Jump to content
Guest marcinqra

задно окачване

Recommended Posts

Guest marcinqra

Значи имам следния проблем-задните ми гуми седят наклонени все едно е с чупещи полуоски и така ми яде гумите от вътрешната страна!!! От кво може да е знае ли някои,имал ли е някои същия проблем!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

Или трябва да си регулираш задния мост или си за тампони което е по-вероятно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest marcinqra

бате от тия малките щангички ли имаш впредвит за реглажа,ако е от тях пробвал съм и не става!!! А кои от всички тампони имаш впредвит защото ако са големите десния ми тампон е перфектен но гумата пак седи наклонена!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

най-лесно ще ти е да я сравниш с друга такава.. просто ги огледай отдолу и двете и хвани разликите.... нещо ти е мнооооого криво или си с безумни спортни пружини.иначе от малките щангички се регулира сходимостта на колелата - не те интересува засега.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest marcinqra

прожините са си обикновенни!!! Дали е възможно да е крив задния мост и как мога да разбера!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

може да са криви бая неща... на всяко колело отзад имаш по 2 носача и 1 шенкел, да не говорим че може да са криви ламарините на които се държат носачите. Не съм много сигурен дали от тампони може толкова много да са ти криви колелата.казах ти, ако искаш ТИ да разбереш кое не е както трябва, намери същата кола и гледай и сравнявай. Даже мери грубо с рулетка ако не виждаш разлики.УСПЕХ

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Markony

Горния носач се люлее спрямо една щанга хваната към купето.между нея и купето се подлагат шайби или се махат за да се докара твоя проблем в нормите.Прави се от всеки сервиз за реглаж на заден мост.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest marcinqra

На кое викаш ти горен носач че нещо не те разбирам!!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

Има един малък горен носач с два тампона който държи главинта от горната страна. От към купето се тампона се захва6та с два болта. На тях се подлагат шайби за да се увеличи разстоянието и да се изправи колелото.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest marcinqra

интересното е че като е вдигната на криг колата,след като я сваля от крика гимите са идеално прави,но след като тръгна пак се накланят!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest stonez

Сивиците 5г. , по рождение си имат лек наклон на задните гуми навьтре, като на Татра :) Даже в книжката е описан, колко точно трбва да е. Около 2 градуса , но в плюс /минус не сьм сигурен.Особено си личи ако си с оригинален размер гуми или по-тьнки.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

те че имат, имат си, но е от порядъка на -1 градус - не повече.колега, като свалиш една кола от крик/повдигач гумите седят както си пожелаят ВИНАГИ!трябва да разместиш малко колата за да се намърдат, защото като я пуснеш гумата не може да приплъзне по земята и да си отиде на мястото.огледайте си хубаво тампоните на горния носач ( това което Р2Д2 обясни) и да, този носач е малък, дълъг е около 15см, но това е горния носач, не се бъркайте че като е малък не може да е носач.Друг евентуален проблем е крив шенкел/главина или както там е най-правилно да се каже, но да е еднакво крив от ляво и дясно... съмнявам се.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest marcinqra

то отдясно е по право отляво е много криво!!! Пробвах с подлагане на шаиби на този горния малък носач нп няма ефект!!! Просто не ми идва на акъл от кво е!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest naYavorTa

то отдясно е по право отляво е много криво!!! Пробвах с подлагане на шаиби на този горния малък носач нп няма ефект!!! Просто не ми идва на акъл от кво е!!!

Маи шенкел трябва да сменяш,ако всичко е наред с носачите.Но докато не пробваш с някои шенкел ,за които си сигурен че е в оригиналния си вид няма как да разбереш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Markony

Май си зел някой завой на шейна в бордюра :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest marcinqra

не няма никакъв удър!!! Аз така си я купих!!! Но още немога да разбера от какво е!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest marcinqra

никои ли не е имал подобен колеги!!! Кажете моля ви,че неможе да се кара така,само малко да валне дъжди задницата почва да шари наляво надясно!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

колега, не разбра ли че не можем да ти помогнем така. Трябва някой разбиращ да я ОГЛЕДА, или както ти казах, намираш същата и почваш да мериш и да сравняваш за да разбереш какво ти е криво/счупено/износено....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

за 10 лв ще ти я измерят, там където правят реглаж на преден-заден моствертикален наклон отзад се получава от напречните носачи или 'моста', профила на купето, където се захващат долните и горните носачи. може да е ръждясал. от тампони много трудно да не кажа невъзможно, да получиш толкова голям наклон - просто тампоните са доста малки.тях лесно можеш да ги провериш, като лашкаш задницата на колата наляво-надясно -- гумата трябва да се осуква, но джантата да стои неподвижноот ниски пружини също не се получава много голям (отрицателен) наклон, все пак дизайна на задния мост за това е толкова сложен, японците не искат големи градуси (както отпред), колкото и да я свалиш, -1 градус добавяш и толкова. а за да яде гуми, трябва да си с над -3 градуса -- така че или проблеми с гредата, или изкривен надлъжен носач

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest marcinqra

Магнум много ти благодаря за подробния отговор утре ще я карам да видиме дали ше разбера от кво е !!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...