Jump to content
Guest Neven

масло 5w20

Recommended Posts

Guest Neven

някой знае ли къде се продава, каква марка и колко струва?Благодаря.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Restless

някой знае ли къде се продава, каква марка и колко струва?Благодаря.

малко офтопик - това не е ли масло изключително за ниски температури? (от под -20 до около 15, максимум 20 Целзий?)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Neven

ами дават го от -30 до +40 това пише в книжката, ама за сега не намирам по магазинитеHonda Motor Oil is the preferred5W-20 lubricant for your vehicle. It ishighly recommended that you useHonda Motor Oil in your vehicle foroptimum engine protection.5W-20 oil is formulated for yearroundprotection of your vehicle toimprove cold weather starting andfuel economy.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Markony

ами дават го от -30 до +40 това пише в книжката, ама за сега не намирам по магазинитеHonda Motor Oil is the preferred5W-20 lubricant for your vehicle. It ishighly recommended that you useHonda Motor Oil in your vehicle foroptimum engine protection.5W-20 oil is formulated for yearroundprotection of your vehicle toimprove cold weather starting andfuel economy.

Маслото се препоръчва за определен климат...а това за нашия"зимен" сезон е малко прекалено освен ако не си от Боровец.5/30 е перфектно за зимата,а цената му е подобна :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Neven

5w30 ми е алтернативен вариант ако не намеря 5w20 така че, ако някой знае къде се продава моля да помага.Благодаря.(маслото е всесезонно от -30 до +40)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Новите Хонди наистина са с 5W-20 масло, за още по-голяма икономия. Тънкото масло има много по-ниски загуби от дебелото.Но колкото и да съм привърженик на тънкото масло, чуват се известни оплаквания от това масло - по много форуми се препоръчва да се 'върнете' на 5W-30, с които излизат същите коли преди определена дата. Тоест една и съща кола, с един и същи двигател, произведена на една и съща линия от един и същ робот, от един и същ материал - преди датата му слагат 5W-30, след това 5W-20 заради повишени екологични изискванияMotul имат прекрасно масло 5W-30 или дори направо 0W-30, което дава повишена защита при студен старт и при най-ниските температуриИначе 5W-20 в Бултрако не може да няма

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Neven

Ами в представителството им в Бургас нямат и не могат да доставят.Ти си поредния който ми препоръчва Мотул - явно това ще е маслото.Магнум имаш ли представа дали като сложа 5w30 вмвсто 5w20 компютъра ще сгреши в определянето на oil life-a. До колкото знам не го отчита на километри а с вискозитетни датчици и пробега варира между 8 и 20к.Благодаря.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Майната

..... компютъра ще сгреши в определянето на oil life-a. До колкото знам не го отчита на километри а с вискозитетни датчици и пробега варира между 8 и 20к.

:lol: и тва ли има вече......явно съм ноо назад :cool::)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

за съжаление в такава кола съм се качвал само на задната седалкапо-добре попитай във сервиза или някой, който кара такавано според мен компютъра не мери вискозитета на маслото, по-скоро по други критерии определя кога маслото е за смяна - най-вече колко км са минати и при какви условия като обороти, студени стартове, време от предишната смяна и т.н.все пак нали се налага да се 'съобщи' на компютъра, че маслото е сменено - едва ли сам разбира, че му е налято прясно масълце ... знам ли ги лудите японци какво са измислили ...между другото гледам Мотул имат такова масло 0W-20, но е състезателно и е 38лв литъра - не знам дали е удачнопо-добре 5W-30, 25лв/лит или още по-добре 0W-30 но е 35лв/литъра

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Neven

благодаря на всички, вече намерих

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest nta

ако не е тайна, къде го намери 5W20 защото на мен ми казаха, че такова изобщо не се внася в България и сега карам е 5 - 30 и колата си се чувства съвсем добре, но все пак за в бъдеще да знам?

Редактирано от nta

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Neven
http://econooil.tradernet.bg/index.php?sho...e&prodid=14Драгомира ООДНо поръчах от USA на приятел да ми донесе оригинално на хонда щото лукаса нещо не ме кефи, пък и в щатите е без пари.....до тогава ще карам с мотул 5w30

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Любомир Велчев

В Бургас се намира Тиримпорт -официалният вносител на Мотул за България на ул.Транспортна 9А ето ти тел.931 14 70. Консултация можеш да си направиш на място. :angry: А за София ето ти още един сайт http://catalog.bg/company.php?company=3233

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...