Jump to content
Guest Restless

Съвет за слагане на фарове за мъгла

Recommended Posts

Guest Restless

Замислям се дали да не си сложа фарове за мъгла - всяка вечер минавам по 20-30км и в тези мъгли си е неприятно. Доколкото разбрах след търсене във форума, оригинален кит от Бултрако е 900лв :D , друг колега беше писал, че в D&N к-т на Хела е 170лв + 50-на за поставяне.Струва ли си според вас да се поръча нещо ей такова от ибей http://cgi.ebay.com/ebaymotors/92-93-94-95...060326995QQrdZ1около 45 долара + доставка.... ако доставката е под 50 долара като пари си струва, но предлаганите фарове са за двуврати хечове, а аз съм с EG8 (седан) - ей го отпредhttp://img149.imageshack.us/my.php?image=imgp1882dru1.jpg и се чудя дали изобщо ще паснат и няма да е по-добре без разправии да посетя някой сервиз?Някой друг , който си е добавял (или са му добавяли) фарове за мъгла?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gore6tiq

колега на мойта имах оригинални халогени. Единия беше счупен а другия с пукнато стъкло, от Бултрако ми поискаха 600лв. комлект и аз се отказах и ги махнах.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vex

на линка които си дал на ebay, има снимка в по голям размер. на нея в горния ляв ъгъл мисля че е показана като твоята предна броня и как са монтирани.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Markony

Оригиналните наистина са много скъпи и съм виждал няколко модела на 5г.Каквито ще да са ако нямат рефлектор ,а са на лупа не светят качествено и това дали ще виждаш нещо зависи много от крушките защото светлината е директно крушка-лупа без усилвателя който е рефлектора дефакто.Ако хелла имат модел с нормален рефлектор не се чуди ,а грабвай тях,още повече,че хелла продават и на бройка и можеш да замениш шчупено фарче.Аз лично си купих 2 фарчета от БМВ3 с нормални рефлектори за 80 лв и избрах тях,защото дъгата идеално пасва на броните ни.Не знаех само,4е дълбочината няма да стигне заради масивната капачка за смяна на крушката,но и това ще го измисля някак.След като ги монтирам ще постна снимки.Последния съвет ми е да купиш нещо дето може да ти го светнат в магазина да го видиш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

тази година за пръв път има толкова мъгли, иначе дали има 10 мъгливи дни в годината, за 15 минути каране 10 пъти годишно, не си заслужава да се мъкнат фарове за мъгла

виж ако живееш в Англия, може

между другото, мъглата е причина, а не повод да се пускат фаровете за мъгла, особено в града! някакво минимално замъгление има, но все пак се вижа от плиска до орлов мост - хората напускали коледната елха!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Restless

тази година за пръв път има толкова мъгли, иначе дали има 10 мъгливи дни в годината, за 15 минути каране 10 пъти годишно, не си заслужава да се мъкнат фарове за мъгла

между другото, мъглата е причина, а не повод да се пускат фаровете за мъгла, особено в града! някакво минимално замъгление има, но все пак се вижа от плиска до орлов мост - хората напускали коледната елха!

ами аз живея на 10км от София и определено тези 10км са доста неприятни в мъгла - миналата седмица имаше дни, когато карах буквално по двигателна памет :D, то не че няма какво друго да се прави по колата, но поне да имам представа за цената... Редактирано от Restless

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

Недей така сега :tooth: Аз пък много драпах докато намеря моите и докато ми ги монтират така, както аз искам. Миналия месец си купих и отделно копче за тях от една автоморга, защото иначе бяха вързани към копчето към задните светлини за мъгла. А това означаваше, пусна ли ги светват и тия отзад (които за разлика от предните не е желателно да се ползват в града) и, че халогените ми светеха само при включени фарове (а не можеха само при габарити).

И сега много се кефя, че мога да си карам на габарити и халогени :blush:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest DundyTheCroc

То и мен много ме кефи на габарити и халогени,ама и ченгетата ми се радват като ме видят:cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

светват и тия отзад (които за разлика от предните не е желателно да се ползват в града) и, че халогените ми светеха само при включени фарове (а не можеха само при габарити). И сега много се кефя, че мога да си карам на габарити и халогени :cool:

и предните. и не само не е желателно, а е и забраненокакто и е забранено да се кара на габарити, освен ако не се тегли автомобил.с включени габарити точно това се оказва, че се тегли аварирал автомобил. а не с аварийните - те са забранени да се използват в движениено в БГ всеки има собствено мнение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Restless

аз да си призная не съм карал кола с халогени в мъгла, днес един приятел почна да ме убеждава че нямало кой знае каква файда от халогени, ако не са "хубави, с рефлектор и съответно скъпи"Понеже има хора с опит - вярно ли е и от колко $$ почват "хубавите" ?Ей сега преди час, излизам от работа (сутринта за 2мин не се вредих за служебния паркинг) и :lol: някой одраскал задната врата и теглил една хууубава черта на задния калник на едно 10-15см калника е направо "резнат" :cool: , кел файда че Хондичката не се е дала без бой - имаше парче от фар... май ще поотложа халогените :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest krasimir_01

Аз поне за пореден път се убеждавам че кой знае каква файда от тея фарове за мъгла няма освен разни умници да ни заслепяват не че не го правят и с нерегулираните си фарове ама почвам да се замислям за замяна на оригиналните фарове с някакви други заместители че с тия на моята 5г нищо не виждам

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

Рестлес, аз си купих пролетта абсолютно същите халогени за подобна сума, пак от ибей. Мога само със съжаление да кажа, че са ужасни китайски боклуци, на вид са точно като оригиналните, но приликите свършват дотам. Системата за връзване е сравнително лесна, оправих се почти сам (с едно бързо включване от страна на добре познатия ни Дарко) - една жица директно от клемата на акумулатора, през едно реле, има си отделен сокет за бушон, после жици към двата фара и другият край на веригата се слага към габаритите, за да светват заедно. Пасват точно на дупките в бронята (трябва да се изреже малко от пластмасата, но отворите за болтовете са си там), имат дори регулиране за посоката на светене, обаче отвътре китайското си личи. Едно гнезо за болт си беше с почти превъртяна резба (вече съвсем), крушките са някакви особено странни, ужким направени като тези на нормалния фар, да влезнат в цокъл и да се закачат отгоре с телената щипка, обаче като се вгледаш, крушка и цокъл са в едно и въпросната щипка е сложена декоративно отгоре. :thumbs1: Имам чувството, че някой го е правил само да изглежда, както трябва, а не с мисълта, че трябва да работи. Заеби.Искам да отделя специално внимание на копчето за включване/изключване, което се слага на таблото. Е няма такъв боклук. Просто не е истина. По-добре да си купи човек нормален прекъсвач и да си го сложи на таблото, отколкото да използва тая китайска пародия. Относно практическата полза, светят ужким, но не е чак толкова силно. Аз си ги бях настроил да осветяват по-близкото пространство пред колата, където нормалните фарове не хващат толкова. и пак по въпроса за китайското качество, след няколко месеца сравнително рядко използване, едната крушка отиде, а предвид нестандартния й модел, сещате се, че не мога да си намеря друга такава. Сега седят изключени и само за визаж. Да се еба в оптичния тунер. :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Restless

Рестлес, аз си купих пролетта абсолютно същите халогени за подобна сума, пак от ибей. Мога само със съжаление да кажа, че са ужасни китайски боклуци, на вид са точно като оригиналните, но приликите свършват дотам.

Много ти благодаря за изчерпателния отговор! Явно поговорката че само богатия си позволява да купува евтино важи с пълна сила :angry:Някой който да препоръча хубави (па макар и скъпи)?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

друг колега беше писал, че в D&N к-т на Хела е 170лв

:angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития