Jump to content
Guest ivailobaltov

помощ за филтър на купето 5г. хеч.

Recommended Posts

Guest ivailobaltov

Моля,ако някой знае дали има филтър на купето на сивик 5г. хеч.с климатик.Много ми се изпотяват стъклата,свалих жабката но зад нея има само някъкво радиаторче в черна кутия.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1

аз нямам филтър, нямам и климатик. силно подозирам, че не зависи от климатика поради простата причина, че купих филтър уж да го сменя, но той няма къде да се напъха. може и да греша.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ivailobaltov

аз нямам филтър, нямам и климатик. силно подозирам, че не зависи от климатика поради простата причина, че купих филтър уж да го сменя, но той няма къде да се напъха. може и да греша.

А,като купуваше филтъра,за 5г. ли поиска?Питам те за да разбера дали има модели които имат филтър? Редактирано от ivailobaltov

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest krasimir_01

Доколкото си спомням 5г няма филтър за купето имаше подобна тема преди известно време но никой не се е похваалил с подобна екстра освен самоделка :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

Колега,този модел са без филтър на купето :angry: Потят ти се стъклата ,защото си включил клапата която затваря притока на външен въздух за вентилатора и ти върти само въздуха вътре в купето.За да не ти се потят вкл. да засмуква въздух от вън :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic

Сивик 95 купе също няма филтър.

Като разглобиш вентилатора няма абсолютно нищо над него.

По схема в книжката също не е описан - т.е. наистина няма. :angry:

ПП: много е важно за запотяването дали са ти чисти стъклата отвътре.

По този въпрос също имаше тема. Аз лично съм забелязал, че филмът, който се образува върху стъклото е трудно да се види, тъй като се образува постепенно от духалките на вентилаторът - особено когато духа на топло.

Но разликата е към 20% по-малко запотяване при чисти стъкла.

Не е задължително да ги чистиш с препарат. Аз лично моите ги чистя с хавлиен парцал - продават ги по 2лв. обаче са страхотни защото много добре попиват и обират мръсотията.

Успех.

Редактирано от Dominic

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1

Най-вероятно съм поискал за CIVIC и познай за какво са ми дали. Още стои в багажника. Не е отварян дори. Кой знае за коя генерация ми е дал продавача.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ivailobaltov

Мерси за отговорите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ivailobaltov

Колега,този модел са без филтър на купето :angry: Потят ти се стъклата ,защото си включил клапата която затваря притока на външен въздух за вентилатора и ти върти само въздуха вътре в купето.За да не ти се потят вкл. да засмуква въздух от вън :angry:

Не съм включил вътрешният кръг колега, на външен приток на въздух съм.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

А дали е така ..... :angry: Клапата външен-вътрешен е с моторетка. За 2-3сек. трябва да чуеш моторчето и да се промени звука от вентилатора. Ако не ..... сваляш жабката и гледаш, горе в дясно се вижда.....

Редактирано от johnyboy

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ivailobaltov

Да чувам клапата как се включва и се усилва вентилатора.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

Значи, когато е силен шума, върти вътре. Незнам дали може да се разменят копчетата ( жиците ) ма си е вариант. Ако ти се поти джамчето като ти е тихо вентилаторчето, ша тряа а свикваш :lol:п.п. Всъщтност, има и други варианти, ама е страшен филм.

Редактирано от johnyboy

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

погледни дренажа дали не е запушен, под кората на чистачките се пада

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

погледни дренажа дали не е запушен, под кората на чистачките се пада

Епизод 1 :blush: Епизод 2 - Знае ли някой къде продават такива щипки :shy: Даже и да не е запушен дренажа, да няма влагосъхраняващи боклуци ( шума, кал и секви др.) остава скапания дунапрен на клапата, който просто няма как да изсъхне ( и отмирише ) в това време :tooth: Намислил съм няколко заменки, ама не ми остава време :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...