Jump to content
bobi_honda

разход

Recommended Posts

здравеите.дано само не повтарям въпрос задаван вече от някои.колко е реалния разход на колите ви.моята е 1.4 73kw/99hp/ и разхода е далече от това което и дават. при обявен 7.3л градски бих казал че по скоро гори 10.5 на 100 е обявения извънградски...възможно е да ама ако пътищата бяха само с наклон в моя полза.... 5.9 л/100 смесен да ако и в града започна само да се спускам.ясно ми е за условията в които се правят измерванията ясно ми е че нямат нищо общо с реалността и винаги има разлики но не са ли малко големи тези разлики.за колегите с дизелите сигурно при тях разхода е по близо до обявения макар че моя позната със сивик 2.2 не е много очарована от градския.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип замерванията на производителите се правят със специални гуми и в някакви перфектни условия с цел показване на по-нисък разход ( маркетинг ). Така че го сложи с 5-10% по-висок разхода от това, което ти показват.Трудно е общо взето да събереш мнения, тъй като всеки си има различен стил на каране, кара в различен град ( при малък провинциален град разхода е по-висок ) , на различни разстояния и т.н. . Също така всеки си мисли че неговата харчи по-малко от другите и е необикновена и когато си ги "мерят" казва по-нисък разход щото видиш ли неговата е по-яка ...Най-добрия начин да се събере качествена информация е много хора да си впишат г/д реалния разход ( г/д - обяснил съм защо е трудно да е реален ) и да се вземе средноаритметичния разход от въведените и да си направиш преценката. Един колега от форума е направил много готин сайт в който всеки може да си вписва разходите по колата си и от там може да се извади статистика. Това е сайта: http://www.carspending.com/ . Може да потърсиш колко е г/д за твоя модел. Ако ти показва доста повече от другите, може да има технически проблем в колата и да е нужно специалист да я погледне !

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз карам Хонда Сивик 99г. мотор-а е D14Z2 ( 90 коня ) .... не съм виждал такава 99кс.много зависи от тежеста на крака на този който я кара и от трафика Например аз карам на ГАЗ и живея във Варна но шофирането ми е на къси разтояния и зимата ми се е случвало да ми прави разход 9-10 но лятото с включен климатик повече от 7-8 не ми прави разход .. също така взимам предвид и че колата пали на бензин но това са някакви си 20 лв на месец .. . гумите са ми широчки 185/60/14" но на прага пише че такива се препоръчват .. ПС: сменям редовно въздушния филтър с всяка смяна на масло ... и когато се сетя на около 5 хил го продухвам малко с компресор .. но внимателно че може да се накъса ..

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

http://forums.hondab...opic=69563&st=0

Разгледай тука

Горе долу някаква идея може да придобиеш..... в един момент като покараш извесно време разбираш че харчовете за гориво са ти най - малкия проблем. Колите от 6-та вече са старички и харчовете за подръжка не са малки. Данъци винетки застраховки..... грешни кинти.

Карай на газ, сложи си един инжекцион, Дали ще ти харчи 8 или 9 газ градско все тая .

Поздрави Публикувано изображение

Редактирано от Кирето

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

моя на 1.6 вти ми го дават 11 при спортен режим на каране .... а аз с нормален го докарвам до 10 :lol: извънградско го дават кам 6 и нещо аз под 7 немоа го сваля квото и да правя.. но аз съм доволен :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЗдравейтеЗа D14A4, 6 генерация, Sedan разхода по infoboard (98 % съвпада с разхода на автомобила ми) е следния:1. Градско (София) с нормален трафик: 10,0-11,0 /100 км (на къси разстояния 4-5 километра)- лятото.2. Градско (София) с намален или никакъв трафик: 7,0-8,0 /100 км- лятото.3. Извънградско (Магистрала Тракия и др.): 5,0-6,0 /100 км (със скорости до 130 км/час и обороти до 3500)- лятото.4. Извънградско (Магистрала Тракияи др.): 5,5,0-7,0 /100 км (със скорости над 130 км/часи обороти над 3500)- лятото.5. Извънградско (Магистрала Тракия и др.): 6,0-7,0 /100 км (със скорости до 130 км/час и обороти до 3500)- зимата.Наскоро отчитах по- дълъг разход: 1. По infoboard: 937 км- 64 литра (бензин 95), или по 6,83 л/100 км; 2. По данни от колата (километраж): 933,4 км- 63,75 литра (бензин 95), или по 6,829 л/100 км. Имаме почти 100 % съвпадение при отчитане на реалния разход и посочения от infoboard-a.Поздрави

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...