J's Racing BB8 49 #1 Публикувано 21 Март, 2013 Здравейте.Колата е сивик 6ген хеч,японка.Блокира ми шофьорската врата.Заключих я с алармата и повече не се отключи дори и с ключа.Махнах лайсната на вратата и пробвах с тел да я отключа(отварял съм я и преди така),но пак не сава машинката явно блокира и няма как да я отключа.Ако имате някакви идеи казвайте,че съм на зор не ми се влиза утре цял ден през дясната Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kokodaf 266 #2 Отговорено 21 Март, 2013 Влизаш от дясната врата и пробваш да раздвижиш палеца за заключване на шофьорската вратата - на същата рейка е захваната машинката на алармата за заключване.Като успееш да отключиш - отваряш вратата от вътрешната страна с ръчката , демонтираш кората и виддаш какво точно се е случило.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
J's Racing BB8 49 #3 Отговорено 21 Март, 2013 (Редактирано) Там е работата,че лосчето е като силно натегната пружина.Когато го натисна се връща веднага,това става защото машинката не помръдва нищо в нея и това лосче се угъва-виждал съм го с свалена кора и за това знам какво се случва но машинката явно е блокирала.Миналата седмица я смазах с масло и се раздвижи много добре,тогава ми правеше проблем отключването ама от вътре само с лосчето. Редактирано 21 Март, 2013 от Valio! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aspire 85 #4 Отговорено 21 Март, 2013 На мен два пъти ми се е случвало същото нещо след като отида на автомивка и след няколко часа, ако е по-студено времето /около 0 градуса/ машинката замръзва... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
J's Racing BB8 49 #5 Отговорено 22 Март, 2013 Проблема е решен.С натискане на вратата отвън(където е бравата)и с дърпане на дръжката за отваряне,също и от вътре с дърпане на лосчето за отваряне и по4укване на кората също където е бравата :)/>/>Сега централното работи по бързо и по добре и много лесно се отключва и заключва само,че сега ми отказа алармата.Когато отключвам и заключвам се чува,че цъкат машинките но лосчетата изобщо не помръдват.Имам и още една аларма която е свалена от стария ми сивик,но кабелите са одрязани и не знам как се свързва.Мога ли по старата да се ориентирам с кабелите или няма да съвпаднат като модели?Някакви идеи :)/>/> ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kokodaf 266 #6 Отговорено 23 Март, 2013 Все пак като свалиш кората на шофьорската врата ще откриеш допълнително поставената от алармаджията машинка , която считаше , че е блокирала . Огледай при заключване и отключване хода и който прави - вероятно не е достатъчен за да натисне бутона за задействане в ключалката - той задейства машинката на пасажерската врата. Регулира се с машинката в шофьорската врата , като се премести на нормалното и положение по лостчето за заключване/отключване и се фиксира отново с двата винта/болта . По описанието , което си дал в момента не е фиксирана машинката за лостчето и се движи свободно . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове