Jump to content
Guest KICK

някой наистина добър газаджийя

Recommended Posts

Guest KICK

някой който знае какво прави :blush: че всички май са......

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest blueeye

Ако намериш, дай инфо. Аз не успявам да открия такъв и се оправям сам. :blush:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CHIPSI

Абе всички май са еднакви.......аз ходих 5 пъти да ми я настройват и се не успяват докато един газаджия не си забрави луксозната отверка под капака ми , па аз му я върнах и той толкова много се зарадва , че си игра 1 час с колата ми , но най-накрая ми направи перфектна настройка.Трябва да е някой твой човек който да му се занимава да ти я направи както трябва , а това си е малко играчка и изисква време , а па като ги мързиииии всички и едва ли не трябва да им се молиш , ама после се святкаш и почваш сам да си я правиш То няма добър газаджия има съвестен :blush: Успех :tooth:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Restless

Абе всички май са еднакви.......аз ходих 5 пъти да ми я настройват и се не успяват докато един газаджия не си забрави луксозната отверка под капака ми , па аз му я върнах и той толкова много се зарадва , че си игра 1 час с колата ми , но най-накрая ми направи перфектна настройка.Трябва да е някой твой човек който да му се занимава да ти я направи както трябва , а това си е малко играчка и изисква време , а па като ги мързиииии всички и едва ли не трябва да им се молиш , ама после се святкаш и почваш сам да си я правиш То няма добър газаджия има съвестен :bye: Успех :blush:

Двама колеги от работата ми препоръчаха един газ сервиз в Хаджи Димитър - човека се казвал Сашо Вълов, имам тел на сервиза - 0888 214197, мога и адрес днеска да взема.Появи ми се проблем с газовата и в близките дни мисля да хода на газаджия, проблемът ми изглежда странен - описвам по-долу, ако някой е имал сходен или има идея от какво е...Колата я купих на 7 ноември, карана на практика само на газ последната година (но без бензин не е оставала) - работеше ок.Докъм 20-25 я карах на газ, правеше 11/100 разход, след това 7-8 дена минах на бензин (92 и 95), за да засека разход (9/100), заредих пак газ(началото на декември) и ми направи впечатление, че на празен ход, когато двегателя е загрял и работи на газ, оборотите са много ниски - направо удрят чертата над 0-та (предполагам 100-на) и колата аха-аха да угасне, променя се и звука на двигателя естествено. На бензин - никакъв проблем! държи стабилни ~800 оборота.Ускорението на газ и бензин е абсолютно нормално, не усещам никаква промяна.Отдадох го на еветуална смяна в съотношение пропан-бутан, врътнах копчето за настройка на празен ход на газовата (след Скайп-консултация :tooth: ) - дигнах оборотите, след като въртях копчето на "навиване" на 1-2 оборота, на "отвиване" оборотите падаха.Тъй като ги бях дигнал на ~5-600, после врътнах още 1 оборот до ~800. Това преди седмицаОнзи ден вечерта на връщане към къщи оборотите ми се сториха нисички (~500), вчера сутринта бяха горе-долу нормални, но снощи пак удариха 100 :cool:Тази сутрин - стабилни 5-600... и съм почти сигурен че довечера ще направят проблема :shy: Направо побеснявам и вече напълно разбирам мненията че "газта" не си струва главоболията Редактирано от Restless

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tiholov

Виж тази тема тестван е човека ЦЪК. Успех :blush:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 323f-fan

Абе всички май са еднакви.......аз ходих 5 пъти да ми я настройват и се не успяват докато един газаджия не си забрави луксозната отверка под капака ми , па аз му я върнах и той толкова много се зарадва , че си игра 1 час с колата ми , но най-накрая ми направи перфектна настройка.Трябва да е някой твой човек който да му се занимава да ти я направи както трябва , а това си е малко играчка и изисква време , а па като ги мързиииии всички и едва ли не трябва да им се молиш , ама после се святкаш и почваш сам да си я правиш То няма добър газаджия има съвестен :bye: Успех :blush:

Двама колеги от работата ми препоръчаха един газ сервиз в Хаджи Димитър - човека се казвал Сашо Вълов, имам тел на сервиза - 0888 214197, мога и адрес днеска да взема.Появи ми се проблем с газовата и в близките дни мисля да хода на газаджия, проблемът ми изглежда странен - описвам по-долу, ако някой е имал сходен или има идея от какво е...Колата я купих на 7 ноември, карана на практика само на газ последната година (но без бензин не е оставала) - работеше ок.Докъм 20-25 я карах на газ, правеше 11/100 разход, след това 7-8 дена минах на бензин (92 и 95), за да засека разход (9/100), заредих пак газ(началото на декември) и ми направи впечатление, че на празен ход, когато двегателя е загрял и работи на газ, оборотите са много ниски - направо удрят чертата над 0-та (предполагам 100-на) и колата аха-аха да угасне, променя се и звука на двигателя естествено. На бензин - никакъв проблем! държи стабилни ~800 оборота.Ускорението на газ и бензин е абсолютно нормално, не усещам никаква промяна.Отдадох го на еветуална смяна в съотношение пропан-бутан, врътнах копчето за настройка на празен ход на газовата (след Скайп-консултация :tooth: ) - дигнах оборотите, след като въртях копчето на "навиване" на 1-2 оборота, на "отвиване" оборотите падаха.Тъй като ги бях дигнал на ~5-600, после врътнах още 1 оборот до ~800. Това преди седмицаОнзи ден вечерта на връщане към къщи оборотите ми се сториха нисички (~500), вчера сутринта бяха горе-долу нормални, но снощи пак удариха 100 :cool:Тази сутрин - стабилни 5-600... и съм почти сигурен че довечера ще направят проблема :shy: Направо побеснявам и вече напълно разбирам мненията че "газта" не си струва главоболията
Напълно нормално е,при двигателите работещи на газ най-малката промяна на качеството на горивото и съотношението на пропан и бутан се отразява на начина на работа на двигателя.За да не си играеш с постоянни настройки трябва да зареждаш само от една газстанция и тя да зарежда само от едно място

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

за това че няма газаджия дето наистина да разбира гласувам с двете ръце ... днеска за пореден път се сблъсках с проблема ...... 100 оботора на оборотомерите ни май няма :thumbs1: почват от 500 ... пък и такова нещо като двигател дето да работи на по-малко от 300 оборота с толкова малък маховник май няма как да се постигне - триенето ги убива :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Restless

за това че няма газаджия дето наистина да разбира гласувам с двете ръце ... днеска за пореден път се сблъсках с проблема ...... 100 оботора на оборотомерите ни май няма :D почват от 500 ... пък и такова нещо като двигател дето да работи на по-малко от 300 оборота с толкова малък маховник май няма как да се постигне - триенето ги убива :D

ами, аз предполагам че 500 оборота са последата между 0 и 1000, а при мене мааалко над нулата има една чертичка (може би отбелязва критичната граница?), която ако скалата е линейна е точно 100 :D, разбира се, ако тази граница е 300 (напълно възможно!)... просто сваля до най-ниските обороти при които двигателя работи, макар да се осеща, че аха-аха ...Полудявам :thumbs1:, тази сутрин си работи ПЕРФЕКТНО, а снощи приемливо ( ниско но не чак до чертата)Освен да е някакво навлажняване, което през нощта в гаража се оправя?! Но я вкарвам едва от понеделник, а го правеше отпреди... нейсе ако днеска се оправа бързо със застрахователите може и до газаджия да прескоча :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

първата чертичка, много близо до 0, е 500. разграфено, от 500 до 1000 е 3 пъти повече, отколкото от 0 до 500.но под 1000 оборота, не му вярвайте изобщо на оборотомера - изключително неточни са в тази области не е никак полезно двигателя да работи на под 700 оборота - мазането е почти минимално дори и на 700, ще надере разределителните валове!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest KICK

за това че няма газаджия дето наистина да разбира гласувам с двете ръце ... днеска за пореден път се сблъсках с проблема ...... 100 оботора на оборотомерите ни май няма ;) почват от 500 ... пък и такова нещо като двигател дето да работи на по-малко от 300 оборота с толкова малък маховник май няма как да се постигне - триенето ги убива :D

ами, аз предполагам че 500 оборота са последата между 0 и 1000, а при мене мааалко над нулата има една чертичка (може би отбелязва критичната граница?), която ако скалата е линейна е точно 100 ;), разбира се, ако тази граница е 300 (напълно възможно!)... просто сваля до най-ниските обороти при които двигателя работи, макар да се осеща, че аха-аха ...Полудявам ;), тази сутрин си работи ПЕРФЕКТНО, а снощи приемливо ( ниско но не чак до чертата)Освен да е някакво навлажняване, което през нощта в гаража се оправя?! Но я вкарвам едва от понеделник, а го правеше отпреди... нейсе ако днеска се оправа бързо със застрахователите може и до газаджия да прескоча ;)
и при мен проблема е горе долу същия колата си работи перфектно и в един момент почва да вдига оборотите до към 3000 стига :angry: след това падат и пак перфектно направи ми впечатление че когато ги вдига се чува нещо като вакум който засмуква въздох първо си мислех че се е откачил някой вакум но се оказа моторчето за свободния ход от там при Омбрето и той каза да го исключа питах го и за клапата която се намира във въздоховода на въздушния филтър и тя вече е откачена ;) колата се оправи заработи много добре но.... разхода стана невъзможен от там пак при газаджията като я закачи на стенда и се хвана за главата показателите бяха отчайващи и неможа да иа регулира когато я вкара в прараметрите който трябва неможе да се форсира и накрая се оказа че всичко е от плочката на карбуратора не стига достатачно въздух сега ще вкарват гаста директно в камерите на карбуратора правили тази опрераця ведъж на някаква тойота със същия проблем и станало много добре като си я взема ще драсна да кажа как е ако и сега не стане ........ ще продавам газова уредба чисто нова за тънка цена ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...