jikencio 46 #1 Публикувано 17 Юни, 2013 Здравейте колеги,Още когато си купих колата в началото от време на време ми а светваше лампата на ABS-a. Когато угасех колата и я запалех пак, лампата изгасваше и не светваше известно време. Това го правеше в началото и после спря и не го беше правила 7000 километра. От вчера започна много често да го прави и пак на следващото палене се оправя, но явно си има някакъв проблем, защото по-често вече го прави. Дайте някакви предложение евентуално какъв може да е проблема и какво да проверя. Колата е Б18Ц4 аеродек.Мерси Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
steffff 10 #2 Отговорено 18 Юни, 2013 Бях писал за това в една друга тема, имах същия проблем, оказа се че има натрупана кал по гривните на ABS-a, след автомивка всичко се оправи.Колега, провери първо това, че е най-лесно и евтино, после може да провериш какви грешки дава чека Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jikencio 46 #3 Отговорено 18 Юни, 2013 (Редактирано) Мерси колега. Ще го видя ако ги намеря тези гривни.Притесняваме, че може би е проблем със самия абс, защото днес точно преди да светне , се включи абса при много леко натискане на спирачките.... Странно беше с 20 км/ч на сухо да се включи.... Редактирано 18 Юни, 2013 от jikencio Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jikencio 46 #4 Отговорено 18 Август, 2013 Извесно време не ми светеше лампата, от вчера започна постоянно да свети и не дава признаци да гасне. Преи поне като светнеше и след като угася колата и пак я запаля се оправяше за извесно време, но сега не. Колеги, имате ли други идей какво можедапроверяпреди да я качвам на диагностика?Мерси Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Lucash 0 #5 Отговорено 3 Септември, 2013 Аз на скоро си купих сивик и имам същия проблем . На четене показа много грешки,като след изтриването им останаха само 2 ,които не могат да се изтрият - грешка в някакво реле(това от което идва ток за АБС) и грешка в АБС-компютъра. Като ги отворихме се видя ,че всичко си е ОК и си ще пробвам с минаване през автомивка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ATMV 108 #6 Отговорено 5 Септември, 2013 Колега прочети тази тема http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=73223 . Има описано как се прави диагностика на ABS и как се разчитат грешките. Имах подобен проблем, изписваше ми грешка преден ляв датчик, смених го с уж работещ втора употреба, без никакъв резултат. В момената на празен ход лампата не свете, с повишаване на оборотите светва, и светва по-силно. Мен обаче така и така не ме кефеше ABS-a, някой ден ще му извадя лампата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове