Jump to content
no1else

Грешка 17 (VSS) на CR-V RD1

Recommended Posts

Здравейте колеги, малко след обслужването след около 90км каране за първи път ми светна чека на ЦР-Вто. Грешката се изчиства след гасене на колата. Проверих я и се оказа номер 17 VSS сензор. Четох за грешката, но в повечето случаи пишат че когато светне чека и спидометъра спира да бачка, но при мен си работи. Разликата е, че оборотите на празен ход се качват на 1500 и започва да се чува някакъв нов шум от двигателният отсек. Нямам представа как да го опиша. До преди седмица светваше само на дълъг път, но последните дни светва след изминати 1-1,5км след запалване. По форумите пишат че е опасно да се кара в такава грешка ако си автоматик, а при мен случаят не е такъв. Някой имал ли е занимание с грешка 17 и може ли да даде съвет ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз имах подобен проблем наскоро, свалих сензора, поразгледах го, и пак го монтирах, от тогава до сега не е имало проблем, твърде вероятно е буксата да е проблемна, както казва колегата!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Утре като се прибера ще изровя буксата и ще я напръскам с контактен спрей. Това което ми направи днес впечатление е, че грешката цъфва почти винаги когато колата спре на светофар или за да завивам или нещо от сорта. Карах 100км извънградско, за да си засека разхода и не светна.....на влизане в града на първият светофар чека светна.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не забравиш - след като пръскаш със спрея - чистиш компа и тогава пробваш.

Иначе работата е свързана с оборотите при празен ход. Публикувано изображение

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...