Jump to content
sante

Искам съвет за продадена кола без договор

Recommended Posts

тази кола трябваше да е пусната за издирване още преди 2 страници

А още преди три ти обясниха, че това е невъзможно.Води се "неуредени частно-правни отношения" и полицията не взема страна.Пък и как точно си представяш да отидеш в полицията, без никакви документи за колата и да кажеш:"Ами преди две години ми я откраднаха, ама аз чак сега забелязах...".Казвам ти, полицаите много обичат такива дребни тарикати...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Нека ви разкажа как завърши "турският сериал" с продадената без договор за покупко-продажба кола на цигани. След като колата е била препродадена няколко пъти на различни съмнителни лица, попаднала в последният си собственик, който май излезе свестен човек. Много искал да има такава кола и бързо я купил, без да се пазари за двойна цена от тази, за която я взе първият. В бързането обаче броил парите без да получи големият талон, само малкият. Оня му предложил да не правят договор за покупко-продажба, а да си кара колата спокойно и като дойде време да я бракува, тогава да го потърси. Ние много тормозихме по телефона циганчето, даже научихме къде работи и живее и то за да се отърве даде телефона на вторият циганин, който купил колата. От там научихме телефона на третия, на четвъртия, на петия и на последният. Срещнахме се с човека,за да ходим да прехвърляме колата, но се оказа че големият талон не е в него. Предпоследният го задържал и го изнудвал за 50 лв.Разбрахме се с човека да му плати тези пари, а ние да покрием другите разходи. В петък 20 юли регистрирах колата и платих дължимите данъци с лихвите. Не ми начислиха глоба и изчислиха данъци от 2008г, а не от 2007г, когато я купих. За 6 години платих почти 90 лв(данъци+лихви)Всичките документи на колата вече са в мен. Има платена гражданска отговорност за 1 год., минала е на технически преглед и са платени данъците.Циганчето е платило гражданската отговорност и год.технич.преглед. Утре ще ходим при нотариус. :)/> Ще пиша колко ми е взел допълнително.И само за информация, колата е произведена 1992 г. и е 800 кубика.

Редактирано от sante

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...