-8 газ градско.моята лятото съм я засичал, и наистина е към 7 - 7 и нещо, но когато е студено нещата се променят и сега е малко по висок разхода, според мен това си е нормално. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest xags #22 Отговорено 15 Януари, 2007 И аз мойта съм я засичал Лятото да гори 6.5-7 бензин градско ама като стане зима се качва някаде до кам 9. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest RoadRaceR #23 Отговорено 15 Януари, 2007 Град/лято ~ 7 /зима ~ 9Извън/лято ~ 5.5/със скорост 110-120км /зима ~ -------II-------Данните са приблизителни ! Нема как да се засече точно...тъй като условията на шофиране са различни всеки път ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Stef #24 Отговорено 19 Януари, 2007 67000 км 4900 литра7600 лв3.5 годиниСреден разход на гориво 7.31 л/100кмСредна цена на бензина 1.55 лв/лЦена на км - 11.3 ст Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове