Jump to content
Guest semionov

Въпрос към притежателите на Сивик 5г

Recommended Posts

Guest semionov

Здрасти колеги,Много ми е странно поведението на уреда дето показва колко бензинче има в резервоара. Когато стрелката е по средата на червеното и сипя 12.5 литра отива точно на средата на скалата. А резервоара уж ми е 45 литра. При вас така ли е?Също така много ми играе тая стрелка - като спра на някое кръстовище ми показва едно, на следващото крустовище показва повече... мисля че като съм спрял на надолнище показва повече. При вас така ли е?И още нещо, че не съм имал случай да остана без бензин, нито да сипя до горе. Когато остане много малко бензин, има ли лампа на таблото, която да предупреждава, и ако има, горе-долу на колко литра почва да свети?Мерси

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vex

при мен като налея до горе (т.е. изключи пистолета на колонката), и стрелката ми се качва малко над максималната чертичка. случвало ми се е да забравя да налея бензин, и съм стигал и малко под червеното отбелязъче. и си е45 литра :cool:съвсем нормално е при различен наклон да показва различно, бензина се измества в резервоара с него и нивото където е поплавъка.лампичка... поне на 5ген. не знам да има. мисля че ако е от Англичанка тогава имат. не съм сигурен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

мисля че червеното поне при мен е около 12л ,но аз имам лампа и не съм със сивик ... а средата не е много точна :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest the_crow

Лично мое мнение е че няма кола на която да и работи вярно бензиномера ! Карай си колицата и хич да не ти пука и при мен е така ту нагоре ту надолу :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest K1r1L

незнам на вас:( то4но колко ви е на 4ервеното поле но като ми светне резервата са 3литра горе доло а на 4ервено по приблизителни замервания са 5 литра

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Orlin

и при мен си прави каквото си иска. Случва се да не мръдне вобще или пък рязко да скочи. Вече не и обръщам внимание и си засичам горе-долу по спомен колко съм сипал :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest semionov

Мерси за отговорите, момчета :(Трябва да престана да и се спичам на колата, но питам за да не взема да угасна някъде ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Restless

Мерси за отговорите, момчета :(Трябва да престана да и се спичам на колата, но питам за да не взема да угасна някъде ;)

изчакай да стигне червеното и зареди догоре... дали ще заредиш 3 пъти по 20лв или веднъж по 60 е се тая ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest KIMURA

а има и друго.ако я остави6 да светят габаритите за положин 4ас някаде моята се ка4ва на макс и мисля 4е на вси4ки е така но незнам колегите да кажат

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic

а има и друго.ако я остави6 да светят габаритите за положин 4ас някаде моята се ка4ва на макс и мисля 4е на вси4ки е така но незнам колегите да кажат

и при мен е така......................редовно си зареждам като си пусна габаритите - като видя че нямалява бензина - оставям на габарити и ........ цак - до горе...... а когато ми трябва да издърпам на някой светофар напред и съответно да похарча повече бензин - направо включвам фаровете за да компенсирам разхода......... :angry:ПП: колега извинявай, просто исках да се позабавляваме, нищо лично. Иначе не съм пробвал дали ако си оставя габаритите да светят ще се отрази на стрелката. Мисля, че при мен не се получава, защото съвсем наскоро бях изгасил колата и я оставих за 15 мин. на габарити. А в движение май също не се получава при мен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ivailobaltov

На мен като ми слезе стрелката в червеното, я пълня до горе и събира около 30 л.А лампа за резерва нямам.

Редактирано от ivailobaltov

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest F18 Hornet

моята се държи нормално -само дето нямам по прецизно отчитане на свършващия бенз-като настъпи червената зона мога да мина и 100 километра

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest semionov

На мен като ми слезе стрелката в червеното, я пълня до горе и събира около 30 л.А лампа за резерва нямам.

Сигурно ли е, че нямаш? Оставял ли си я да угасне без бензин?Днес си купих туба си сипах малко бензинец в нея, та ще пробвам колко може да се кара след червената зона. Нали не е вредно за двигателя (с карбуратор), да бъде оставен да угасне без бензин?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ivailobaltov

Сигурно ли е, че нямаш? Оставял ли си я да угасне без бензин?Днес си купих туба си сипах малко бензинец в нея, та ще пробвам колко може да се кара след червената зона. Нали не е вредно за двигателя (с карбуратор), да бъде оставен да угасне без бензин?
Не е вредно.После пиши, моля те дали има лампа.Но мисля че 5ген. няма лампа.Преди тази имах црх и той имаше,но се виждаше,а на тази не се вижда.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest agyulev

5 ген. няма светлинен индикатор за горивото. Има един много добър плюс, понеже самата бензинова помпа, която е в резервоара, няма да се прецака ако ти свърши бензина. Моята я смених и сега сложих помпа на Бош, просто понеже и дойде времето и нямаше дебит. Но колкото до стрелката, същото съм го забелязал. Я да ви питам аз сега: Колко км. минавате средно с един резервоар. Казвам среден разход ! От време навреме настъпване, понякога спокойно шофиране. Говорим за 5 г. 1.5 Д15Б2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest svetlio

5 ген. няма светлинен индикатор за горивото.

Говорите наизуст. Моята е 5-та генерация и си има лампа за горивото. Даже и работи :angry: Имаше такава тема преди време тук...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Markony

и при мен е така......................редовно си зареждам като си пусна габаритите - като видя че нямалява бензина - оставям на габарити и ........ цак - до горе...... а когато ми трябва да издърпам на някой светофар напред и съответно да похарча повече бензин - направо включвам фаровете за да компенсирам разхода......... :ph34r:ПП: колега извинявай, просто исках да се позабавляваме, нищо лично. Иначе не съм пробвал дали ако си оставя габаритите да светят ще се отрази на стрелката. Мисля, че при мен не се получава, защото съвсем наскоро бях изгасил колата и я оставих за 15 мин. на габарити. А в движение май също не се получава при мен.
Всеки "бъг"колкото и да е странен си има обяснение....електрическо имам предвид.При по-старите автомобили или при удряни такива,при наличие на ръжда по "масите" се наблудава точно тоя ефект.Според мен масата на бензиномера е плаваща когато примерно от същото място взима маса заден габарит,мигач или стоп.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic

5 ген. няма светлинен индикатор за горивото.

Говорите наизуст. Моята е 5-та генерация и си има лампа за горивото. Даже и работи :D Имаше такава тема преди време тук...
кога светва лапмата ???? при мен като застане на червеното наистина зареждам 30 литра, т.е. от червеното има още 15 литра :ph34r: Обаче не ми се рискува да оставя съвсем без бензин само, за да я тествам пустата лапма.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

ееее ма големи сте драки....има 5ген със и без лампи. А като има лампа, тя се вижда дори да не свети. Иначе и аз мога да потвърдя че когато стрелката стигне червеното, могат да се налеят около 30л. Мойта е изгасвала от липса на бензин... трябваше да я чакам около 80км след като влезе в червеното и накрая изгасна когато стрелката вече беше ПОД червеното.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest semionov

Днес си изгорих бензина до дупка за да видя какво ще стане.

Колата ми няма лампа (или не работи). Когато бензинът ми свърши, стрелката беше точно в края на червената зона (може би един милиметър под нея, но не разчитайте на това :cool: ). Там си седеше през последните 50-60 км.

Имах голям късмет, бензина свърши точно като я изкарвах от един сервиз. Имах 5 литра в багажника, но до сервиза се стига по тесен натоварен път и щеше да е неприятно да спирам по средата :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest svetlio

кога светва лапмата ???? при мен като застане на червеното наистина зареждам 30 литра, т.е. от червеното има още 15 литра :) Обаче не ми се рискува да оставя съвсем без бензин само, за да я тествам пустата лапма.

Наистина не знам колко литра остават, след като светне лампата. Някъде май някой беше споменал за към 5л, но не съм засичал, а и не мисля да го правя :D По принцип като светне, карам още 20-30 км и зареждам. По стрелката изобщо не се водя - само по иминатите километри и лампата :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...