Jump to content
Guest pettto

Ремък или Верига ?!?

Recommended Posts

Guest pettto

Привет ! 1 час търсих но така и не намерих във форума каквото търся ! Преди 2 седмици си взех въпросния автомобил , и не мога да разбера /без да свалям разни неща / с ремък ли съм или с верига ?!?!От хората които съм питал 30% ремък 70% верига !! Но ... а де ... ?!?От автокъщата ми казват че е с верига , от бош сервиз ми казват .. верига , днес си сменям един маншон и масло и майстора вика ... ааа с ремък е ? И аз ... шах ! Викам ми човек ,казаха ми ,че е с верига ... аз за т'ва иначе го сменям б@си ! Той не с ремък та ремък ! Обадих се на позната която продава авточасти и ми каза че за този модел не излиза номер за ремък ! Има но за V-Tec а аз не съм с такъв !Ако някой може да ми помогне .... ! Иначе .. съм много доволен ! Гледам одеве сервизната книжка ... явно жабаря си е ходил постоянно за смяна на консумативи ! До 2005-та ! С печати те му с всичко е книжката . Но ... времето ще покаже ! И друго да питам ! Съединителя ми сякаш доста отгоре отделя ... ! Мнения ?!?!Мерси и весели празници на всички !!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

Привет ! 1 час търсих но така и не намерих във форума каквото търся ! Преди 2 седмици си взех въпросния автомобил , и не мога да разбера /без да свалям разни неща / с ремък ли съм или с верига ?!?!От хората които съм питал 30% ремък 70% верига !! Но ... а де ... ?!?От автокъщата ми казват че е с верига , от бош сервиз ми казват .. верига , днес си сменям един маншон и масло и майстора вика ... ааа с ремък е ? И аз ... шах ! Викам ми човек ,казаха ми ,че е с верига ... аз за т'ва иначе го сменям б@си ! Той не с ремък та ремък ! Обадих се на позната която продава авточасти и ми каза че за този модел не излиза номер за ремък ! Има но за V-Tec а аз не съм с такъв !Ако някой може да ми помогне .... ! Иначе .. съм много доволен ! Гледам одеве сервизната книжка ... явно жабаря си е ходил постоянно за смяна на консумативи ! До 2005-та ! С печати те му с всичко е книжката . Но ... времето ще покаже ! И друго да питам ! Съединителя ми сякаш доста отгоре отделя ... ! Мнения ?!?!Мерси и весели празници на всички !!

Каква верига бре колега? :cool::):) Двигателят ти е с ремък ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest pettto

За ангренажен ремък /верига/ говорим нали ????Ми значи тряаа да сменям ако е така !!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

Колега ,ангренажен ремък ,не верига :cool: И двигателят трябва да е този D16Y4 1590 115 SOHC Civic 96/00 или D16Y3 113к.с. също SOHC :)

Редактирано от Policman

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ASRacing

Хонда до 2000 година са само с ремъци.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Майната

и като сменяш каиша, смени и ролката :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Markony

и като сменяш каиша, смени и ролката :cool:

и семерингите :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

Добре че от Автокъщата не са ти казали че е с Ангренажни колела-:cool:

Там от кадето са ти казали че колата ти е с верига повече кракът ти да не стъпва,защото ще ти продължават проблемите от такива Сервизи ,Магазини и тем подобни.

А на Бош да им пратиш много здраве от Муримура..............!!!

Смени си Ремъка Ролките и Водната помпа.Тя също е на ангренажа и за да не я сменяш по късно я смени сега.

Ще се охарчиш леко но поне си сядаш на задника за поне 60 хил.км.

И много ВНИМАВАЙ кой ти пипа колата че като слушам какви съвети са ти дали месните капацитети................

Редактирано от Hronos

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

и следващия път като решиш да им ползваш "помощта" ще се чудят кви са тия чертички и как се зацепва по тях гумената "верига" и поне са свикнали на немски изпълнения ще ти подредят кабелите на свещите наопаки :) заради такива съвети сервизи като на Омбре и Миамото просперират :D между другото, потърси във форума "верига" и после потърси "ремък"... ще останеш удивен от резултатите и най вече бройката им.Успех с новата придобивка! и много безаварийни километри!ооооо за малко да забравя, и добре дошъл :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest pettto

Пак съм аз :thumbs1: Закарах колата в сервиз за да ми сменят ангренажния ремък ! Не успяха ! Казаха ми ,че не са успели да развъртят някакъв главан болт на коляновия вал .. ?!!??!Човека каза ,че много го е напъвал и вече го е страх да не би да го скъса въпросния болт и после трябвало да отваря целия двигател ! Не му се рискувало ?!?Та питам аз . Къв е тоя зор да му се невиди ?!?! И как толкова усилия ще се иска за смяната на консуматив който се сменя на 60 000км. ?!? От Пловдив съм ! Някой ако може да ме насочи към специализиран сервиз ще съм много благодарен !!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net
:thumbs1: СПОКООООООООООООООООООООООне си първия с подобен проблем, ще ти кажа как се прави, но ще те посъветвам да си смениш майстора, защото повярвай ми този при който си отишъл СЕ УЧИ НА ТВОЙТА КОЛА... може да е майстор, но това му е първия ангренажен ремък на Сивик!не, спри за момент и не ми отговаряй :thumbs1: помисли малко и го чуй пак: "това му е първия ангренажен ремък на Сивик"сигурен ли си, че искаш той да ти го смени и да се чуди как да го зацепи :Dнай-тъпия начин е да си държи контра на зъбите на маховика... зъбите по които върти стартера. Дали се махаше стартера за да се стигне до зъбите или имаше отвор таб някъде - не помня.Просто преди години, баща ми беше сменил няколко майстора по АБСОЛЮТНО същия начин.... бяха кривили ключове, псували и т.н.дано съм помогнал.УСПЕХ!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Orlin

моят съвет е, ако си в София отиди при Омбре. Ще ти пообясни това-онова и ще си свърши работата като хората :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

Търсиш център за гуми с голям гайковерт и ще стане работата,аз съм имал подобен проблем с развиването на тази гайка :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

а дали не се опитват да я завият, вместо да я развиват? :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Че тя си е с нормална резба..... :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара