Jump to content
Guest Markony

Въпос за Мазда

Recommended Posts

Guest Markony

Като заклет хондаджия малко нестандартен въпрос имаm ,но все пак ми е интересо.Сина ми ме закрасти по Need for Speed,докато му настройвах волана Logitech Momo Racing.Без да искам превъртях играта и страшно ми допадна Мазда Мх5.Симулатора е доста свестен и след седмица каране просто не можех да карам друга кола.На живо само съм я виждал тая красавица и бих искал отзиви от някой който е пробвал.Сивика в играта беше пълен провал за мен...така и не успях да го настроя :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

за съжаление в тая игра симулация няма :lol: чиста аркада си е и няма нищо общо с реалността ... не твърдя ,че сивика е по-добър ,а че просто това което караш там не са истинските коли и от тях изводи не могат да се правят ... а иначе mx5 май е същата като Ford Probe еквивалентно поколение (форд са взели от мазда) та и там можеш да се пробваш :dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest miHo

за съжаление в тая игра симулация няма :cool: чиста аркада си е и няма нищо общо с реалността ... не твърдя ,че сивика е по-добър ,а че просто това което караш там не са истинските коли и от тях изводи не могат да се правят ... а иначе mx5 май е същата като Ford Probe еквивалентно поколение (форд са взели от мазда) та и там можеш да се пробваш :)

mx-6 е копие на пробе-то......а доколкото НФС-то не се доверявай и подвеждай на тези игри....играя го нфс-то от както се е появило на бял свят....и мога да кажа че нема нищо ама нищо реалистично по отношение коли и поведение на пътя....ама това май е за офф топик а? Редактирано от miHo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Noodle

Подкрепям мнението че тези игри нямат нищо общо с реалността.Колкото до МХ-5 един приятел си търсеше кабриолет преди време и си беше харесал втората генерация на МХ-5. Ходи на тестдрайв, но не можа да се спазари.Каза че за по-едри хора е доста тясна,но иначе била яка кола. Иначе от това което знам и съм чел е перфектната кола за начинаещи(пък и не само) track day ентусиасти - задно предаване, добро power to weight ratio, пък и на всичко отгоре и не лошо изглеждаща...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

mx-6 е копие на пробе-то......

В грешка си Михо,Форд Проб ползва един мотор на Мазда и това е 2.5 6-так.Всичко по проба е от Мазда не само мотора,окачване кутия и т.н.т.Конкретно по въпроса на колегата,карал съм за малко и двата мотора на МХ5 1.6 и 1.8.Вторият е за предпочитане,освен за дрифт и гъзария друго нищо не намирам в тази кола.Доста е тясна и некомфортна.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Markony

mx-6 е копие на пробе-то......

В грешка си Михо,Форд Проб ползва един мотор на Мазда и това е 2.5 6-так.Всичко по проба е от Мазда не само мотора,окачване кутия и т.н.т.Конкретно по въпроса на колегата,карал съм за малко и двата мотора на МХ5 1.6 и 1.8.Вторият е за предпочитане,освен за дрифт и гъзария друго нищо не намирам в тази кола.Доста е тясна и некомфортна.
Това исках да чуя ...благодаря!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

добре е някой да заключи и скрие темата ,че маздаджиите сега ще накацат :):blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 323f-fan

добре е някой да заключи и скрие темата ,че маздаджиите сега ще накацат :D:blink:

А,що си мислиш така? :) М/у другото аз деля автомобилите на японски и други.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest element

М/у другото аз деля автомобилите на японски и други.

Именно :blink: ,а и между впрочем, Мазда МХ-5 е най-продавания кабриолет в света,така,че... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

дори и Мазда си признават, че са използвали Lotus Elan и последните (тогава) достижения на компютърния дизайн, и са създали перфектния роудстър - Лотус, произведен в Япония!всичките изказвания против МХ-5 са от типа 'гроздето кисело', перфектна си е колицата!А наистина форд проуб е МХ, но не 5 а 6

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

всичките изказвания против МХ-5 са от типа 'гроздето кисело', перфектна си е колицата!

Ти карал ли си такава Мазда???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest V-tec

Придържам се към MIYAMOTO :D карал съм такава мазда при това с нитро.Хубавото и е че има шпер и става отсекъде за дрифт и гъзария както каза MIYAMOTO но теснотията вътре е голям минус ни багаж побира ни народ и аз как съм 1,90 и вътре ми е пушка като в консерва съм.За да возиш повече от една мадама тряя ги караш да седят отзад с стъпили крака на мъничкото пространство отзад но ако са с поли вече си е предимство ;);)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest element

Е добре де,вие искате да сравнявате спортно кабрио със седан ли? :D Тясно било,такова било,аз не съм виждал досега спортен кабриолет или роудстър с място за багаж и за народ.А и едва ли има купувачи от по 1.90 ;) .Просто колата си е с такова предназначение-за гъзария и дрифт примерно както казвате.Така,че не виждам какво и лошо на Маздичката,при нея съотношението клас/качество/цена е абсолютно перфектно,то и затова няма аналог и е най-продаваната.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 323f-fan

Е добре де,вие искате да сравнявате спортно кабрио със седан ли? :D Тясно било,такова било,аз не съм виждал досега спортен кабриолет или роудстър с място за багаж и за народ.А и едва ли има купувачи от по 1.90 ;) .Просто колата си е с такова предназначение-за гъзария и дрифт примерно както казвате.Така,че не виждам какво и лошо на Маздичката,при нея съотношението клас/качество/цена е абсолютно перфектно,то и затова няма аналог и е най-продаваната.

Абсолютно :angry: Ползвах през лятото за известн време такава Мазда и мога смело да кажа,че е абсолютна мания.Аз съм 1.80,80кг и ми лепна идеално.Вярно е че няма място и че друса,но то това й е предназначението-гъзария,особенно с тва задно предаване.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zarrick

Маздичката си е ОК, но аз мисля че една Honda S2000 е къде къде по-удачен избор за роудстър.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

всичките изказвания против МХ-5 са от типа 'гроздето кисело', перфектна си е колицата!

Ти карал ли си такава Мазда???
:angry: но за съжаление ТВЪРДЕ малко. Но съм се возил, и пича я натискаше доста, и колицата отговаря на ВСИЧКО! няма толкова разбрана кола, поне според мен

Маздичката си е ОК, но аз мисля че една Honda S2000 е къде къде по-удачен избор за роудстър.

S2000 ще прави кръгчета около МХ-5, но не е в това въпроса. Въпроса е в response-а :D как колата отговаря на твоите команди, как се държи на лимита си. Вярно лимита и не е много голям, но пък на този лимит, дори и пишман шофьор може да я задържи, и да и се радва. Това кола, с която можеш да се научиш да караш на лимита. Без да те е страх, че ще скочи и ще те ухапе, че ще те метне в някое дере (не че е дуракоустойчива, ако толкова държиш, и с МХ-5 можеш да се пребиеш)Изобщо не е за дрифт колата, а за каране с кеф!Може да е тясна, но щом си се побрал вътре, можеш да натискаш педалите до край и да въртиш геврека от-до -- значи е ДОСТАТЪЧНО голяма! всички се подиграваме на американските лайнери, теглото е най-големия враг на всякакъв performance. а не може голяма кола да не тежи, нормално е да е по-спартанска. както и 1нет казва, колкото по-малко екстри - толкова повече върви колата!Това не е кола да пренасяш зелки с нея, или да ходиш всеки ден на работа и да прекарваш по 2 часа в задръстванията в нея - ще я намразиш. Но минеш ли Бистрица, забравяш за всичките и недостатъци, остава само огромната усмивка!Може и S2000 да е по-бърза от МХ-5, може и ферари 360 да е по-бързо от S2000 - но съм сигурен, че 90% от нас ще са най-бързи във МХ-5 и най-бавни във Ферарито, особено на планинско или по-пресечена писта, където максималната мощност не е най-важнатаА и колко струва МХ-5, колко струва S2000 и колко Ф360? ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...