Jump to content
Guest

Спирачните маркучи на различните 7-ми генерации Civic

Recommended Posts

Guest

Искам да попитам, ако някой със сигурност е нясно, има ли различния между дължината на самите маркучи и накрайниците за различните Civic-и (7-ма генерация)?

Питам, защото искам да подменя моите. Не са напукани или нещо друго, но вече са на 10 години и мисля, че ще е добре да се сменят превантивно.

Погледнах цените на Honda (пазарувам си от Lings) и се оказва, че моите не се предлагат. За предните пише "Свържете се с нас", а задните изобщо липсват в списъка.

 

Публикувано изображение

Все пак задните ги има налични в САЩ, но пък липсват предните. Та общо взето се спрях на варианта да са тефлонови с метална оплетка от HEL, Goodridge, Russel, Tar*ox или Black Diamond.

Обаче тук идва и проблемът ми: Всичките ли Civic-и са с еднакви маркучи (дължина, накрайници)? Ако да, защо Black Diamond предлагат един-единствен комплект за "All Models including Type R 2000>04". Ако има разлика, в какво се състои тя? Защо HEL (давам ги само като пример) имат различен комплект за всикчи възможни Civic-и? Да речем комплектът за EU6 e HON-4-059, a за EU8 e HON-4-061. На практика това са едни и същи автомобили, като разликата е само в двигателя (1.4 за EU6 и 1.6 за EU8). Възможно ли е EU6 (1.4) да е с барабани и маркучите за отзад да са различни? Тогава пък защо EP2 (3 врати, 1.6) е пак с различен комплект?

Освен това искам да попитам колегите, които гледам са си направили обща поръчка на HEL, всичко пасна ли точно и защо в тази тема колегата споменава за някакво преправяне?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Отговорено (Редактирано)

Мисля си, че след кореспонденция с представител на HEL (на длъжност "managing director", каквото и да означава това) за себе си въпроса го изясних. Изясних си, че и там представа си нямат какво продават.

Пратих линк към каталога на Хонда и попитах стават ли за моята кола комплектите от EU8 (5-вратия седан с 1.6 на 7-ма генерация) и човекът ме попита каква дължина са ми маркучите, че да проверял в тяхната база данни. Аз му отговорих и той ми каза, че за мен бил комплектът от EK4 със задни барабани. Доста се учудих, порових да видя за какво става въпрос и видях, че нещо не е както трябва. На повторното ми питане сигурен ли е в това, което казва, защото banjo-то на моя модел и препоръчвания от него (6-та генерация) се различават, получих отговор в духа на "Да бе, прав си, трябват ти за EU8, но напиши "с барабани отзад" за да знаем при обработката на поръчката." А ако вече бях купил комплекта за EK4? Да чакам да ги пратят те, после Габко да ми ги докарат до София, да отида в сервиз да ми ги монтират и да лъсне грозната истина...

На въпроса ми "Ама аз съм с дискове отзад, не с барабани, това ли трябва да взема?" той ми каза, че от картинката му се струвало, че съм с къси маркучи и затова мислел, че съм с барабани. На неколкократните ми въпроси колко според него трябва да са дълги спирачните маркучи на EU8, EP2 и EP3 и в какво се състои разликата между отделните комплекти отговор така и не получих.

 

И сега нещо като обобщение: От изчетеното по форумите останах с впечатлението, че всички 7-ми генерации са с едни маркучи. Поне в щатските форуми споменават, че с дискове и барабани маркучите са едни и същи (седан и купе), а в английските (хетчбеци), че маркучите от EP3 (7-ма генерация Type R) стават на EP2.

"Превъртях" какви ли не номера на какви ли не 7-ми генерации през всевъзможни каталози и резултатът е един и същ - маркучите съвпадат, независимо дали са за седан, купе или хетчбек, както и без значение дали е с дискове или барабани отзад. Маркучите са все такива (предни/задни):

 

Публикувано изображение

 

Публикувано изображение

 

Та в крайна сметка ще поръчам един комплект, но се чудя дали да е HEL. Може да се спра на HoseTechnik, изглеждат ми прилично и цената е съпоставима (HEL ще е около 140 лв. крайна, а тези 160 лв.):

 

Публикувано изображение

 

А, и между другото, попаднах на една тема във форума на Фиат, където се оказа, че имало българска фирма, която ги прави по поръчка. Може да питам и там колко ще излезе, а после ще преценя откъде и как.

Темата може да я заключвате, то явно само аз си пиша в нея.

Редактирано от Guest

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...