Jump to content
Civic_6gen

Vehicle speed sensor (VSS)

Recommended Posts

Здравейте колеги, от два дни Ферхондето ми дава някакви ядове, сутрин няма проблеми, но като се прибирам от работа, понеже минавам през центъра и най-големи задръствания, като вляза в центъра и оборотите почват да откачат, менят се между 900 - 3000, като през повечето време са към 1500 - 2000, мислях, че е от газовата(обикновенна), но и на бензин обърнах същата работа! Светна чека, прочетох грешката - 17 VSS, знам го къде е този сензор, и какво представлява, но не знам за какво служи, може ли той да е виновен за тези аномалии?

Редактирано от Civic_6gen

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема с оборотите не ти е от VSS,той ти дава сигнал на скоростомераза да виждаш с каква скорост си.Извади буксата и я почисти,обикновеноклеясва и не контактува хубаво.Изчисти си IACV клапана и провериTPS а,на затворен дросел трябва да е 0,45/0,5 V,а на отворен 4,5/5 V.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Замерих TPS, нещо не ми харесват показанията, между 1-2, и при отворена и при затрорена клапа 2,72v! IACV съм го чистил скоро!Днес я покарах малко, нямаше проблеми, но ако го направи пак, ще търся да го сменя да видим кво ще е пложението!

Редактирано от Civic_6gen

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...