Jump to content
Guest RoadRaceR

Pm7-ecu

Recommended Posts

Guest RoadRaceR

Колеги...да ви забия един въпрос ! Имаме следната странна ситуация с едно малко Х-че !ДВГ: D16A9ECU: PM7Отчита 11 къси "мигача" с два различни компа...в смисъл закачаме му и друг комп/PM7/ и пак същата цветомузика ! Слагаме 2-та компа на другия ЦРХ....нема проблем ! !!! А междувременно мотора се кара с PM6...поради горната причина !С PM6-та пък прави друга магария , над 5000rpm ..някой път светва чека и отчита throttle angle sensor , който вече е сменен ! :worthy: Не го прави постоянно ..но...!!Та питаме се тука ква е мистерията ??!! Инсталацията...?? Некви идеи ?!Моля за сериозни отговори...който ги има ! :plane:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

бааааали му м***тастранна работа. Я му закачете пм6-цата и проверете при подаден контакт какви са ви напреженията на ТПС-а. Така няма да хванете скапан ТПС, ама проверете ги все пак че отговора:"11 No particular symptom shown or system does not operate - faulty ECU"нещо хич не ми звучи смислен !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest RoadRaceR

Тоз лозунг : "11 No particular symptom shown or system does not operate - faulty ECU"...го скандира с PM7-те ! С PM6 реве от TPS-a...който както казах вече е сменен ! Само уточнявам момъци ! !!! Абе е..ло си е майката !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Я му закачете пм6-цата и проверете при подаден контакт какви са ви напреженията на ТПС-а

хайде дееее, проверете го това... едно напрежение е просто !!!знам че нито едно от ЕЦУ-тата не е скапано. И си сигурен че е 11 нали?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

Всъщност трябва да се уточни нещо.Значи мига 11 пъти после,после прави пауза и пак мига 11 пъти.Ако го интерпретираме както знам,тогава едно мигване+пауза прави 10 и след това мига още 10 пъти без пауза,което прави грешка 20-странна работа.Щом е 20,защо тогава не мигне 2 пъти с пауза т.е. 2 дълги=20.1нет ако може да ти е полезна тази информация с нещо,за да се уточни точно каква е грешката.Гледахме,мислихме,обсъждахме ама нъци.П.С.RoadRacer,да вземете да ми ударите един печат и да ме зачислите към старозагорската група? !!! Ще имам принадлежност вече :worthy: .Няма се пипам направо :plane:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

при ОБД0 няма къси и дълги... само къси са, така че щом мига 11 пъти и прави пауза, значи си е код 11.. да му се незнае !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

...при ОБД0 няма къси и дълги... само къси са...

това не го знаех

...значи си е код 11...

Поне това е сигурно вече,ами оттук нататък... !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

абе нещо ми подсказва че съм го срещал тоя код....... и сега като гледам чиповете на Р2Д2 май съм му го изключил... ма и при мен съм си го изключил.... брех да му се незнае... р2д2 е точно с ЦРХ-ово ЕЦУ и то такова БЕЗ ламбда.... от какви двигатели са двете ЕЦУ-та с които го имате този проблем?Аз ще огледам из програмата, белким разбера от къде идва този код, но нещо ми подсказва че не е нещо проблематично, щом просто съм го изключил и си работи нормално......Айде заравям се в асемблера... по-късно ако имам късмет ще пиша, а вие да сте ми отговорили !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

Да на мен са изкл. 11 и 13.Нямам ядове освен че трудно зацепвам на асфалт :) . 13 май бе6е баро сензор. а 11 нямам идея.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest RoadRaceR

от какви двигатели са двете ЕЦУ-та с които го имате този проблем?

...Хелоу бойс ! Начи едното ECU е от D16A9 без ламбда ! А другото го поръчафме от EBAY и немам представа дали е за ламбда или не !! Факт е ,че като ги закачиме на друга A9-ка без ламбда си бацат и двете без да дават грешка N11 ! :D Абе и двата Х-са са с А9 ...само че единия е с ламбада/на него мрънкат и двете/ ! Офф оплетоф са в обяснения ! ;) Поробвахме да откачиме ламбдата на този ,който дава грешката ...но ефект нямаше ! :) Редактирано от RoadRaceR

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

Добре де тая 11 гре6ка небе6е ли за IMA сензор.Оная джиджавка дето се регулира за горивото за празен ход когато няма ламбда.

Редактирано от r2d2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

значи рейсърче, като ти гледам отговора, май сам си си отговорил, което е хубаво, ма не ви помага много. Ако едното ЕЦУ ви е свободно, що не ми го пратите да видя дали не мога да го преправя да не пищи за тоя код.Почва много сериозно да ми мяза че проблемът идва точно от оная врътка за горивото. ЕЦУ с тая врътка и без ламбда вобще не може да работи с ламбда. Това и аз го установих, пук и други хора независимо от мен са го потвърждавали, но може да се преработи за да почне да работи с ламбда... просто за момента го знам замо на теория, пък и не съм сигурен дали ще тръгне без да се слага чип.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...