Jump to content
Guest denis

Проблем с паленето

Recommended Posts

Guest denis

Здравейте колеги, знам че тази тема е засягана многократно, но не ми е ясно следното:При тестване ми дава код за грешка 16, но това означава ли непременно, че проблема е в инжектора или може да има и някаква друга причина . Майстора при който ходя предположи, че може да е от датчик в делкото . Колата е 5г. 93г. - моно инжекция. Проблема се получава от време на време при вече загрял двигател. При опит за палене светва индикатора за помпата и отказва да запали. Чак след няколко опита се увенчавам с успех. Компетентно мнение 6те ми е от голяма полза. Мерси предварително!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest denis

прилича ли по описание?http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=8360&hl=

Да прилича въпреки, че може да е стояла 5 или 15 мин. и пак може да се случи. Лампичката със сигурност угасва след даване на контакт и предполагам, че помпата си качва.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Soichiro

Проблема ти идва от основното реле.Когато подадеш контакт то вкючва помпата и тя подкачва гориво.Когато тя изключи,релето е така превключено,че да се подаде "ток" към инжектора за да се отвори и да запали мотора.Като се скапе релето не се отваря инжектора и ти дава грешка 16-което е инжектора.Това се получава в повечето случаи,когато е загряла колата-защо незнам.Като я изчакаш малко-пали.Мисля,че струва около 100лв.Имах такъв проблем с Кончерто с Д15Б2 двигател.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest denis

Проблема ти идва от основното реле.Когато подадеш контакт то вкючва помпата и тя подкачва гориво.Когато тя изключи,релето е така превключено,че да се подаде "ток" към инжектора за да се отвори и да запали мотора.Като се скапе релето не се отваря инжектора и ти дава грешка 16-което е инжектора.Това се получава в повечето случаи,когато е загряла колата-защо незнам.Като я изчакаш малко-пали.Мисля,че струва около 100лв.Имах такъв проблем с Кончерто с Д15Б2 двигател.

Надявах се да е реле е нешто по-сериозно. Из форома четох че е възможно да се отремонтира релето, че напоследък дадох много пъти по 100лв.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Soichiro

Може и да може-не знам.Не съм пробвал,но със сигурност е от него.Колата като стане на 10 и повече годинки започва да ги прави тези пинизи.Може би нагарят п ъпките на релето?На Кончертото се намираше зад централната конзола-където е музиката,пепелника и т.н.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest denis

Може и да може-не знам.Не съм пробвал,но със сигурност е от него.Колата като стане на 10 и повече годинки започва да ги прави тези пинизи.Може би нагарят п ъпките на релето?На Кончертото се намираше зад централната конзола-където е музиката,пепелника и т.н.

Утре така или иначе съм в сервиз ще погледнем релето. Мврси за мнението

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...