Jump to content
cvetomill

Civic не пали

Recommended Posts

Здравейте, от скоро съм собственик на горепосочения автомобил (Civic 1.5 1998г. D15z6) и вчера се получи/причиних голям проблем. Вчера карах колата няколко пъти и при всички паления (около 5-6) всеки пък палеше работеше 1-2 сек и гаснеше, при повторно запалаване и подаване на малко газ нямаше проблем. И така в крайна сметка паркирах колата, и реших да си погледна филтъра за купето, свалих го, почистих го върнах си го, всичко добре, но реших да видя дали един датчик е този за Vtec-a (по-долу съм качил снимка), сътветно го откачих и опитах да запаля (нз защо просто не проверих за грешка) колата не запали, закачих си датчика и опитах отново, но пак както и по-рано през деня - запали и угасна, опитах отново, но вече без резултат, правих доста опита с газ без газ, какво ли не, не без резултат. Проврих датчика дали добре съм го закачил, но нищо - коалта пали, работи 1-2 сек и гасне. Отказах се защото стана късно, откачих акумулатор за през нощта, и днес пак опитах, но пак нищо, днес дори и не палеше или само за няма и секунда. Поразгелдах темите и видях, че повечто с подобни проблеми имат проблем с главното реле, то оказа се е близо до филтъта и си помослих, че може нещо да съм го прецакал, но изглжда ок, реших да видя дали ми вади грешка, оказа се грешка 21 - VTEC spool solenoid valve (явно съм уцелил датчика). Колата вече грам не пали, честно казано тази грешка и не палетно не знам дали не се получи от много сваляния на датчика, но кабела иглежда ок. Моля ви давайте акъл какво да правя, че колата спешно ми трябва за утре, а не мога да я помръдна от паркинга. Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

ето и снимки на датчкиа, който свалях и релето:

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле хора явно съм много тъп Публикувано изображение чувствам се много глупаво и същевременно щастливо - проблема беше.....нямаше бензин. Преди да паркирам беше светнала лампата, и явно паради това че бях малко под наклон просто не засмукваше бенз, а уж проверявах на горивния филтър и имаше, но при втората проверка установих, че било само това във филтъра. Та сипах 5л и запали от раз, направи ми стопли сърцето след 2 дена чудене какво съм прецакал :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...