Jump to content
Guest kamenski

сини светлини

Recommended Posts

Guest kamenski

здравеите искам да си направя таблото и копчетата за парното да светят синю знам че се прави с диоди ама как точно някои ако има да сподели става ли яко трудно ли се прави :( пак ако може и някои снимка ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest didone

приятелю ако ти се рови из форума потърси имаше една фирма която се занимава с правене на къстъм табла бяха направили един сивик и едно кончерто бяха станали много добре пък и бяха обяснили как се разглабя таблото ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest kamenski

ами да и аз сам ги виждал как ги правят верно стават много готини ама са кам стотина лева маи ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

Ако искаш да си запазиш таблото оригинално има диоди,които се продават и само ги слагаш на местата на оригиналмните крушки.Виж из Автомания и т.н. трябва да има.По два диода на блистерче са.Аз го бях направил така ама тоя цвят "тунинг синьо" изобщо не ми харесва.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1

Здрасти.

Аз съм си ги правил сини светлините с диоди.

Не става кой знае колко трудно, но не ти го препоръчвам, защото не е добре.

А не е добре поради една много проста причина: диода е с концентрирана светлина а крушката с разсеяна; т.е. диода свети на много малка площ и като цяло голяма част от километража не е осветен.

Иначе за копченца и такива няма никакъв проблем.

Трябва да си купиш едно съпротивление и да го запоиш за диода, за да не изгори пъхаш в гнездото дето е била крушката и монтираш обратно. Има значение как си обърнал диода + -, в едниня случай няма да свети.

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ivo_

Трябва да си купиш едно съпротивление и да го запоиш за диода, за да не изгори пъхаш в гнездото дето е била крушката и монтираш обратно. Има значение как си обърнал диода + -, в едниня случай няма да свети.

За съпротивлението си прав че трябва да се запои последователно на диода, но при тая стойност от снимката през диода ще протича максималния му ток и има голяма вероятност да изгори, защото от неговат стиойност се определя тока на диода. За определяне на стойността на съпротивлението ти трябва работния ток на диода 15 20 mА от тук вече проста математика 12V/15 20mА= 600 до 800 ома

а когато използваш сини диоди т. к. те светват при по-високо напрежение 470 ома, и все пак ако не ти се смята това го намерих току що,

колкото до + и - на диода естествеено че има значение, но те се познават по-дългия пин е +

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Teмата не е лоша и по този въпрос и аз искам да попитам как би било най-добре да си подобрим светлината на таблото/копчетата ?От известно време го мисля този вариант , защото преди 7ма генерация (която има най-манияшкото табло) сивиците малко куцат от тази гледна точка . До тук стана ясно ,че не се достига до осветлението трудно /поне на 5г , надявам се и на 6та да е така ;) ). Въпроса е какво е добре да се сложи .... за да свети хем силно , хем красиво ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest kamenski

ами да ви питам според вас понеже един приятел ги разбира тея работи с диодите освен син цвят какав друг ще отива щото ми каза че има възможност да се направи с няколко цвята и да се сменят ;) мисля да пробвам ама парво тря си намеря табло че ако се прецака нещо :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Orlin

може да са няколко цвята. Пробвай с бели светодиоди. Имаи предвид, че един вид диоди трябва да е на самостоятелна ел. верига. Т.е ако имаш червен силен, червен слаб, син, бял слаб и бял силен трябва тези светодиоди да не са вързани в 5 различни електрически вериги, иначе ще свети само един от тях. Това немога да го обясня защо се получава (защото незнам), но просто е така :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Restless

те че диодите ще светят "фешън" ясно, но дали ще се вижда таблото ? Предпочитам да е "грозно" но добре видимо, пред фешън изглед и да се чудиш къде са ти стрелките в момента

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...