Jump to content
Guest stan4o

Microsoft във Автомобилостроенето

Recommended Posts

Guest stan4o

Компанията Microsoft отново насочи стремежите си към пазара на автомобилни компютърни системи. Всъщност, този път става дума за пускането на новата версия на операционната система Windows CE, предназначена специално за бордовите компютри. Същевременно е създаден и още един проект, свързан с компютаризацията на автомобилите - Blue&Me. Информацията за него обаче е повече от оскъднаПоследното споменаване на проекта се отнасяше към сътрудничеството на Microsoft и FIAT, но и тогава информация за Blue&Me липсваше. Сега отново се появиха данни за загадъчния проект, като стана ясно че Microsoft са сключили договор с друг автомобилен производител – американския концерн Ford.Според неофициалната информация, компютърната система Blue&Me ще бъде официално представена през следващата година заедно със специален нов автомобил на Ford.Известно е, че Blue&Me може да работи с всички мобилни телефони, смартфони и комуникатори, оборудвани с Bluetooth модул. Не е изключено, системата да има и GPS-функционалност.Копи и Пейст от...Аз се сещам за няколко вица...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

Microsoft и автомовилни компютри ...... УЖАС :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

Добре са се насочили.......Форд и Фиат :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest M_TYPE

не знам за вас, колеги, но аз не искам;)! Майкрософт :) в колата си ;) предпочитам я в този вариант на компа, без Бил Гейтс, да те знаят всички, които поискат, каде ходиш ко правиш :):cool::)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Майната

...........и на всяка бензиностанция да си ъпгрейдвам задължително антивирусната с най-новата версия :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest semionov

Microsoft са си пичове, кво им е? :) С windows сте повечето, все пак.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

Да де :) И за тва на всеки комп. имам по 2 диска и два уиндоуса :) И с колите ли така ще процедираме :) Приятно рестартиране посредата на кръстовището :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest semionov

Легалните копия на уиндоус, които се обновяват редовно, са доста стабилни и не се чупят. Пък и има голяма разлика между уиндоус (който не е само ОС, ами и приложен софтуер и тн) и автомобилния софтуер.Възможните сценарии на ползване на уиндоус са безбройни и все нещо може да се счупи при някакви шантави обстоятелства, докато автомобилният софтуер прави доста малко неща. Това предполага, че сценариите са крайни на брой и могат да се проверят и тестват всичките. Никой няма да допусне софтуер, който влиза в колата, да не мине през интензивен процес на тестване.Това е малко на теория, вече какво би станало е друг въпрос. Грешки винаги стават, и те са предвидени.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

Възможните сценарии на ползване на уиндоус са безбройни и все нещо може да се счупи при някакви шантави обстоятелства, докато автомобилният софтуер прави доста малко неща.

Апетита идва с яденето :) Колега, темата е в Off Topic :) Виж втората част на заглавието :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PoweRG

ДА БЕ! И някой като ме удари отзад на кръстовището колата да ме пита: NEW HARDWARE DETECTED! Install drivers ? Или някой по-едър приятел като иска да седне отзад да ми пищи: NOT ENOUGH SPACE ON DRIVE! !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest semionov

ДА БЕ! И някой като ме удари отзад на кръстовището колата да ме пита: NEW HARDWARE DETECTED! Install drivers ? Или някой по-едър приятел като иска да седне отзад да ми пищи: NOT ENOUGH SPACE ON DRIVE! !!!

Да, но поне като си в задръстване ще може да браузваш Network Neighborhood :worthy:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Harvester_of_Sorrow
Супер и на таблата на колите ще има бутони Esc нали?!? Абе я да се скрият тия от Microsoft че иначе ще стане ужас по пътищата!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 100NX Golf Destroyer

...Аз се сещам за няколко вица...

Ето един доста подходящ: :) Наскоро Бил Гейтс сравни компютърната индустрия с автомобилната индустрия заявявайки: „Ако Дженеръл Мотърс развиваше технологиите, както го направи компютърната индустрия, днес ние всички щяхме да караме автомобили за по 25 долара, които изминават по 1000 мили (1609 км) с един галон бензин (около 4 л)". В отговор на коментара на Бил Гейтс, Дженеръл Мотърс разпространи следното прессъобщение: Ако GM беше развивал технологии като Майкрософт, ние всички щяхме да караме автомобили със следните характеристики:Без видима причина, автомобилът щеше да катастрофира по два пъти на ден.Всеки път като пребоядисат пътната маркировка, трябваше да купуваме нова кола.От време на време нашият автомобил щеше да умира на магистралата без причина. В такъв случай трябваше да отбиваме в страни от пътя, да затваряме всички прозорци, да изгасяме мотора, да го рестартираме и да отваряме прозорците отново преди да можем да продължим.От време на време, при изпълнение на сложни маневри, като ляв завой например, моторът щеше да спира без да може да се запали отново. В такива случаи щеше да се налага да преинсталираме мотора. Macintosh щеше да конструира автомобил на слънчева енергия, пет пъти по-бърз и надежден, който да се кара два пъти по-лесно, но щеше да може да се движи само на 5% от шосетата. Индикаторите за маслото, температурата на водата и алтернатора щяха да бъдат заменени от една единствена червена лампа, на която пише „This Car Has Performed An Illegal Operation".Еърбеговете щяха да питат „Are you sure?" преди да се отворят.От време на време, без видима причина, вашият автомобил щеше да се заключва и нямаше да ви пуска да влезете вътре, докато не вдигнете дръжката на вратата, завъртите ключа и сграбчите антената на радиото, но ... абсолютно едновременно. Всеки път, когато се появяваше нов автомобил, купувачите трябваше да се учат отново как да шофират, тъй като никоя от командите нямаше да действа по същия начин като в старата кола. О да, и на последно място, но не по значение, всеки път, когато искате да изгасите мотора, трябваше да натискате бутона "START".

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...