Jump to content
Guest UniCorn

Как да боядисам таблото

Recommended Posts

Guest UniCorn

Здравейте,

днес след няколкочасови усилия успях да сваля пластмасовата част от таблото на Сивика, тъй като беше поожулена боята по него и ме дразнеше.

Сега въпросът ми е как най-качествено да го боядисам, така че като го кача, да не се излющи боята на втората седмица.

Ще бъда благодарен на всякакви съвети, относно това как да сваля старата боя, каква боя да използвам, да грундирам ли с нещо преди това. Моля, колеги, които са си боядисали успешно таблото да споделят как става номера.

Ето малко снимки за да онагледя за какво иде реч:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от UniCorn

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest go6i11

не сезанимаваи няма да се справиш процеса на работа подготовка и боядисване е сложна работаза пластмаси още повече за да не те боли глава занеси го на специалист неби трябвало да ти земат повече от 60-70 лева ако мислиш че ти е скъпо пробваи се самако има драскотиникит за пластмасапреди нанасяне на кита изчисти хубаво със обезмаслител използваи направо водна шкурка Р-360трябва да се нанесе грунд за пластмаса преди филера като изсъхне филера на следващия ден използваи Р-800 ВОДНА ШКУРКА И Р-1200ПРЕДИ БОЯДИСВАНЕ ОБЕЗМАСЛИТЕЛ И СЛЕД ТОВА пак грунд за пластмаса ако си оголил някаде особено по ъглите за матов ефект базата-металика може директно да се смеси със лака илинанася се базата като изсъхне10-20 мин. отново база пак да изсъхнесега трябва да нанасеш лак НО ЗА ДА НЯМА ГЛАНЦ ТРЯБВА ДА МУ СЛОЖИШ ЕДНА ДОБАВКА ,аз съм ползвал на ГЛАЗУРИТ АКО СИ РАЗБРАЛ ПОНЕ ПОЛОВИНАТА ОТ ТОВА КОЕТО САМ НАПИСАЛ ДАВАИ СМЕЛО АКО ЛИ НЕ НЕ СЕ ЗАНИМАВАИ АМИ СИ ИДИ НА АВТОБОЯДЖИЯ ПРОФЕСИОНАЛИСТ ЗА ДА СИ СИГУРЕН В КАЧЕСТВОТО НА РАБОТА3-вариант ела в ВИДИН И МИ СЕ ОБАДИ ЧЕ ТИ ПОМОГНЕМ :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest UniCorn

не сезанимаваи няма да се справиш процеса на работа подготовка и боядисване е сложна работаза пластмаси още повече

Много благодаря за изчерпателния отговор.Утре (т.е. днес :lol:) ще потърся някой, който може да го направи. До Видин няма как да дойда, тъй като съм от Пловдив и ми идва малко далеч, но ако знаеш някой в моя регион с радост ще го посетя :dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1

колегата по-горе наистина е описал доста добре нещата.аз мога да ти кажа как съм боядисал разни други неща като дръжки на врати страничните отвори на парното. засега си седят перфектно. 1. сваляш (вече е направено)2. почистваш хубаво.3. пръскаш със пластификатор.4. пръскаш с боята няколко цялостни пласта.5. пръскаш лак.дръжките на вратите са така и държат доста като се има предвид, че е място което е пипа постоянно. за този детайл твоя би трябвало да е перфектно и достатъчно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Аз също имах опит с боядисване на пластмаси . Най-важна е подготовката , както я описа го6и11 .Това написано звучи лесно , но трябва да стане идеално гладко навсякъде защото като почнеш да боядисваш после и най-малките неравности ще си личат ! Работата не е лесна и повярвай ми иска много време :cool: . Ако си фен си заслужава да го направиш сам , но ако държиш да се получи добре те съветвам да го дадеш на някой доверен бояджия . Все пак хората с опит и повече техническа подготовка се справят по-добре :). Хубаво е след крайното боядисване да се шлайфне пак със шкурка леко лака отгоре и после с паста отгоре .... става чудно . Помисли добре и дали искаш лъскаво или мат .... за таблото лъскаво ако направиш голям шанс да стои странно :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

за таблото лъскаво ако направиш голям шанс да стои странно :D

не само странно, но неприятно и чак вредно - като го напече слънцето, може да те заслепитя за това пластмасата по таблото е с голяма 'грануларност' едро грапава - лъскаво равно табло изглежда като от застава

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...