bobi_honda 0 #1 Публикувано 22 Май, 2013 здравеите.дано само не повтарям въпрос задаван вече от някои.колко е реалния разход на колите ви.моята е 1.4 73kw/99hp/ и разхода е далече от това което и дават. при обявен 7.3л градски бих казал че по скоро гори 10.5 на 100 е обявения извънградски...възможно е да ама ако пътищата бяха само с наклон в моя полза.... 5.9 л/100 смесен да ако и в града започна само да се спускам.ясно ми е за условията в които се правят измерванията ясно ми е че нямат нищо общо с реалността и винаги има разлики но не са ли малко големи тези разлики.за колегите с дизелите сигурно при тях разхода е по близо до обявения макар че моя позната със сивик 2.2 не е много очарована от градския. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sv3tlio 71 #2 Отговорено 22 Май, 2013 По принцип замерванията на производителите се правят със специални гуми и в някакви перфектни условия с цел показване на по-нисък разход ( маркетинг ). Така че го сложи с 5-10% по-висок разхода от това, което ти показват.Трудно е общо взето да събереш мнения, тъй като всеки си има различен стил на каране, кара в различен град ( при малък провинциален град разхода е по-висок ) , на различни разстояния и т.н. . Също така всеки си мисли че неговата харчи по-малко от другите и е необикновена и когато си ги "мерят" казва по-нисък разход щото видиш ли неговата е по-яка ...Най-добрия начин да се събере качествена информация е много хора да си впишат г/д реалния разход ( г/д - обяснил съм защо е трудно да е реален ) и да се вземе средноаритметичния разход от въведените и да си направиш преценката. Един колега от форума е направил много готин сайт в който всеки може да си вписва разходите по колата си и от там може да се извади статистика. Това е сайта: http://www.carspending.com/ . Може да потърсиш колко е г/д за твоя модел. Ако ти показва доста повече от другите, може да има технически проблем в колата и да е нужно специалист да я погледне ! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mickelangelo 2 #3 Отговорено 22 Май, 2013 Аз карам Хонда Сивик 99г. мотор-а е D14Z2 ( 90 коня ) .... не съм виждал такава 99кс.много зависи от тежеста на крака на този който я кара и от трафика Например аз карам на ГАЗ и живея във Варна но шофирането ми е на къси разтояния и зимата ми се е случвало да ми прави разход 9-10 но лятото с включен климатик повече от 7-8 не ми прави разход .. също така взимам предвид и че колата пали на бензин но това са някакви си 20 лв на месец .. . гумите са ми широчки 185/60/14" но на прага пише че такива се препоръчват .. ПС: сменям редовно въздушния филтър с всяка смяна на масло ... и когато се сетя на около 5 хил го продухвам малко с компресор .. но внимателно че може да се накъса .. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Кирето 15 #4 Отговорено 22 Май, 2013 (Редактирано) http://forums.hondab...opic=69563&st=0 Разгледай тука Горе долу някаква идея може да придобиеш..... в един момент като покараш извесно време разбираш че харчовете за гориво са ти най - малкия проблем. Колите от 6-та вече са старички и харчовете за подръжка не са малки. Данъци винетки застраховки..... грешни кинти. Карай на газ, сложи си един инжекцион, Дали ще ти харчи 8 или 9 газ градско все тая . Поздрави Редактирано 22 Май, 2013 от Кирето Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Faithless 1 #5 Отговорено 7 Юни, 2013 моя на 1.6 вти ми го дават 11 при спортен режим на каране .... а аз с нормален го докарвам до 10 извънградско го дават кам 6 и нещо аз под 7 немоа го сваля квото и да правя.. но аз съм доволен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JoroHondata 188 #6 Отговорено 7 Юни, 2013 ЗдравейтеЗа D14A4, 6 генерация, Sedan разхода по infoboard (98 % съвпада с разхода на автомобила ми) е следния:1. Градско (София) с нормален трафик: 10,0-11,0 /100 км (на къси разстояния 4-5 километра)- лятото.2. Градско (София) с намален или никакъв трафик: 7,0-8,0 /100 км- лятото.3. Извънградско (Магистрала Тракия и др.): 5,0-6,0 /100 км (със скорости до 130 км/час и обороти до 3500)- лятото.4. Извънградско (Магистрала Тракияи др.): 5,5,0-7,0 /100 км (със скорости над 130 км/часи обороти над 3500)- лятото.5. Извънградско (Магистрала Тракия и др.): 6,0-7,0 /100 км (със скорости до 130 км/час и обороти до 3500)- зимата.Наскоро отчитах по- дълъг разход: 1. По infoboard: 937 км- 64 литра (бензин 95), или по 6,83 л/100 км; 2. По данни от колата (километраж): 933,4 км- 63,75 литра (бензин 95), или по 6,829 л/100 км. Имаме почти 100 % съвпадение при отчитане на реалния разход и посочения от infoboard-a.Поздрави 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове