Jump to content
Guest prelude

МТФ вече в България

Recommended Posts

Guest prelude

И най-добрата новина-цената му.18лв за литър.честито на всички колеги.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest TrAdIuLi

Може ли да просветиш неуките като мен какво е това ? :cool::):)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest prelude

Може ли да просветиш неуките като мен какво е това ? :cool::):)
MTF= Manual Transmission Fluidедин бъркоч който Хонда казват че е задължителен за ползване,но в Бг досега нямаше и 1 литър от него.Пояснявам-бъркоча се сипва в ръчните скоростни кутии на хонда Редактирано от prelude

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest D16A8

Да ама в новите модели. До незнамси коя година (сиреч наш'те кочини) се сипва същото каквото и в двигателя, така че не се притеснявайте. Сори Иво, че така осрах темата ти :cool::)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest prelude

Да ама в новите модели. До незнамси коя година (сиреч наш'те кочини) се сипва същото каквото и в двигателя, така че не се притеснявайте. Сори Иво, че така осрах темата ти :blink::D

майка,тя не е моя тема.на всички в този форум е:Dна абсолютно всички хонди се сипва МТФ,но на някои е задължителна,а на други се допуска временна замяна с двигателно масло:)така че ние просто сме свикнали временното да ни е за постоянно.затова бързах да ви зарадвам с новината за МТФ в БГ......и с тази цена.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest alpinab

Евала колега за тази тема. точно когато трябваше я пусна жив и здравот както си сипах моторно масло в скоростите слушайки "някои прехфалени разбирачи на Хонда"скоростите ми почнаха по трудно да влизат когато колата е студена, а това не го правеше когато си беше с оригиналното масло което най вероятно не е сменяно (99 год)когато колата позагрее е опрявят нещата обаче това стана след моята намеса с 10В40- репсол.още в понеделник сам в Бултрако и плюс това 18 лв за литър като се има напредвид че се сменя по книжка на 40 50 К . и е литър и половина прави 27 лв за 30 40 К км.

Редактирано от alpinab

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Майната

Евала колега за тази тема. точно когато трябваше я пусна жив и здравот както си сипах моторно масло в скоростите слушайки "някои прехфалени разбирачи на Хонда"скоростите ми почнаха по трудно да влизат когато колата е студена, а това не го правеше когато си беше с оригиналното масло което най вероятно не е сменяно (99 год)когато колата позагрее е опрявят нещата обаче това стана след моята намеса с 10В40- репсол.още в понеделник сам в Бултрако и плюс това 18 лв за литър като се има напредвид че се сменя по книжка на 40 50 К . и е литър и половина прави 27 лв за 30 40 К км.

ами що слушаш бре майна? Карай си както ти си знаеш и това е!!! Тук слушането не е задължително а само препоръчително!!! Аз си ръчкам моите скорости 4г със синтетика 5W40 и на 7000 оборота си влизат както и на 2000 и нямам никакви оплаквания :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

е що не слушаш разни други разбирачи и да си сипеш трансмисионно масло.... нали в трансмисията го сипваш?!?!?Нещо не зацепвам как някой е виновен че ти е препоръчал моторно масло при условие че:1. МТФ в българия не се намираше2. Препоръката от хонда е да се сипва Моторно масло АКО няма МТФдо тук не виждам как някой те е излъгал, ма ти си се цупи и не слушай разбирачите, щото те само плямпат за да трупат Post Count и да защитават името си на "прехфалени разбирачи на Хонда"

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ironstone

Откъс от Honda Civic (АВТОМОБИЛЪТ НА СТАРО +/-)

"През 1995 г. honda модернизира скоростните кутии на Civic и използването на специално фирмено масло MTF (Manual Transmission Fluid) става задължително. Смяната му се извършва на всеки 40 000 км. Единственият характерен проблем, който могат да създадат механичните трансмисии, се дължи на мръсотията и разтворите, ползвани за почистване на улиците през зимата. Те се натрупват по шарнира, за който е закрепен лостът на скоростите, и ограничават подвижността му. Решението е едно - разглобяване, промиване и смазване."

Стъпка към нормализация в България. Значи литър и половина само е достатъчен?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest M_TYPE

Нашият механик Стойно, май слага МТФ, но на него му го карат от Немско, заедно с кастрола, точно толкова ми поиска на литър, когато си сменях скоростната кутия /36 кинта за 2 литра ми поиска човека :D /казвам "май" защото не съм го виждал с очите си, но каза че това е оригинално за Хонда, изборът бил мой 8 кинта ментака или 18 ориг. :D:blink::)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BurZz

Пиша за да изразя възмущението си - във Варна дилърът на Honda не предлага MTF защото се продавал само в големи разфасофки от 25л.!!! И какво от това еб...си :) Ти ако имаш претенции да си гаранционен сервиз може ли да нямаш нещо толкова важно. Както и да е. Искам да попитам дали вече някои от вас си е вземал от софето и по колко литра дават. Ако може по 2л. някой ако има път към Варна да вземе пък тука ще се срещнем да го взема :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest darius

Аз карам с трансмисионно,щото като сменях маслото на двигателя,ми сменили безплатно без да ме питат и маслото в скоростите!Бях много изненадан и ги питах защо не моторно,а те като извадиха едни каталози и там наистина даваха не моторно,а трансмисионно....Та да питам веднага ли да го сменя с МТФ или може и така.......

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

Нашият механик Стойно, май слага МТФ, но на него му го карат от Немско, заедно с кастрола, точно толкова ми поиска на литър, когато си сменях скоростната кутия /36 кинта за 2 литра ми поиска човека :) /казвам "май" защото не съм го виждал с очите си, но каза че това е оригинално за Хонда, изборът бил мой 8 кинта ментака или 18 ориг. :P:P:P

Такова си сипва, на моята също сложи миналата година и наистина тогава каза че било доста рядко срещано явление.Всички, които са ми карали колата им прави впечатление "колко леко влизат скоростите", дори на баща ми на 3-годишното Пежо срещам по-голямо съпротивление, но нямам по-голям опит с други коли за да се изкажа компетентно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Майната

Аз карам с трансмисионно,щото като сменях маслото на двигателя,ми сменили безплатно без да ме питат и маслото в скоростите!Бях много изненадан и ги питах защо не моторно,а те като извадиха едни каталози и там наистина даваха не моторно,а трансмисионно....Та да питам веднага ли да го сменя с МТФ или може и така.......

кажи че се шегуваш.......... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest UniCorn

кажи че се шегуваш.......... :)

Което ще рече да идеш веднага да го смениш с такова, каквото слагаш в двигателя или с МТФ :P Редактирано от UniCorn

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest xags

На колко километри се сменя маслото и на колко МТФ ?????? :):P:P

Редактирано от xags

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest prelude

и в двата случая на 40 000км доколкото съм запознат.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BurZz

Айде бе колеги някой да каже дали си е вземал и има ли по-малки опаковки - от по литър или два?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest prelude

по-малки разфасовки има ама не ги внасят.отиваш с шише като искаш по-малки разфасовки и си готов.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

И някой пробва ли го тоя МТФ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ikurtev

днес си напазарувах мтф от бултрако и го смених. наливат го от туба 25 л., така че трябва да си носите нещо в което да ви го сипят :blush: 18лв/л. дадох за тест но утре ще имам резултати. ще пиша.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest prelude

Не мога да разбера защо,но имам чувството че нещо ви гони параноя:blush:така ли приемате добрите вести за поява на МТФ?това ли е радостта?:tooth:Парадокс-е,кво има да му пробваш на това?сипваш и караш-толкова е просто.по-добро не се предлага,бъди сигурен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Aз само да намеря временце да се метна и ще поствам после резултати :blush:. Макар ,че разлика не очаквам ..... то и сега нямам никви проблеми , но все пак maintenance трябва да има :tooth:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

днес си напазарувах мтф от бултрако и го смених. наливат го от туба 25 л., така че трябва да си носите нещо в което да ви го сипят :cool: 18лв/л. дадох за тест но утре ще имам резултати. ще пиша.

Като е в наливен вид това масло, колко можем да бъдем сигурни, че ще са 100% коректни с нас клиентите и че няма да налеем някакво друго масло? :blush: Някой могат да ме обвинят за мнителността, но доверие тук в БГ на търговец никога няма да имам :tooth:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ikurtev

колеги, този мтф от бултрако, според мен е истински, разултатите са много близки до тези на маслото, което източих от скоростната си кутия. и двете имат калций и калциев фосфонат.не можах да намеря масло в бг, което да има тези съставки. също така има и характерно за трансмисионните масла фосфорен фасфат. така, че според мен сипвайте и на пистата.видях тубата и на нея си пише HONDA MTF 3. пред мен момчетата го пресипаха.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Pancho

Относно МТФ от Бултрако вчера и аз си взех.Наистина ти го наливат в твои бутилки, защото тяхната разфасовка е от 25л. Маслото е истинско ,защото едва ли в офицялно представителство ще продават менте.Иначе цената е доста добра за масло за скорости! При мен старото масло беше объркано и скоростите влизаха тежко, като на никоя ХОНДА.В студено време лоста нямаше местене.Сега проблемът изчезна!

Редактирано от Pancho

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest krasimir_01

Айде след нова година профилактика на скоростните кутии и това е евалата за инфото :thumbs1::thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest prelude

Е,айде да оставите и за нас малко МТФ,става ли?:thumbs1:Що ли си мисля че колегялността много бързо ще се изпари и тези количества които имат в момента от Бултрако ще се изпарят много бързо:thumbs1:)))

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest kicko

Хора, помогнете със съвет.Моята кола е с някакво масло Morris LODEXOL MTF в скоростната кутия.Ето линк на сайта на производителя : http://www.morrislubricants.co.uk/producti...?v06c41q7p6=ELMИ друг линк, където пише че е за Rover and Honda vehicles:http://www.commplant.com/morrislubricants.htmСлагано е преди около година, около 10 000 км. Аз тогава не знаех какво ми слагат, само ми казаха че ще сложат това което пише в каталога (явно каталога на Morris).Та, колебанието ми сега е - да ходя ли да го сменям, че тука ме наплашихте какво може да ми се случи ако карам с обикновенно масло за скоростни кутии - това от тези обикновенните (вредните) ли е ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest prelude

Хора, помогнете със съвет.Моята кола е с някакво масло Morris LODEXOL MTF в скоростната кутия.Ето линк на сайта на производителя : http://www.morrislubricants.co.uk/producti...?v06c41q7p6=ELMИ друг линк, където пише че е за Rover and Honda vehicles:http://www.commplant.com/morrislubricants.htmСлагано е преди около година, около 10 000 км. Аз тогава не знаех какво ми слагат, само ми казаха че ще сложат това което пише в каталога (явно каталога на Morris).Та, колебанието ми сега е - да ходя ли да го сменям, че тука ме наплашихте какво може да ми се случи ако карам с обикновенно масло за скоростни кутии - това от тези обикновенните (вредните) ли е ?

Koлега,отиди и питай какъв вискозитет е маслото което са ти сложили.питай в сервиза в който са ти обслужили колата разбира се.има вероятност да е подходящ МТФ за теб,но ако вискозитетът му се окаже нещо от рода 75В-80 или 80В зна1и е трансмисионно масло и трябва да си го смениш максимално скоро.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Orlin

LODEXOL MTF

Manual transmission fluid for use in gearboxes fitted to Land Rover / Range Rover models

(including LT77, R380), certain Rover and Honda vehicles.

API GL-4; SAE 75W-80, 80W.

"certain" значи "някой", "определени" в случая :cool: Което ме навежда на мисълта, че не става "за всяка хонда", също така пише, че вискозитета е 75W-80, 80W. Колега по-добре отиди и си вземи MTF.

Редактирано от Orlin

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest GReddy

е що не слушаш разни други разбирачи и да си сипеш трансмисионно масло.... нали в трансмисията го сипваш?!?!?Нещо не зацепвам как някой е виновен че ти е препоръчал моторно масло при условие че:1. МТФ в българия не се намираше2. Препоръката от хонда е да се сипва Моторно масло АКО няма МТФдо тук не виждам как някой те е излъгал, ма ти си се цупи и не слушай разбирачите, щото те само плямпат за да трупат Post Count и да защитават името си на "прехфалени разбирачи на Хонда"
:cool::):)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest darius

Е, да се похваля и аз си смених диференциялния подарък(бонус) миналата година..Особенна разлика не усещам,но важното е че съм с правилното масло и съм сигурен че е оригинално....просто там не може да има менте...иначе чао с продажбите...2х18+10 за работата.... :weights:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest RIP

Е, да се похваля и аз си смених диференциялния подарък(бонус) миналата година..Особенна разлика не усещам,но важното е че съм с правилното масло и съм сигурен че е оригинално....просто там не може да има менте...иначе чао с продажбите...2х18+10 за работата.... :starwars:

2x18 + 10 съм и аз вече :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...