Jump to content
Guest e_honda

шум при задействане на Abs-a

Recommended Posts

Guest e_honda

Здравейте на всички. Карам civic aerodeck 1.5 1998 и сам новак във форума. Прочетох това което намерих като споделени проблеми с абс-а, но никъде не срешнаш следния проблем: когато натисна рязко педала на спирачката и се задейства абс-а, започва силен тракащ (стържещ) шум (все едно прескачат зъби на зъбни колела, просто трудно мога да го опиша) които е доста смущаващ. Някой да е имал подобно изживяване. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Markony

Здравейте на всички. Карам civic aerodeck 1.5 1998 и сам новак във форума. Прочетох това което намерих като споделени проблеми с абс-а, но никъде не срешнаш следния проблем: когато натисна рязко педала на спирачката и се задейства абс-а, започва силен тракащ (стържещ) шум (все едно прескачат зъби на зъбни колела, просто трудно мога да го опиша) които е доста смущаващ. Някой да е имал подобно изживяване. :D

Нямам АБС,но симптоните не са добри.След задействане на системата се включва модулатора който създава собствено налягане в спирачната система.Модулатор=електромотор+помпа+клапа

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ironstone

И на мен като се включи последния път се чу някакво тропане (английски сивик 1997 г.), но си спря колицата. Какво разбираш под специалист в случая?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

Тоя Аеродек е английски и АБС-а ти е БОШ.АБС-са на Бош работи доста по стряскащо от японското АЛБ.По шумен е,но може и да има някакъв проблем.Мини през някой компетентен сервиз и ще ти светнат лампата какво е положението.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest e_honda

Тоя Аеродек е английски и АБС-а ти е БОШ.АБС-са на Бош работи доста по стряскащо от японското АЛБ.По шумен е,но може и да има някакъв проблем.Мини през някой компетентен сервиз и ще ти светнат лампата какво е положението.

Благодаря за отговорите. По принцип колата си спира нормално и няма никакъв проблем докато не се задейства абс-а, но ще се постарая да я закарам на сервиз за да чуя каква ще бъде диагнозата. По принцип сам чувал че е възможно да се появи шум при спиране и задействан абс, но нямам никава представа кое трябва да се счита за нормално. Ще пиша след сервиза :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BurZz

И аз съм с английски сивик и АБС - а си стърже яко. Първите АБС-и са си така - шумят доста. Според мен нищо смущаващо просто не си свикнал още. Но за твое успокоение можеш да се прегледаш в някой сервиз.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest e_honda

И аз съм с английски сивик и АБС - а си стърже яко. Първите АБС-и са си така - шумят доста. Според мен нищо смущаващо просто не си свикнал още. Но за твое успокоение можеш да се прегледаш в някой сервиз.

Твоят отговор ме обнадежди, че ми бяха потънали гемийте. :) Искам да те попитам какъв е твоя мотор - моят е д15з8, защото до момента не мога да си намеря мануел за него и за автомобила като цяло.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BurZz

Мотора ми е D16Y2. Инструкции за експлоатация и сервизиране има в няколко добри саита, които колегите са постнали тук във форума. Поразрови се и ще ги намериш, че сега точно нямам време да ги търся и да ти пеистна линк.Със здраве

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest max_3d_3

Няма страшно, и при мен си го има това стържене. То е нормално.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest e_honda

Мотора ми е D16Y2. Инструкции за експлоатация и сервизиране има в няколко добри саита, които колегите са постнали тук във форума. Поразрови се и ще ги намериш, че сега точно нямам време да ги търся и да ти пеистна линк.Със здраве

Имам почти всичко (абе направо всичко) което може да се намери в руските и американски форуми по въпроса, но никаде не можах да намеря Хайнеса 1996-2000. Благодаря ти все пак :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ironstone

Ето и линк към торент сайт с упътвания за разни хонди (на английски предполагам) малко off-topic, съжалявам...Провери ТУКЗа сваляне използвай bitcomet или друг торент клиент.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Markony

И на мен като се включи последния път се чу някакво тропане (английски сивик 1997 г.), но си спря колицата. Какво разбираш под специалист в случая?

АБС е механика +хидравлика+електроника....+Хонда....как да ти кажа какъв специалист...не е работа за тенекеджия естествено:).А в форума думи като стърже,чука,трака....са малко относително нещо...друго е да си го чуе някой дето знае кво става там зад педала :PИма разлика между шума на АБС и АЛБ ....но за определено ухо.Успех и чакаме отговор след диагностиката!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...