Jump to content
Guest delineator

Цени на нови Хонди у нас и в САЩ..

Recommended Posts

Guest delineator

Колеги, някой има ли представа колко излиза вноса на една Хонда примерно новия Сивик седан 1.8 от САЩ - транспорт, мито, ДДС и т.н?В щатите тоя модел се продава за около $19,000 а тука излиза $30,000

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Restless

Колеги, някой има ли представа колко излиза вноса на една Хонда примерно новия Сивик седан 1.8 от САЩ - транспорт, мито, ДДС и т.н?В щатите тоя модел се продава за около $19,000 а тука излиза $30,000

сигурен ли си че 19К е крайна цена?! може да е цена без ДДС и там разни местни данъци, да е на промоция и т.н.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest LordVetinari
тук има калкулатор.транспорта е кам 2000$ ама са сабират по 2 коли в контеинер

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest blueeye

Знам за един случай на вкарано Субару Трибека от Щатите на около 30% по-ниска цена. Така че според мен със сигурност ще е по-евтино

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lz2lps

Цените определено в САЩ са много по-добри. Малък пример: Honda Civic Coupe 8Gen струва към $14К мисля че без данъците. Примерно в Калифорния има данък продажба или нещо такова 8%, което е към $1120, т.е. за $15К можеш да си вземеш 8-ма генерация Civic Coupe, което е някъде към 22000лв. Предполагам, че в БГ същата кола не е по-малко от 38-40000лв, така че си прави сметката. Докарването от САЩ на кола излиза към $1500 за един контейнер. Проблема обаче почва на митницата. Примерно ние гледахме колко ще струва вкарването на GSR-a, който е края на 96 и само данъците и акцизите излизат към 9000 лв !!! Друг пример. Тука гледам в темата за кой каква кола би искал да кара има доста мераклии за Subaru STI (включително и аз :rolleyes: ). Та цената на въпросната кола в САЩ е към $30000, което е към 45000лв. В БГ предполагам, че ще е минимум 70000лв и нагоре. По-малкия и брат Subaru WRX е към $23000 в САЩ.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ivaivalito

Ами пичове аз съм бил в Калифорния и ако си поръчаш нещо от Интернет не се плаща данък аз няколко пъти действах така защото за примерно ако си купиш нещо за 1000 $ за какво да плащаш данък 100$ :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest delineator

сигурен ли си че 19К е крайна цена?! може да е цена без ДДС и там разни местни данъци, да е на промоция и т.н.

Дори да е без щатското ДДС се предполага че ще ти го върнат като го изнасяш. Тука обаче като сложат 20% върху тия $19к и мито около 3000лв, и транспорта и цената се доближава до тази в БГ. С тоя курс на $ ми се стори отначало адски изгодно, но явно далаверата е малка..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lz2lps

Ами пичове аз съм бил в Калифорния и ако си поръчаш нещо от Интернет не се плаща данък аз няколко пъти действах така защото за примерно ако си купиш нещо за 1000 $ за какво да плащаш данък 100$ :geek:

Лъжиш се, че няма данък. Ако магазина от който го купуваш е в Калифорния плащаш 8%. Ако е извън Калифорния не плащаш нищо. Малко е странно, но това е положението ;).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Neven

Излиза между 10-20% по-евтино, но трябва да я платиш в брой и нямаш гаранция в бг. има и разлика в стандарта на мерните единици. - това са основните причини да не се купуват нови коли от там. Предимствата са за да си я купиш от там са 1.цената 2. това че не доплащаш за автоматик 3.двигателите са по-големи от европейските 4. екстрите са повече 5. плащаш и след месец е в бг, а не чакаш 6 месеца от бултрако. Не случайно субару трибека се появи 1 година преди представителството на субару в бг да ги продава.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest XapBu

американските автомобилни стандарти не са идентични с тези на европейския съюзсмятам че дори и да мине по втория начин митница и преглед колата се нуждае от някои преправкиза да не ви тормозят ченгетата и за да може да се кара извън българия

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Concerto

При всички случаи излиза по-евтино! Мноооооого по-евтино! За съжаление цените, които плащаме тук в Европа за нови автомобили са в резултат на много по-високите данъци, които плащаме! Много пъти съм правил справки и цената в САЩ е много по-ниска!По-ниски цени плащат и в Лат. Америка и в Азия!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Neven

с колите от азия внимавайте, в много от случаите нямат парно. Виждал съм такива рав4 и митсубиши лансер. Лансера нямаше и нито един еърбег. Мноо странно нали.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stef

разликата в цените е фрапираща наистина - направо се чудя да се радвам ли да плача ли като ми показа брат ми кво Сузуки SX4 иска да изкара от магазина за някви си $16,000 :angry: разбира се и при хондите и всички останали автомобили положението е същото...не стига че имат 10 пъти по-висок стандарт ми и колите им са 2 пъти по-евтини :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ironstone

Акура TL 258 конски сили 3.2 литров двигател V6 VTec/Type S 286 конски сили 3.5 литров двигател V6 VTecбазова цена 33 625 долара - грубо 50 478 лв.Акура TSX (Хонда Акорд)205 конски сили 2.4 литров двигател i-VTecбазова цена 28 090 долара - грубо 42 135 лв., в България започва от 57 000 лева с ДДС най-евтиния вариант при мощност 190 к.с. Сметките са при курс от 1.5 лв за 1 долар.Щатски долар USD 1 1.482590 1 0.674495Курсове на БНБ за 15.12.2006

Редактирано от Ironstone

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Neven

е да де ама имаш 15000 ддс, мито и акциз и 3000 доставка

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...