peter_hristov 0 #1 Публикувано 1 Май, 2013 Здравейте,Имам Civic 8ма генерация (тази с целия фар отпред) и съм с прекалено големи джанти 18ки с размер гуми 225/40/R18Искам да ги сваля на 17ки с гуми 225/45/R17 (на табелката под вратата пише, че може да е този размер), но не знам какви точно джанти да търся, с каква ширина, има ли значение офсета при положение, че търся джанти хонда т.е. един и същ ли е ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PAC-MAN 3 #2 Отговорено 1 Май, 2013 (Редактирано) цък Редактирано 1 Май, 2013 от PAC-MAN Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
peter_hristov 0 #3 Отговорено 1 Май, 2013 цъкБлагодаря ти, но това отговаря само на част от въпроса ми. Каква обаче трябва да е ширината на джантата за гуми 225/45/17, имаш ли информация за това ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
wasp 5 #4 Отговорено 2 Май, 2013 Ширината на оригиналната 17 цолова джанта е 7 цола. За този размер офсета трябва да е от 48 до 40 мм. По-малък офсет от 40 мм - гумата може да опре в калника при определени обстоятелства. Може да сложиш и джанти с ширина 7,5 цола, но тогава офсета да не е по-малък от 48 мм. На осмицата най-малкия допустим размер за джанти и гуми е 205/55/16 при ширина на джантата 6,5 /оригинален/ или 7 цола, при същия офсет. Успех с избора на джанти.:cool:/> Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове