Jump to content
Guest GIGGS

Съвет ...

Recommended Posts

Guest GIGGS

Тъй като смятам в кратки срокове да стана горд собственик на Сивик 6-та генерация имам нужда от малко помощ. Не искам пари - тях ги осигурих :angry: Имам двоумления (триумления) за двигателя - 1.5/114 к.с, 1.6/114к.с. или 1.6/125к.с. Това са вариантите, които ми харесват като параметри, но от опит знам, че личното или професионално впечатление е по-достоверно, а аз нямам нито едно от двете. Та, молбата ми е към имащите мнение да ми помогнат за да знам в какъв ред да предпочитам при избора си. П.П. Помогнете на още един с диагноза "Хонда" да се легитимира и освидетелства :angry:

Редактирано от GIGGS

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

1) 1.6/125к.с. 2) другите два. :angry: според личните ти предпочитания ... няма голяма драма при тоя избор :angry: само да имаш парите и да намериш колата ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zora

Мнението ми е всичко друго, но не и професионално. Но си помисли какво би станало след време, когато вече си взел Хондата и я караш, свикнал си й и искаш да стигнеш до комбинацията от пределите на нейните и на своите собствени възможности. Ако си вземеш 114к.с. няма ли да ти се иска да си взел 125к.с.? Обратното едва ли би се случило - да вземеш 125 коня, и да се вайкаш защо не си взел по-слабия двигател. Успех! :ph34r:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1
:ph34r: аз едва ли ще очудя някой с мнението тук. разбира се, че 1.6 125к.с.Но това не е толкова важно коклото да я намериш тази кола. Не са толкова много. Успех.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

ама какво прави тая тема в "Информация, мнения, препоръки" :ph34r:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest D16A8

Според мен 1.6/114к,с, е по-читав. Нека ме опровергае някой начетен, а не с логиката колкото по-мощно, токлова по-добре!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1

ама какво прави тая тема в "Информация, мнения, препоръки" :ph34r:

Защото хората не успяват да разберат, че онова там е "Информация, мнения, препоръки" свързани с форума като цяло и неговото управление, а не с Хонда :D.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zarrick

Само да попитам, понеже не разбирам. За 1.6 -125к става дума за купето нали: D16Z5,6,7и 9, както и D16A8 и D16Y8, или аз бъркам. Някои от тези двигатели монтира ли се на хетч с 3 врати. А можете ли да ми кажете колко вървят купетата 6та ген. 125к. За хетч 1.6 -115к знам че го има само с полуавтоматични скорости - вариатор.

Редактирано от zarrick

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zarrick

D16Z7 е моя и е на хечбек.

Хетча ти с 3 или с 5 врати е?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest semionov

Мнението ми е всичко друго, но не и професионално. Но си помисли какво би станало след време, когато вече си взел Хондата и я караш, свикнал си й и искаш да стигнеш до комбинацията от пределите на нейните и на своите собствени възможности. Ако си вземеш 114к.с. няма ли да ти се иска да си взел 125к.с.? Обратното едва ли би се случило - да вземеш 125 коня, и да се вайкаш защо не си взел по-слабия двигател. Успех! :lol:

Може и да се вайка, ако по-мощния му харчи много.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Krelion

Аз съм с Д16У8 и съответно съм много доволен.Колата си върви доста добре нищо че е купе и е по тежка.Така че не се замисляй-125к :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest GIGGS

Извинявам се за пускането на темата в неподходящия раздел, но ми е простено - сега само Хонди са ми в главата. Аз също бих предпочел по-мощен двигател, но питах тъй като не винаги същият е по-сполучлив. Разбира се, че не е сигурно дали ще намеря с такъв и да ми хареса останалото от колата, но човек трябва да знае какво търси на първо място и какво след него. Е, на мен класацията още ми я няма и затова питам. На книга дават разлика в разхода на гориво на градско между 1.5/114 и 1.6/125 около 2,5л/100км, но това ще го мисля на място :lol: Благодаря на всички за съдействието и продължавайте ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho
:lol: това в коя книга е ? и дали е така ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Restless

от лаик в двигателите - 114кс са SOHC а 125кс са DOHC май?Освен разлика в обслужването, това дава ли предимства/недостатъци?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

от лаик в двигателите - 114кс са SOHC а 125кс са DOHC май?Освен разлика в обслужването, това дава ли предимства/недостатъци?

Ни6то ли4но брат ,никой не са е родил нау4ен,за това като не си сигурен не предполагай :lol: Има тема в раздела полезни Хона линковеА към колегата който търси,ако има6 сърце имам 1 4ерни4ка Хонди4ка 1,6 за продаване

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest GIGGS

В "руската" книга :dry: По всеобщо мнение информацията им е коректна: http://www.catalog.auto.ru/catalog/cars/card/4361.html http://www.catalog.auto.ru/catalog/cars/card/4381.htmlВъпреки всичко не съм сигурен и затова питам тези с личен опит.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Има и d15a9 двигател , сложен на сивик 5-та генерация хечбек , хибриден вариянт :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

В "руската" книга :dry: По всеобщо мнение информацията им е коректна: http://www.catalog.auto.ru/catalog/cars/card/4361.html http://www.catalog.auto.ru/catalog/cars/card/4381.htmlВъпреки всичко не съм сигурен и затова питам тези с личен опит.
ами аз се убедих че не е :D ... само им разгледай разхода на колите

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Момчета, доста неверни неща се изписах в тази тема, така че дайте да я пооправим.говори се за някакви полуавтоматични скорости и т.н., хечбеци с 5 врати и двувалови двигатели по 124к.се нема такива работи :cool:1. d16z6/z7/z9 се монтират само на сивиците 1992-1995, като за d16z9 знам че е на купетата, а другите два са слагани на хечбеци и седани. Има едно предположение че d16z6 е слаган на седани, а d16z7 на хечбек, но не е сигурно а и какво значение има като и 3-те двигателя са на практика еднакви.2. в периода 1992-1995 хечбекът е с 3 врати.... чак след това идва английския "инженер" и изобретява нещо като голям хечбек с 5 врати. Това са така наречените "англичанки", които се произвеждат 1996-2000г. Някои ги наричат 6ген англичанки, а други -"5 и половина" :)2.1 в периода 1996-2000 се произвеждат и японски сивици. Двигателите в общи линии са еднакви ако говорим за едновалките, но външния вид е коренно различен.3. англичанките ползват двигатели d16y8 ( едновалов втек 128кс), d16y7 ( 1.6 без втек 115кс) и тн....4. двуваловите двигатели след 1991 са втек и са с поне 160к.с (за сивици говоря)5. двуваловите двигатели без втек са преди 1991 и са 124 или 130к.с монтират се на Сивик 4ген, ЦРХ 1ген и 2ген6. двигателят д15з6 ( 1.5 втек 114к.с) е ИКОНОМИЧЕН ВТЕКхайде ГИГГС, дерзай и продължавай все ходи да са ти в главата :)ама чети малко повече и ползвай търсачката.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Restless

ами аз се убедих че не е :cool: ... само им разгледай разхода на колите

какво им е на разхода? :) , доколкото съм забелязал, в края на 90-те е въведен нов стандарт за изчисляване на разход в градски условия, който "вдига" разхода (и е по-реален), понеже сайтът едва ли са мерили разхода, а просто са го взели по данни на производител, ако едната кола е по данни от стария стандарт, а другата по новия...2 dragi4, аз от онази тема видях че единия е "двувалка" :), но се чудя освен че смяната на ангренаж излиза по-дебела, какви + и - има това

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1

D16Z7 е моя и е на хечбек.

Хетча ти с 3 или с 5 врати е?
Братле имам подпис на който пише MY HONDA!С 3 врати е.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest GIGGS

хайде ГИГГС, дерзай и продължавай все ходи да са ти в главата :)ама чети малко повече и ползвай търсачката.

Хондите са ми много отдавна в главата, въпрос на лошо стечение на обстоятелствата, че чак сега ще си купя. Държа да те коригирам само за едно нещо - чета повече отколкото предполагаш, но никога не отказвам мнението на хората с лични впечатления или професионални знания. По този начин винаги има още една гледна точка, още едно мнение, което да взема под внимание за моето решение. Питам като лаик, но не сменям велюсипеда с МПС :) Lookcho, ако имаш различни данни за разхода на 1,6/125 кажи ги - може да ме зарадваш :cool: Братушките дават 10,2л/100 на градско, но кой е източника им на информация не знам. Най-добре е някой с такъв двигател да сподели.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

какво им е на разхода? :blink: , доколкото съм забелязал, в края на 90-те е въведен нов стандарт за изчисляване на разход в градски условия, който "вдига" разхода (и е по-реален), понеже сайтът едва ли са мерили разхода, а просто са го взели по данни на производител, ако едната кола е по данни от стария стандарт, а другата по новия...

това тука е за моята

catalog.auto.ru -- книжката с която е купена колата

Клиренс 160 мм -- dstanza de terra 150mm

Снаряженная масса автомобиля 1080 кг -- 1085-1105

Диаметр разворота 9.9 м -- 10.2m

нямам време за повече грешки че трябва да пътувам но само ми кажи това реалистично ли е :

Расход топлива на шоссе 7.1 (7.3) л/100км

Расход топлива в городе 9.8 (10.6) л/100км

Расход топлива Смешанный цикл 9.1 (9.2)

???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Restless

нямам време за повече грешки че трябва да пътувам но само ми кажи това реалистично ли е :

???

хм, че цифрите съвпадат... за едни 100г при смесено каране ли си :blink:, а 1-ия л разлика при градско може да идва точно от данни по новия стандарт...

Освен това италианските данни може да са с отчетен фактор "италиански шофьор" :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

Има и d15a9 двигател , сложен на сивик 5-та генерация хечбек , хибриден вариянт :)

Да, аз смятам че трябва да обясни6 на чичко японец за д15а9 да си го запи6е по книгите. :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

???

хм, че цифрите съвпадат... за едни 100г при смесено каране ли си :), а 1-ия л разлика при градско може да идва точно от данни по новия стандарт...

Освен това италианските данни може да са с отчетен фактор "италиански шофьор" ;)

това дето съм го написал за разхора не е съпоставка ,а само извадка от каталога за разхода на моя модел ;) и ако погледнеш разхода смесен цикъл при тази кола и сивик със същия двигател, същата скоростна кутия и 50Кг разлика в теглото ще разбереш за какво ти говоря

или ще поставя въпрпса така след като кончерто и ровер216гси са едно и също ама абсолютно едно и също ! от къде идва тая разлика ?

http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/4431.html

http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/9754.html

като имам предвид ускорение и разход ? и от кога дз162 е дохц ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest GIGGS

Някой има ли достоверни данни за Accord Coupe '94 2,2/150hp?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Markony

Темата май много се раводни.Няма лоши хонди.Според мен избора е според конкретното състояние на купе,двигател окачване.Всеки иска по-мощно.Ама ако предния собственик си е купил 125 коня да изкара душичката на мотора за 150к километра...май най-добре 90 коня карана от монахиня :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest krasimir_01

Темата май много се раводни.Няма лоши хонди.Според мен избора е според конкретното състояние на купе,двигател окачване.Всеки иска по-мощно.Ама ако предния собственик си е купил 125 коня да изкара душичката на мотора за 150к километра...май най-добре 90 коня карана от монахиня ;)

Стига монахинята да не е като тая от полицаи и полицайки :D или както казва един приятел автоджамбаз и бебето в колата било заклет пушач :D че тогава хич не ти трябва такава кола

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1

Мога да дам много прясна информация за разхода на моята кола:Civic 92 Hatchback 1.6 SOHC Vtec 125hp (едва ли :D ):Градско във София: 11.4Извънградско до Враца: 6.4 (130-140 през повечето време)Това е положението :D.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Градско във София: 11.4

:D а уж VTEC-а внасял икономия ... щото мощност в случая не внася, аз без VTEC съм 10 коня отгоре, а разхода ми е поне 2 литра по-малко ... не съм много по-лек (980кг), настъпвам където колкото може, и аз кисна по задръствания ... нещо много голям ми се струва този разход. Ако беше на двуваловия VTEC, можеше да го приема някак си!Да не би да са ти заредили повече от предния път, преди да ти е показало 7/100 разход. Или следващия път да покаже толкова? Случвало ми се е и това!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1

незнам дали тва със ламбда сондата дето сменях да няма влияние. преди беше към 10. а и е възможно да съм сипал малко повечко. а и е напълно възможно да не е настроена добре. ще трябва да се прави тези дни. и мен ми се струва доста. извънградското е доста добре и е както преди. може би има грешка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...